כוננות טרור קריטית באנגליה

כוננות טרור קריטית באנגליה../images/Emo18.gif

הסקולנד יארד ביחד עם שירותי המודיעין והביטחון של ארה"ב הכריזו מצב חירום בכל שדות התעופה באנגליה, עיכובים רציניים בכל הטיסות היוצאות והנכנסות לאנגליה, בעיקר מטיסות בין ארה"ב ואנגליה בגלל התרעה חמורה של התקפת טרור על המטוסים, שר הפנים הבריטי ביחד עם שר התחבורה במסיבות עיתונאים הסבירו שנאסר לקחת תיקי יד וחפצים חשמליים על סיפון המטוס, לפי מקורות של SKYNEWS למעלה מ 20 חשודים נעצרו, והחשש שלפחות 20 מטוסים מעורבים. אלפי נוסעים תקועים בטרמינלים, חלק מהטיסות בוטלו. המוצרים היחידים שהותר לקחת על סיפון המטוס הם צויד לתינוקות ותרופות בלבד. נמצאו חומרי חבלה ונשק ברוב המטוסים שנבדקו, עשרות כלבי משטרה פורסים בעשרות שדות התעופה הקטנים והגדולים, בדיקות בטיחונית קשיחות בעיקר בין הטיסות מבריטניה לארה"ב, שר הביטחון הפנים אמריקאי העלה גם את הכוננות הטרור, גם ישראל העלתה את רמת הכוננות בדוכני חברות התעופה הישראליות בארה"ב ובבריטניה, על פי גורמים בסקוטלנד יארד לא רק ארה"ב היתה היעד, אלא גם מדינות אחרות, אותם גורמים לא הביאו שמות של מדינות.

a e q u i t a s

New member
עדיין לא..

עוד מעט בטח יגידו שזה קונספירציה של המוסד עם CIA, זה דיי ברור לא?

עוד יגידו שזה בגלל המלחמה בעירק

ה"כיבוש הקולוניאליסטי אימריאליסטי הציוני בפלשתין", וגזל הנפט הערבי על ידי המערב....חחחחחח.... כמובן שמי שיחפש טיעון "לוגי" לטרוריסט שמחפש לפוצץ מטוס באויר הוא אחד - לא שפוי, שתים - אדיוט גמור, כנראה פיספס בענק את הראש של הטרוריסטים האיסלמים, הם לא צריכים סיבהף הם יכולים להמציא תירוץ, ראש לא רציונלי, בטח לא במובן המערבי של המושג, לא "לוגי", אין אצלו "סיבה ותוצאה", הכל נובע ממי שהוא וממה שהוא מייצג ומה שהצד שני מייצג ומה מהות וזהות הצד שני שכנגדו הוא פועל.

a e q u i t a s

New member
מה זה דרך הומונית ?

מה לפוצץ 10 מטוסים באויר זה לא דבר הגיוני?, זה לא דרך הומנית לחסל את תרבות המערבית העושקת את התרבות האיסלאם?.... ועדיין אחרי הציניות של הקטע הראשון של הודעה שלי...ראש עיירית לונדון, הגזען קן לווינסטון טוען שהרס לבנון היתה תוכנית ישראלית עוד לפני שחיזבאללה חטף את החיילים... מוסר כפול ? אולי הבריטים שאננים או סתם שיכורים מכמות הבירה ששתו, אני לא ממש יודע, אבל זה רק עוד הוכחה בסדרה של רבים, שטרור הוא לא רק בעיה של השטן הגדול והקטן.

אלון 58

New member
לא אתפלא אם זה יקרה...,

זה כיום הכי קל להגיד זאת,ויש מי ש"יקנה" כל שטות כזו(גם אצלנו...).

WolfRiver

New member
אני חושב שאנו ממעטים

אני קורא פה בפורום, ונראה שאנו ממעטים בפיגוע הטרור הקטלני והגדול ביותר שהיה קרוב לוודאי בלהתבצע... מדברים פה על מאפייני פעולה שלא היו קיימים בעבר ולאבטחה האוירית אין ממש אפשרויות טכנולוגיות בלסנן את האיום הזה והוא חומר נפץ נוזלי, כך שאינו יכול להיות מאותר על ידי גלאים ואמצעי ביטחון שעוסקים כרגע בנמלי תעופה, מדובר על לפחות עשרה מטוסים שהיו אמורים להתרסק בו זמנית...

