כומתת טייסים! ומשהו ל``פורשת כנפיים``

רמירז

New member
כומתת טייסים! ומשהו ל``פורשת כנפיים``

אז ככה, קודם כל אני צריך לדעת איך נראית כומתה של טייסים...משהו יכול לאמר לי? לתאר לי? רצוי מאוד לצרף תמונה! אני צריך לדעת מה רואים עליה בדיוק-תודה. ``פורשת כנפיים`` היקרה, מה לעשות, אנחנו חיים בחברה שובניסטית ושירותן של נשים ביחידות מובחרות עוד נראית רחוקה ביותר, ונכון שבהיסטוריה נשים לחמו במלחמת השחרור, היו שותפות באצ``ל,חטיבת יפתח, ועוד רבים אחרים אך זה היה לפני שהוקמה המדינה, והיו זקוקים בדחיפות לכוח אדם...כלאמר המצב היה כל כך נואש עד שגיסו גם נשים ליחידות אלו...גם לי זה נראה מטופש ומוזר שמה פתאום חזרנו אחורה בזמן אבל אין מה לעשות, הצבא לא מסוגל לתת לבחורה להקריב את עצמה למען המדינה כמו בן, ולמה זה? הממ...כי יש לה שני בליטות מקדימה...זה ההסבר ה``הגיוני`` היחידי שיש, בתכלס, אני מאחל לך בהצלחה בכל מה שתעשי ומקווה שתצליחי להגיע לשיוויון הזכויות המיוחל.

liorle

New member
אולי כדאי שקודם תברר את העובדות.

במחקרים שנעשו התברר שביחידות מעורבות במלחמת השחרור היו הרבה יותר אבדות באופן יחסי מאשר יחידות של בנים בלבד. ואין לכך שום קשר לאיכות הלחימה של הבנות. הסיבה הייתה שהבנים קודם דאגו לבנות ואח``כ לעצמם במקום להתרכז בלחימה נטו. להזכירך תורת הלחימה של צה``ל היא שקודם מסתערים, נלחמים ואח``כ מפנים פצועים. מעבר לזה, הסיבה שאין בנות ביחידות חי``ר או על אחת כמה וכמה ביחידות מובחרות אינה שוביניזם צרוף אלא פשוט אי ההתאמה הפיזית. מעט הבנות שהיום ב``קרבי`` (תותחנים, נ``מ וכו) קורסות תחת הנטל הפיזי וזה למרות שהן בחייל אגמ``י קל מבחינה פיזית ועוד מקבלות הקלות של עשרות אחוזים. מה לעשות, העובדות הן שחוץ מכמה ספורטאיות על סטרואידים ממזרח גרמניה אף בת לא מסוגלת לעבור טירונות חי``ר או טירונות יחידה של סיירות. הן פשוט לא מותאמות לזה. זו גם הסיבה שלרוב הספורטאיות אין מחזור (והן גם לסביות ונראות כמו בנים -ראה א.ס. רמת השרון - אבל זאת בעיה אחרת :)).

avipe

New member
כובע

לטייסים אין כומתה יש להם כובע שיש עליו את הסמל של חיל האויר(למיטב ידיעתי-אני יברר את זה על בטוח ויחזור אלייך)

IMATKAL

New member
הכומתה של הטייסים

אז ככה: לטייסים יש כומתה בצבא כחול-אפרפר (``כחול עכבר``) עם סמל חה``א עליה (ראי קובץ מצורף). בטקסים מיוחדים הם לובשים כובע שנראה כמו הכובע של השוטרים רק במקום סמל המשטרה עליו יש עליו את סמל חיל האוויר שהוא זוג כנפי נשר ומלפנים חרב מעוטרת בעלי זית ומקדימה מגן דוד.

כוח יחידים ! H-)

רמירז יקירי , בקשר לכומתה ידיד שלי בטייס והיא בצבע אפור כהה ואם אתה רוצה לדעת עוד פרטים על טייס אז תגיד לי ואני אקשר אותך עימו הוא אחלה בחלה של בן אדם . נוסף לכול , אני מודה לך על התיחסותך למכתבי . אני יכולה רק להוסיף בקשר למכתבי שאני לא מאמינה בשיווין מוחלט בין שני המינים והעובדות מדברות בעד עצמן- בנות שונות מבנים ,(אם אתה שואל אותי אז כמובן לטובה אבל אל זה לא נתווכח ;-) ...) מה שהתכוונתי וברצוני שיתמקדו במכתבי הוא בכך שניתן לפתוח יחידות לוחמה לבנות כשל הבנים במעמד של פשרה מסויימת בין שניהם ואני מודעת לעובדה שנפתחו כבר כאלה יחידות וגם בכך שבנות מסוגלות לעמוד ברוב האתגרים שמציעים לבנים רק שבנתיים תמיד יש תירוץ לא לתת את התפקיד המיועד לנו בשטח . אני מתכוונת לכך שלדוגמא לוחמות נ``מ עוברות את אותו קורס של הבנים באותה היחידה אך כאשר מתחילה הפעולה בשטח מורדים אותן הביתה בעיני לא נראה הוגן להעמיד את הבנות בקורס כשוות אך כשבאמת מתחילים במעשים של התכ`לס אנחנו, הבנות לא שם . יעזור לי לדעת כי בנים שעושים טירונות עם הבנות ונמצאים איתם באותה יחידה יעודדו ויפרגנו לאותם בנות ולא יעמידו ביניהם מיכשולים ונשמעו כבר דברים בעבר . אין לי ספק שהדרך ארוכה מאז ומתמיד קבוצה קטנה של אנשים הנהיגה והוליכה קבוצה אחריה ואני מקווה שהקבוצה הקטנה הזו תתחזק ותגדל אני מאמינה שיש לנו את הכוח לשינוי הזה ולא רק הצד הנשי חתום בו . בהצלחה בטייס !!!!

SuperFly

New member
כומתת פרחי טיס

ובכן , בקשר לכומתת טייסים... דבר ראשון נתחיל מזה שלכל החיילים בחיל האוויר, וטייסים ביניהם, יש את אותה הכומתה, שהיא כומתה סטנדרטית של חלי אוויר, שהיא אפורה. עכשיו, יש מספר דברים שטייסים עושים כדי להבדיל את עצמם מה``עמך`` של חיל האוויר : א. הם מוסיפים רקע לבן לסיכת חיל האוויר הנמצאת על הכומתה ב. הם מוסיפים שוליים לבנים לשולי הכומתה ואלה הסממנים המדוייקים של כומתת טייסים, או ליתר דיוק פרחי טיס. טייסים שסיימו קורס טיס הולכים עם כומתות חיל אוויר רגילות. ושוב בקשר לכובע של המדים הייצוגיים, הוא נראה ככובע שוטרים רק עם סיכת חיל האוויר בפרונט. וזהו .... !

למעלה