כונן DVD נעלם

י_357

Member
שלום

כונן ה DVD/CD נעלם או סתם לא מתפקד, תמיד היו לי שני אייקונים עבור הכונן, אחד שמשום מה כתוב עליו BD ROM DRIVE והשני היה מסומן כ DVD/CD (הוא היה כונן DVD),
היום נעלם מול העיניים שלי הכונן של ה DVD ונשאר לי רק האייקון של ה BD ROM שכמובן לא קורא שום DVD , בדקתי ב DEVICE MANAGER ומופיע שם CD ROM.
בדקתי אם מופיע ברשימת האתחול בביוס והוא אכן מופיע.
ניסיתי להסיר את ה DVD מרשימת הדיסקים שצריך לבדוק בזמן האתחול אבל המצב לא השתפר.

אתחול המחשב מאוד איטי יחסית למה שהיה עד לפני יומיים, ליתר דיוק הכוונה לחלק של האתחול עד להופעת החלון עם הסיסמא, לאחר מכן הכל כרגיל (תודה לאל).

לפני מספר ימים היתה אותה בעיה אבל איכשהו הכונן חזר לחיים, (לא זכור לי מה עשיתי) ובצעתי מיד שיחזור מהאימג כדי להיות בטוח שהכל בסדר במערכת ועכשיו הבעיה חזרה.

בדקתי עם האנטיוירוס של קספרסקי (Kaspersky Virus Removal Tool) ולא נמצאה בעיה.
עשיתי בדיקת שגיאות לדיסק עם מערכת ההפעלה(גם דרך חלונות וגם ב SAFE MODE), לא נמצאו בעיות .

לוח אם ASUS P5Q, חלונות 7 פרו.
לפני יומיים החזרתי את המערכת באמצעות אימג' של אקרוניס כך שלדעתי הבעיה אינה בחלונות, לא התקנתי ביומיים האחרונים דבר, בקושי גלשתי (אתרי חדשות).

מצאתי בחיפוש ביוטיוב את הפתרונות הנ"ל:

DVD Drive Missing In Windows 7/8/10 - Quick Fix

7 Best Ways to Fix CD/DVD Missing or Not Showing Up in Windows 10/8/7

מכיון שאני לא בטוח שהבעיה בחלונות 7 לא ניסיתי עדיין את האופציה של שינויים ברג'יסטרי.

לא ביצעתי עדיין עדכון לדרייבר וגם לא בצעתי הסרה והתקנה של דרייבר וגם לא ניתקתי את ה DVD עצמו פיזית.

אני מאוד מקווה שהבעיה לא בביוס (איך פתאום זה קרה) מכיוון שלא נראה לי שאני אצליח להסתדר עם בעיה כזו.

האם יכול להיות שהכונן פשוט מת ?
ואם הכונן מת האם זה אמור לגרום לאיטיות באתחול המחשב ?
האם ניתוק פיזי של הכונן יכול לשמש לצורך אישור או שלילה של האפשרות שהכונן הוא הסיבה לאיטיות באתחול ?

בתודה מראש
י

נערך לאחרונה ב:

י_357

Member
שלום

מצורפת תמונת מסך של ה DISK MANAGER וגם צילום מסך של הדיסקים מהסייר.
כאשר אני פותח את האקספלורר הוא מראה שאין לי DVD.

הכונן פועל במובן הזה שניתן לפתוח ולסגור אותו אבל כאשר ניסיתי להכניס DVD הוא לא עולה.

האם לפי התמונות שהעליתי יש לי DVD ?

החלטתי שלפני שאני עושה משהו אני מבצע גיבוי לשני הדיסקים הקשיחים שיש לי, יקח לא מעט זמן.
יש המלצה לדיסק קשיח חיצוני של 5TB ?

תודה

קבצים מצורפים

• computer disk view from explorer.png
    computer disk view from explorer.png
    KB 55.5 · צפיות: 6
  • disk management.png
    disk management.png
    KB 77.5 · צפיות: 6

Omnicide

Member
תראה אם יש לך תוכנה של DVD וירטואלי כמו DAEMON TOOLS או ALCOHOL 120% ותסיר אותם לחלוטין, ואז תעשה ריסטרט.

י_357

Member
אתה גאון, הבעיה נפתרה, איך הגעת לרעיון הזה ?

היה לי DAEMON TOOLS והסרתי אותה לפי עצתך, התוכנה היתה מותקנת הרבה שנים וללא תקלות ומסתבר שהיא מקור הבעיות.

