כולסטרול, שומנים ושאר מרעין בישין

אורלי14

New member
כולסטרול, שומנים ושאר מרעין בישין

לפני ארבעה חודשים, שהתחלתי את הדיאטה, היו לי בבדיקות הדם שומנים גבוהים מאד - 334, וכולסטרול בטווח הנורמלי. בבדיקות שעשיתי בתחילת השבוע היו שומנים נמוכים בהרבה - 188 - אפילו שזה עדיין גבוה, זה טוב מאד, וירדתי בחודשים האלו 7 ק"ג בערך, ואילו הכולסטרול עלה... מה זה אמור להביע?! מי יודעת מה אפשר לאכול כדי להחזיר את הכולסטרול לערכים נורמליים? אני לא אוכלת בורקסים אבל שוקולד אכלתי בזמן האחרון בלי סוף כי היה לי וסת... (אולי בגלל זה הערכים הגבוהים של הכולסטרול?) אם יש למישהי לינקים טובים להפנות אותי אליהם - אשמח.

אתי אתי

New member
כולסטרול

הנה לינק. בעקרון אחרי לידה יש ערכים שונים מאשר בנורמאל. תמעיטי בשומנים רוויים, שומנים מהחי, גבינות עתירות שומן ותשארי במעקב. את צריכה לזכור שהבדיקה שעשית היא תמונת מצב ריגעית, של מה שקרה בזמן הבדיקה, אז הכי טוב זה לבדוק עוד פעם, עם כל הנ"ל. שוקולד מעלה טריגליצרידים (שגם הם שומנים בדם), לא כולסטרול

אורלי14

New member
תודה, אתי.

מכל מה שקראתי על כולסטרול, אני יכולה רק להתפלא שוב ושוב. מלבד פעילות גופנית שהפסקתי בגלל החורף והקור אצלנו, אני לא אוכלת שום דבר שיש בו סיכון להעלאת הכולסטרול: לא שמנים אסורים, לא מאפים שמנים, לא חמאות ומרגרינות, לא בשר וכו' וכו' וכו'. הפליאה בעיני נשארת.

rc11

New member
לא הבנתי מה זה שומנים בדם

גבוהים וכולסטרול נורמלי? את יכולה לכתוב באנגלית את שם הערך הנבדק? לי יש בעיות כולסטרול היסטוריות, אני מקווה שאוכל לעזור. וכמה זמן בדיוק אחרי לידה נבדקת?

אורלי14

New member
איני קשורה כבר ללידה,

הקטן שלי בן שלוש וחצי... אבל אני פה עדיין כשהנקתי אותו, אז ממשיכה ונהנית... שומנים זה טריגליצרידים. ואין לי כח לכתוב את זה באנגלית...

1אורניתה

New member
כולסטרול ותזונה

יקירתי, הכולסטרול מיוצר בכבד, הגוף שלנו צריך כולסטרול כדי לתפקד, כולסטרול בכמות גבוהה מי הוא מוכן, לפעמים אם מעמיסים בששינוי תזונה או בתזונה לא מאוזנת (שלא בהכרח עשירה בכולסטרול) יוצרים עומס על הכבד וזה "משחרר" יותר כולסטרול, שום הנו פטנט טבעי להורדת רמת הכולסטרול, אם זה לא הולך לפעמים נטילה של כמוסות שום במינון גבוהה (לא מסריח) עשושה עבודה נפלאה . את צרכיה לבדוק מה הערכים של הכולסטרול הטוב ומה של הרע יותר מסוכן כולסטרול טוב נמוך מכולסטרול רע גבוה, לכן יש כאן נויואנסים שמצריכים ייעוץ של רופא ולא של חברות בפורום. בנוסף קיים מיתוס שביצה מעלה את הכולסטרול, זה לא ממש נכון, בביצה יש המון כולסטרול והמון לציטין, הלציטין חיוני לויסות רמות הכולסטרול, רק שהלציטין נפגע בבישול, לכן כדי לווסת את רמת הכולסטרול בדם רצוי מאוד לאכול ביצה רכה מאוד או ביצת עין.

אורלי14

New member
עכשיו הבנתי. תודה אורניתה!!!

ערכי הכולסטרול הטוב ממש טובים אצלי. ברוך ה'. לא נמוכים בכלל ולהפך, מתקרבים לגבול העליון של הערכים. אז אני יכולה להירגע, נכון?!

למעלה