כולסטרול

phobe1

New member
כולסטרול

קיבלתי עכשיו תוצאות חלקיות לבדיקות הדם שלי והכולסטרול גבוה מאוד (236 ביחד). זה משהו גנטי נפוץ במשפחה שלי ותמיד היו לי בעיות עם זה אבל זה עלה עוד יותר בעקבות המעבר מצמחונות לטבעונות לפני שנה וחצי.

יש למישהו רעיון איך לנסות לטפל בזה בלי תרופות?

RSPA

New member
את כבר אחרי ביקור אצל רופא מומחה לשומנים בדם?

אם לא, אז זה הכיוון המומלץ לדעתי בשלב ראשון. במיוחד בשל הסיפור הגנטי שלך והשינוי התזונתי שבא בצידו.
שווה להתייעץ עם מומחה.
יחד עם זאת, אני חושב שלא תהיה סתירה גם להמליץ על פעילות גופנית והורדת צריכת שומנים רוויים.

יוספה 51

New member
לי קרה הפוך..

הכולסטרול נעלם לגמרי. בדקי את התפריט שלך, אפשר לאכול טבעוני בריא ואפשר גם לא...

RSPA

New member
גם לי...

אמנם הוא לא נעלם לגמרי - ואני חושב שלא טוב שהוא ייעלם לגמרי - אבל בהחלט ירד משמעותית.

שווה לבדוק גם

צליאק דווקא בגלל הספור המשפחתי.
אצלנו יש ספר משפחתי של כולסטרול, התחיל לעלות- נבדק צליאק ובעקבות התזונה נ"ג נעלם גם עודף הכולסטרול

לא אומר כלום אבל שווה לבדוק

RSPA

New member
מעניין. שמעת על עוד מקרים כאלה ?

איך מוסבר הקשר בין צליאק לכולסטרול ? כלומר, למה צריכת גלוטן אצל רגיש לו תעלה את הכולסטרול שלו ?

לא יודעת

אבל צליאק ידועה בשצמה מחלת אלף הפרצופים וזה בגלל אינספור סמנים שכרוכים או עלולים להיכרך בה
קשור כנראה לפגיעעה מתמשכת במעי הדק שיוצרת בעיית ספיגה, או משהו בסגנון.
לא התעמקתי בזה ואין לי הרבה סבלנות לזה, רק יודעת לספר שגם ליקויים בתפקודי כבד נעלמו כלא היו אחרי חודשיים שמירה על דיאטה נ"ג

vegetalien

New member
לאכול יותר בריא.

פחות מזונות מעובדים, קמח (וגם קמח מלא. זה עדיין מעובד), שמן וסוכר.
יותר ירקות (במיוחד ממשפ' המצליבים והשומיים), קטניות ושומנים בריאים כאגוזים, שקדים, אבוקדו וזרעי פשתן.

האם זה יעזור? ובכן, לי זה עזר. אך מובן שיש להסתייג ולומר כי כדאי להתייעץ עם תזונאית.
להתייעץ עם רופא - פה אני לא חושב שזה יעזור אם ברצונך להימנע מכדורים. רופאים בד"כ רושמים אותם במצב כזה, ולא נותנים יותר מדי עצות מועילות לדרכים אלטרנטיביות.

RSPA

New member
האם לא יכול להיות שעלייית הכולסטרול אינה

מסיבות תזונה?
לי נראה שכן, ולכן הכתובת במקרה כזה, שדורש לברר את כל האפשרויות, היא קודם כל רופא מומחה בתחום.
אם הוא יגיע למסקנה שהסיבה היא תזונתית אזי אפשר יהיה לדלג לשלב ב' שאותו הצעת.

למעלה