שכחתי לציין שכונן ה DVD שנעלם עשה זאת לאחר/בזמן עדכון של ZONEALARM, אולי נוצרה התנגשות כלשהיא בין התוכנות.

כרגע הכל תקין והמחשב עולה מהר מאוד, יותר מהר מאשר בעבר, אצטרך למצוא תחליף ל DAEMON TOOLS.

אני עדיין זקוק להמלצה על דיסק קשיח חיצוני לגיבוי 5TB - 4TB.
משום מה ב KSP המבחר הקיים הוא מוגבל, בעבר הם היו הכי זולים, בזאפ יש חנויות שאני לא מכיר ודגמים שאיני יודע את ההבדל בינהם.

תודה רבה.

|4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U||4U|

|מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך||מלאך|

|כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד||כלהכבוד|

|תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה||תודה|

י_357

Member
לא יאומן, הבעיה חזרה, הכונן נעלם שוב, לא ניסיתי להתקין דבר, פשוט נעלם.

לאחר שנעלם שוב:
הסרתי את SANDBOXIE אבל הבעיה נשארה, החזרתי את SANDBOXIE והבעיה נשארה.
ניסיתי לאתחל את המחשב עם הDVD של אקרוניס מתוך תיקווה שאולי במהלך האתחול הוא כן מזהה את הDVD אבל תיקוותי ניכזבה,
הוא לא זיהה את הDVD של אקרוניס ואיתחול המחשב עבר כאילו לא הכנסתי DVD לכונן.

בפרק הזמן הקצר שבו המחשב זיהה את כונן הDVD הוא זיהה גם את הDVD של אקרוניס מתוך חלונות (לא בדקתי בזמן אתחול).

כדאי אולי להתקין את DAEMON TOOLS פעם נוספת ולהסיר אותה שוב,אולי הקסם יקרה פעם נוספת ?

כרגע נראה שמשום מה המחשב לא מזהה את ה DVD גם מתוך חלונות וגם בזמן האתחול, מוזר.

יש עוד עצות ?

תודה

נערך לאחרונה ב:

Omnicide

Member
מציע לבדוק שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך(הכבל SATA לבדוק גם בצד של הלוח וגם מהכונן), שה-DVD מזוהה בביוס, ומוגדר להיות ראשון ב BOOT.

אם עדיין לא מצליח יתכן שאו הכונן או הכבל לא תקינים.

אפשר גם לנסות להחליף לחיבור SATA אחר בלוח. ולהחליף כבל SATA במידה ויש.

י_357

Member
הכונן חזר, פעם נוספת, לא ברור לכמה זמן.

סיכום של פתרונות אפשריים:
Your CD or DVD drive is not recognized by Windows or other programs

מתוכם בצעתי את "Troubleshooter" :
Hardware and Devices Troubleshooter
אמנם לא מצא דבר אבל כתב שבוצעו מספר תיקונים ולאחר אתחול המחשב הכונן חזר ותהליך האתחול עצמו היה מהיר.

אני מקווה שהפעם התיקון יחזיק מעמד.
בעיה מוזרה.

תודה

exprexs

Member
לא הבנתי ממך אם ההתקן DVD מופיע במנהל ההתקנים.
מציע כך.
פתח את מנהל ההתקנים.
אתר שם את ההתקן DVD שמחובר למחשב שלך.
הסר את הדרייבר שלו.

כעת בצע סריקה לשינויי חומרה בעזרת האייקון שנועד לכך בסרגל הכלים הכלים העליון של "מנהל ההתקנים".

אפשר לבצע סריקה גם דרך התפריט העליון- כך

אם הסריקה לא מסתייעת, בצע אתחול חוזר במקום זאת.
כעת הכונן מופיע?

י_357

Member
מנהל ההתקנים הוא ה DEVICE MANAGER ?

כאשר האות של כונן ה DVD נעלמת אז גם לא ניתן למצוא את הכונן ב DEVICE MANAGER ומה שיותר מוזר הוא שסריקה גם לא מוצאת אותו,
הוא נעלם וגם אם אני מאתחל את המחשב ומנסה לאתחל מה DVD של אקרוניס גם אז הוא לא מוצא את כונן ה DVD, כלומר מהרגע שהכונן נעלם
בחלונות 7 אין לי אפשרות לשחזר את המערכת באמצעות אתחול+אקרוניס.

סריקה אינה עוזרת וגם אתחול לא פותר את הבעיה וגם לא ברור מדוע היא חוזרת.

