כוננויות של פקידי סעד במקומות שונים בארץ

plato1

New member
כוננויות של פקידי סעד במקומות שונים בארץ

שלום רב
הנני פק"ס לחוק חוסים (זקנה) בירושלים.
אשמח לקבל התיחסות מעו"סים לחוקי הגנה השונים (נוער, סדרי דין,חוסים) לגבי הסוגיות הבאות
1. האם בכוננות אתם מטפלים רק באוכלוסיית היעד שלכם( חוק נוער-ילדים בסיכון, חוסים זקנה-קשישים בסיכון, חוסים פיגור-מפגרים) או שאתם מטפלים בכולם?
2. כמה כוננויות בחודש אתם עושים?
3. מהו התגמול לכוננות בודדת?
אנו בירושלים מתבקשים לעשות הכל, מה שחורג מהוראות התע"ס, תוך הסכמה שבשתיקה של ועד העובדים שלנו.
בימים הללו אנו מנסים להתארגן ולחולל שינוי ולצורך זה זקוקים למידע על מה שקורה במקומות השונים בארץ.
תודה על שיתוף הפעולה

פלאטו מלינובסקי
עו"ס זיקנה
ירושלים

plato1

New member
בכולם הכוונה קשישים,נפגעי נפש, דרי רחוב...

בירושלים יש עובד סוציאלי כונן אחד (פק"ס לאחד מארבע חוקי הגנה) שמטפל בכל האוכלוסיות,קרי נוער,נפגעי נפש,דרי רחוב,סכסוכי משמורת ,קשישים וכו"

sivanjbs

New member
כונניות

עבדתי בעבר בחוק נוער בשתי רשויות שונות
בשתיהן טיפלתי רק באוכלוסיית היעד שלי (והרי עו"ס חוסים לא יודע את חוק הנוער ואינו בעל סמכות לקבל החלטות בעינייני קטינים ולהיפך, זה אבסוד)
כמות ימי הכוננות תלויה במספר פקידי הסעד ברשות, כשעבדתי בעיר גדולה והיינו צוות פ. סעד היו לי ארבעה חמישה ימים בחודש. ברשות השנייה, שהיתה רשות קטנה, הייתי יחידה כך שהייתי כוננית קבועה כל החודש.
התגמול בכל רשות היה שונה באחד קיבלתי בדיוק לפי מה שכתוב בתע"ס ובשני העירייה כמעט הכפילה את הסכום.

אני לא הייתי מסכמה להיות אחראית בכוננות על אוכלוסיות "שאינן שלי" זה חוסר אחריות משווע ופתח לטעויות חמורות שעלולות להזיק הן לאדם הנזקק והן לעו"ס

למעלה