כולסטרע!

נילאם

New member
כולסטרע!

עשיתי בדיקות דם וגיליתי שיש לי כולסטרול גבוה (238) אני צעירה, חיה בריא ומודע, פריקית של מזון בריאות, ירקות הם חברי הטובים, ואין פריטים עתירי כולסטרול בתזונה שלי. יש היסטוריה משפחתית. (אימי, שתהיה בריאה, רווית כולסטרול) אני נגד תרופות, מאמינה שיש אמצעים ידידותיים יותר לאיזון הגוף. אשמח מאוד לעצות !

כולסטרול מיוצר על ידי הכבד

ולכן, הרבה אנשים שעושים דיאטות דלות כולסטרול מופתעים לגלות שלא רק שזה לא עוזר, לפעמים זה מחמיר את המצב
הסוד הוא לחזק את הכבד!!!! כדאי להתחיל עם 2 כפות שמן זית + מיץ מלימון טרי בכמות דומה - לבחוש היטב בכוס ולשתות "על הבוקר" על קיבה ריקה. אח"כ לחכות 30-45 דקות לפני אוכל או הקפה של הבוקר. ייתכן מאוד שתרגישי רעעעע
בימים הראשונים - אל תתני לזה לעצור אותך. אחרי 3 חודשים, חזרי על הבדיקות וראי אם יש שיפור כללי לספירות הכבד אגב, עשית בדיקה מפורטת לשומנים? יש LDL - שנקרא בסלנג: הכולסטרול הרע ויש HDL - שנקרא: הכולסטרול הטוב - אם זה גבוה, את בצרה פחות נוראית
נאוה

האם את לוקחת גלולות???

ידוע שנטילת גלולות למניעת הריון מקפיצה את ערכי הכולסטרול, ויכולה להגיע גם הרבה מעבר ל-240. השאלה החשובה היא מהו הריסק שלך. השיקלול בין הכולסטרול הרע לטוב.

Talia E

New member
כולסטרול

היי, הירקות מקבוצת ה"סולנים" (שתיכף אפרטם) ידועים כמעלי כולסטרול (הגוף עוטף חלק מהרכיבים שלהם בשומן-הוא הכולסטרול-כדי להיפטר מהם). להלן פירוט הירקות הסולנים, החל מהמזיק ביותר למזיק הכי פחות: - עגבניה (הכי מזיק! ויש בה גם חומצה שגורמת להרס תאי מוח...) - חציל - פלפל (הפלפל האדום הוא הכי פחות מזיק) - תפוח אדמה (הפחות מזיק מכולם). האם את צורכת חלק מהנ"ל בכמויות גדולות? מכיון שיש לך כולסטרול גבוה, מומלץ לצמצם מאד הצריכה - עד כדי הפסקה מוחלטת. רעלים למיניהם - הגוף מתמודד אתם באמצעות עטיפתם בשומן, כדי להוציאם מהגוף. אמרת שאת "פריקית של בריאות", אולם גם גבינות באחוזים נמוכים, למשל, (שנחשבים עדיין ל"מזון בריא") שעברו תהליכים שלא אפרטם כרגע כדי להיות כאלה, הינם רעילים במידה מסויימת. הדבר המצחיק הוא שתמיד ממליצים לאנשים עם כולסטרול גבוה לאכול גבינות עד 5%, בעוד שזה למעשה מאד לא מומלץ... יוגורט אמיתי (לא תנובה או שטראוס, אלא למשל של מחלבות דן או גד או מחלבות קטנות), הוא זה שמכיל חיידקי יוגורט (ואז אין צורך להוסיף לו חיידקים, כמו שעושים ביוגורטי "Bio" למיניהם) ולא בוצעו בו התערבויות למיניהן - והוא כן מומלץ. האם את צורכת הרבה מוצרי חלב דלי שומן? האם את צורכת מוצרים/משקאות דיאטטיים?

mishmush

New member
כתבה- כולסטרול

הי, הוספתי כאן כתבה מפורטת לגבי טיפול בכולסטרול, בהצלחה.

למעלה