הבעיה נפתרה "זמנית" באמצעות הרצת "Hardware and Devices Troubleshooter" שפירטתי בהודעה למעלה בשרשור זה.

לפני מספר דקות נעלם שוב והפעם אתחול כן פתר את הבעיה והכונן חזר.
כפי הנראה הרצת "Troubleshooter" פתרה חלקית את הבעיה, הפעם האתחול לא היה איטי והכונן חזר לחיים לאחר האתחול.

עשיתי גיבוי לרגיסטרי מתוך תיקווה שאם הבעיה תחזור אוכל אולי להתגבר עליה באמצעות שיחזור רגיסטרי.

אני עדיין לא יודע איזה תוכנה גורמת לבעיה.

תודה

HelpSupport

Active member
הבעיה היא בעיה חומרתית. נתק את הכבלים המחוברים לכונן. תפעיל את המערכת וראה אם יש שיפור בעליית מערכת ההפעלה.

תחזור לדווח ואמשיך בהנחיות.

י_357

Member
תודה לכולם על העצות והסבלנות.

הכונן שוב נעלם ולאחר אתחול חזר.

בניגוד למצב שהיה בתחילת הבעיה (עד לפני יומיים), האתחול עובר ללא השהיות והוא מהיר כמו ואף יותר מאשר היה עד לפני יומיים.
נראה שהתיקון שבצעתי באמצעות הרצת ה "Troubleshooter" שיפרה את המצב, הכונן אמנם נעלם מפעם לפעם אבל חוזר לאחר
אתחול ומה שלא פחות חשוב האתחול מתנהל ללא בעיות.

בעית חומרה - ניתוק כבלים :

האם גם לאחר שאתה יודע שהוא חוזר (כבר מספר פעמים) לאחר אתחול אתה חושב שמדובר בבעית חומרה ?
האם עדיין אתה חושב שכדאי לנתק כבלים, הרי בכל מקרה המחשב יעלה במהירות וללא בעיה ?

עד לסיום כתיבת הודעה זו נעלם הכונן שוב.

תודה

exprexs

Member
יתכן שזו אכן בעיית חומרה כלשהי.
אני לא מבין בענייני חומרה. יתכן שזה קשור למגעים, אולי כבל נתונים פגום.
אם יש לך ( למשל ) כונן DVD חיצוני שמתחבר ב USB, חבר אותו ותספר אם הוא מופיע כפי שאמור להופיע.

אתה אומר שהכונן מופיע בביוס.
אז חשבתי גם על האפשרות להתקין את DRIVER BOOSTER.
מדובר על תוכנה שסורקת חומרה ומתקינה לה דרייברים מעודכנים.
אם בא לך, תתקין, תעדכן דרייברים, וספר לי אם זה עזר.

HelpSupport

Active member
תודה לכולם על העצות והסבלנות.

הכונן שוב נעלם ולאחר אתחול חזר.

בניגוד למצב שהיה בתחילת הבעיה (עד לפני יומיים), האתחול עובר ללא השהיות והוא מהיר כמו ואף יותר מאשר היה עד לפני יומיים.
נראה שהתיקון שבצעתי באמצעות הרצת ה "Troubleshooter" שיפרה את המצב, הכונן אמנם נעלם מפעם לפעם אבל חוזר לאחר
אתחול ומה שלא פחות חשוב האתחול מתנהל ללא בעיות.

בעית חומרה - ניתוק כבלים :

האם גם לאחר שאתה יודע שהוא חוזר (כבר מספר פעמים) לאחר אתחול אתה חושב שמדובר בבעית חומרה ?
האם עדיין אתה חושב שכדאי לנתק כבלים, הרי בכל מקרה המחשב יעלה במהירות וללא בעיה ?

עד לסיום כתיבת הודעה זו נעלם הכונן שוב.

תודה
בדוק האם כונן ה-DVD תקין חשמאלית. כבה את המחשב השאר רק את כבל החשמל. הדלק את המחשב. בזמן ההדלקה אמורה לנצנץ נורה בכונן ה-DVD. אפשרות נוספת לבדיקה - לחיצה על לחצן ההוצאה על-מנת להוציא את המגש. האם תקין ?

אם כן - כבה שוב את המחשב - הוצא את כבל הנתונים מלוח האם והכנס אותו ליציאת SATA אחרת. חבר את הכבל לכונן ה- DVD - וודא שהוא מוכנס כראוי.
הדלק את המחשב - עצור נשימה - ודווח אם יש שיפור.

