כונן נייד שהפסיק לעבוד

quick155

New member
כונן נייד שהפסיק לעבוד

שלום לכולם

יש לי הארד דיסק נייד של ווסטרן דיגיטל, 160 G דיי ישן, מעל 10 שנים.
אין לו מקור מתח חיצוני, הוא מתחבר למחשב בכבל USB.
הכונן הפסיק לעבוד, לייתר דיוק המחשב לא מזהה אותו.
האור בכונן נדלק כאשר אני מחבר אותו למחשב ואני שומע תיקתוקים כאילו שהוא מנסה לעבוד, אבל עדיין המחשב לא מזהה. (כוננים חיצוניים אחרים המחשב מזהה)

ביצעתי כיבוי והדלקה, החלפתי כניסות USB במחשב, החלפתי כבל USB, ניסיתי במחשב אחר...
לעיתים המחשב היה מזהה את הכונן אבל נתקע שם ולא מסוגל לגשת לתוכן שלו.

פתחתי את המארז של הכונן הנייד, בפנים יש את הכונן עצמו, ומתחבר אליו סוקט (כרטיס לוח קטן שאליו מתחבר כבל ה-USB) שניתן לשלוף ולנתק מהכונן.
מהרעשים שאני שומע, זה נשמע כאילו שהבעיה בכונן עצמו, בעיה מכנית...
אבל אולי יש סיכוי שהכרטיס המתאם בין הכונן לחיבור ה-USB נדפק?

בכל אופן, אם יש למישהו רעיונות מנסיון עבר איך אפשר להציל חלק מהתוכן באמצעים ביתיים, אשמח.

quick155

New member
האם החלפת הלוח האלקטרוני שמתחבר בתחתית הכונן

בלוח אחר של כונן נייד יכול לפתור את התקלה?

יש לי כונן תקין, זהה בנפח.
אבל המשמעות של הניסוי הזה שאני דיי פוגע בכונן התקין רק בשביל לנסות משהו שלא בטוח שהוא יעבוד.

האם שווה לנסות (כמובן אחרי גיבוי החומר שבכונן התקין)?

יתכן שהדיסק נדפק

במצב כזה שום החלפת לוח אלקטרוני לא תעזור.
אתה רשאי לנסות כמובן, אבל כמו שאני מבין את זה, רוב הסיכויים הם שדווקא החלקים הנעים הם הראשונים להתקלקל ( ולא הפוך ).
אתה גם שומע צקצוקים, מה שמחזק את החשד שהדיסק נפגע פיזית.
&nbsp
לא הבנתי ממך אם "ניהול הדיסקים" מזהה את הדיסק החיצוני או לא.
אם יש זיהוי, יתכן שניתן לגשת אל הדיסק בעזרת תוכנה צד ג'.

arseny92

Well-known member
מנהל
אם הדיסק מזוהה בניהול דיסקים בכלל, אפשר לנסות להציל נתונים

אם לא, אז לא
&nbsp
וזה גם לא קשור כלל ללוח העזר ל-USB,
אם אתה רוצה לנסות, אז באפשרותך (וזאת הדרך העדיפה יותר על פתיחת כונן תקין) גם בכלל לשלוף אותה ולחבר את הכונן ככונן פנימי (SATA ומולקס חשמל), אך כפי שמה שרשמת נשמע, הלך הדיסק עצמו

quick155

New member
המחשב זיהה בפעמים בודדות את הכונן

אבל לא ניתן היה לגשת אליו.
הוא ניסה... נפתח סימון של קריאה שנמשך זמן רב ובסוף ללא תוצאה.
רק נשאר סימון של זיהוי כונן G.

כרגע הוא גם לא מזהה אותו כלל.

ישנה תוכנה חינמית שיכולה לסייע?

arseny92

Well-known member
מנהל
אפשר לנסות עיתוק סקטור-סקטור של כל הדיסק אל כונן חדש

ואז אחרי העיתוק לתקן את מערכת הקבצים ואז לבדוק אם התוכן עוּתַק תקין (אם כי יתכנו קבצים פגומים ביעד אם סקטורים עם הקובץ חדלו מלהיקרא מדיסק המקור), כי הדיסק שלך די בשלבי גסיסה מתקדמים אם לא מת כבר

מבצעים רק אם הכונן ומחיצותיו מזוהים בכלל בניהול הדיסקים (disk management ו-diskpart)
אם אין אותו כלל שם, וגם לא במנהל ההתקנים (device manager) (תחבר כדיסק פנימי ליתר ביטחון), אז הכונן מת וצריך לעבור לדרכי חילוץ מידע מתקדמים במעבדות אם בדיסק יש מידע חשוב שלא מגובה

אם עושים עיתוק מלא, חשוב שהכונן החדש יהיה באותו שטח אחסון "פיזי" או גדול יותר מהכונן התקול,
כלומר לא רק בייטים/ג'יגה-בייטים, אלא כמות סקטורים פיזיים, כמות tracks וכמות LBA (כתוב בתמונה למעלה) זהה או גדולה יותר מהמקור

התוכנה לעיתוק כזה נקראת clonezilla וזמינה ב-clonezilla.org (יש לקרא הוראות שימוש!!)

לפני שבוע הצלתי ככה מערכת, לקרוא אפשר כאן [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/71/184410388/[/URL] ,
במקרה שלך בוחרים באות זיהוי דיסק לינוקסאית "רגילה" (כנראה שזה יהיה /dev/sdb ו-sdc ובטח שלא nvme1n1 כי ייצוג כזה שמור לכונני nvme) לאחר ווידוא שמדובר בדיסקי מקור ויעד הנכונים, שלא תעתיק על הכונן עם המערכת ההפעלה שלך בטעות! (כנראה שלא, אבל לא בטוח אם אפשר להעתיק אל כונן חיצוני, אז עדיף שכונן יעד גם יהיה פנימי, אחרי כל זה באפשרותך להכניס את הכונן למארז לחיבור חיצוני אם אתה צריך חיצוני)

אם הממשק הטקסטוגראפי לא פעל (אומר סקטורים לא קריאים), פותחים
nano /var/log/clonezilla.log
הפקודה לביצוע ידני ב-sudo (תהיה דומה לזו שבהודעה המקושרת מעלה, ללא -rescue) תהיה רשומה בראש היומן - יוצאים מ-nano ב ctrl+X, מנסים אותה עם -rescue ולאחר סיום יש לתקן את מערכת הקבצים בכונן היעד כאמור אם היא לא תהיה מזוהה

אבל כיוון שבמקרה שלך מדובר בדיסק מסתובב מכאני גוסס, ייתכן וגם זה לא יעבוד, אם הדיסק יחדל מלהיות מזוהה באמצע פעולה, כי הוא אוטוטו מת

dudi4321

Active member
נסה להחליף לכבל מפוצל שמתחבר למחשב עם 2 חיבורי USB

ועדיף בכחולים שהם תומכים USB3 שחזק יותר מבחינת זרם.
&nbsp
כן יכול להיות שהכרטיס האלקטרוני נדפק.
והכי בטוח זה לפרק אותו מהקופסת USB ולחבר עם כבלים ישירות ללוח האם כבל SATA וכבל מתח.
&nbsp

למעלה