י_357

Member
1) כבל נתונים פגום - אנסה מחר למצוא כבל חליפי.
2) אין לי "כונן DVD חיצוני שמתחבר ב USB".
3) עדכון דרייבר - האם יש טעם לנסות לעדכן את הדרייבר באמצעות חלונות ?

4) DRIVER BOOSTER - לא מכיר את התוכנה, האם היא חופשית?
האם ניתן להוריד ולעדכן את הדרייבר רק של ה DVD ?

5) פרק הזמן שלוקח לכונן להיעלם אינו קבוע.
6) אנתק את המחשב מהאינטרנט בלילה כדי לבדוק אם הכונן נעלם גם כאשר המחשב לא מחובר לאינטרנט.

תודה

י_357

Member
בדוק האם כונן ה-DVD תקין חשמאלית. כבה את המחשב השאר רק את כבל החשמל. הדלק את המחשב. בזמן ההדלקה אמורה לנצנץ נורה בכונן ה-DVD. אפשרות נוספת לבדיקה - לחיצה על לחצן ההוצאה על-מנת להוציא את המגש. האם תקין ?

אם כן - כבה שוב את המחשב - הוצא את כבל הנתונים מלוח האם והכנס אותו ליציאת SATA אחרת. חבר את הכבל לכונן ה- DVD - וודא שהוא מוכנס כראוי.
הדלק את המחשב - עצור נשימה - ודווח אם יש שיפור.
1) כונן הDVD תקין מבחינה חשמלית וניתן לפתוח ולסגור אותו לכל אורך תקופת התקלה, גם כאשר הוא לכאורה לא קיים ניתן לפתוח את דלת הכונן.
2) החלפתי כבל נתונים בכבל אחר שהיה לי וגם ניסיתי להחליף מיקום חיבור, הבעיה לא נעלמה.
3) עשיתי ניסוי - ניתקתי את המחשב מהאינטרנט והשארתי את המחשב עובד, הכונן לא נעלם, זה גרם לי לחשוב שאולי איזה תוכנה מתקשרת
ויוצרת את הבעיה ולכן מחקתי את כל החוקים בפיירוול וחסמתי את כל מה שחשבתי שניתן לחסום ולאחר מכן שמתי סיסמא כדי שבכל פעם שנוצר
חוק חדש יש צורך באישור שלי והתהליך לא יהיה אוטומאטי, חיברתי לאינטרנט והפעם היה שינוי דרמטי, המחשב עבד ללא מחיקה של הכונן יותר
מ 6 שעות, לאחר מכן נמחק הכונן כרגיל למרות שלא היה מחובר לאינטרנט, פתרון אין אבל שיפור יש.
4) לא התקנתי עדיין דרייבר מעודכן במידה ויש, אני שומר את זה לסוף כי כרגע המצב נסבל, גם כאשר הכונן נעלם הוא חוזר מיד לאחר אתחול.
5) לא ביצעתי עדיין את התיקון שהוזכר בהודעה למעלה שמצאתי באינטרנט לבעיה ולפי יש להכניס ערך לרגיסטרי באמצעות CMD .
פיתרון מספר 4 ברשימה:
7 Best Ways to Fix CD/DVD Missing or Not Showing Up in Windows 10/8/7

6) אנטיוירוס לא מצא דבר.

תודה

י_357

Member
הבעיה נפתרה (אני חושב).

לאחר יום וחצי שהכונן נעלם ושב להופיע ושוב נעלם ושוב שב להופיע הוא לפתע נעלם סופית ואיתו שבה גם בעית האיטיות באתחול.
החלטתי לנתק פעם נוספת את כבל הדאטה (חשוד כתקול) ולהשאיר את הכבל של החשמל (החשמלי תקין) וביצעתי אתחול,
האיטיות באתחול נעלמה והמחשב עלה ללא בעיות וכמובן ללא DVD, חיברתי את כבל ה DATA ולאחר אתחול המחשב זיהה את כונן ה DVD.

אני מנחש שהאיטיות באתחול היתה כי חיפש את כונן הDVD ולא מצא.

אינני יודע אם כבל הדאטה הוא תקול (ניסיתי להחליפו אתמול באחר והבעיה לא נעלמה) או שהוא פשוט קצר מידי ולכן מתוח ואולי החיבור קצת
יוצא מהמקום, אקנה אחד ארוך יותר בשבוע הבא.

תודה לכולם.

למעלה