והתגובה כרגיל היא היסטרית לחלוטין

הם מטפלים בקבוצת הטרוריסטים הספציפית שעצרו ומחר או בעוד חודש או שנה תבוא עוד אחת ועוד אחת... תגובה אימפולסיבית שכולה נובעת מפחד, לא תבונה, פחד. ב9 מתוך 10 מיקרים הם מצליחים לסכל, אך בפעם העשירית הם לא יצליחו, פרנואידיות ובדיקות היסטריות מועילות עד לגבול מסויים, שיתחילו לטפל בבעיה משורש. אני עכשיו רואה מטרות "חדשות" לטרור, לדעתי כל מדינה שתשלח חיילים ככוח בינלאומי גדול וחזק ללבנון תחשב כ"כוח כובש", כביכול עוד תירוץ לפגוע בהם, לגרום להן לעשות מה שהטרור רוצה, עד שהציבור הפחדן שרק דואג לתחת שלו של אותה מדינה יתחיל להפגין ולהתנגד לשליחת חיילים ללבנון ככוח הבינלאומי, הוא עלול לחשוב שזו ה"סיבה" שמתפוצצים אצלו במדינה. מתי, מתי הם ילמדו?...אני רואה את כל הדיווחים, כל הפרשניות, את מה שאומרים גורמים רשמיים וזה פשוט עצוב ופאטתי, הם כל כך מתאמצים להיות ממלכתיים ולא להרגיז את הקהילה המוסלמית חס וחלילה, משתדלים לא להראות "איסלומובים", כאילו זו סתם קבוצה קיצונית שסתם רוצה לעשות נזק, "רשעים", בלי כתובת, בלי אג'נדה, בלי אידאולגיה...כל כך עלוב, פעם אימפריה, היום מדינה שמונעת על ידי פחד, פחד טהור.

WolfRiver

New member
היסטריה או מוכנות?

אם זה היסטוריה או מוכנות, אני קורה לזה מוכנות..צריכים לסכל את הטרור ברמה האסטרטגית כמו לייבש את מקורות הכסף, איתור ופיצוץ המפקדות הראשיות וניטרול הפיקוד הבכיר של אירגוני הטרור, אך גם סיכול ברמה הטקטית היא מאוד חשובה, והסיכול האחרון הוא סיכול טקטי ברמה הפעילות הנמוכה ביותר, אך מן הסתם החשובה ביותר. אם אתה יודע שהפצצה מן סוג של ניטרוגליצרין כלומר נוזל, לא בסיסי זה למנוע מנוסעים להביא בקבוקי שתייה ונוזלים למיניהם?! אני חושב שזה הדבר הבסיסי ביותר לעשות. מסכים איתך, שהבריטים הם קורבן של עצמם, הקהילה המוסלאמית שם היא בין החזקות באירופה, ומלאה בתאי טרור רדומים, אף על פי שלונדון קיבלה מכה חזקה בפיגוע ב 7 ביולי 2005 בתחנת רכבת התחתית קינג קרוס, בצורה בריטית אופיינית הם נמנעים מלשלוח אצבע מאשימה כלפי המנהיגות הבריטית המוסלאמית שמשם הם מבגרים בחממה של שנאה תהומית למערב. זה בעיה מאוד רצינית... אומנם לאט אבל זה מתחלחל לתודעה הבריטית שמוסלאמים רדיקלים הם בעיה, ולא רק של ארה"ב וישראל.

זו לא מוכנות, זו היסטריה

הם לא מטפלים במקוא הבעיה אלא בסימפטום, עוסקים בסתימת חורים ולמניעתם. עכשיו זה נוזלי, פעם אחרת זה משהו אחר, שיעבירו את כולם דרך מכשיר רנטגן/M.R.I/וסי.טי ויגמרו את הסיפור, זה לא הפתרון. זה דבר ידוע, אי אפשר לעלות על כל ההתארגנויות, אפילו כאשר יש לך משטרה מצויינת ומקורות מודיעין מצויינים. באנגליה היו נוהגים בצורה הרבה יותר חכמה אם היו נוהגים באופן הזה: - ציתות לכל המסגדים ומעקב באופן רציף אחרי כל התבטאות וכל פאטווה שמגיעה מאנשי הדת שלהם, כל מסית, אזרחותו נשללת בהליך משפטי מזורז והוא היה נזרק מהמדינה למדינה ממנה הגיע. - צנזורה/איסור פירסום, החרמה ועונש חמור לכל מי מפרסם או מוכר חומר הסתה, שנאה ושטנה בין אם זה נגד המערב או סתם תמיכה בג'יהאד כזה או אחר, ספרים/חוברות/קלטות, פיסקי דת מוסלמיים - פאטוות. (ברור שזה לא פתרון מושלם, יש את האינטרנט ואת המידע שיוצא ממנו אי אפשר לעצור, אפשר רק לעקוב אחריו, אך גם פתרון חלקי בתחום הזה הוא עדיף על כלום). - איסור על הפגנות/עצרות שיש בהן הסתה וגורמים איסלמים קיצוניים. - איסור על התארגנויות של איסלם קיצוני להתאסף במיבנים ציבוריים, היכן שידוע על התאספות, לצוטט, לעקוב ואת מי שצריך להזהיר, לעצור או אם צריך לזרוק מהמדינה, בהתאם לרמת הסיכון והאיום, הדגש צריך להיות על איסור כזה במוסדות אקדמיים, קרקע פוריה מאד לרעיונות קיצוניים פרט למסגדים. - תמיכה ועידוד, בין אם כספית או כל דבר אחר למעצבי דעת קהל מוסלמים מתונים, לתת להם כוח ויכולת להשפיע, לעודד אותם להשפיע, בייחוד גורמים באיסלם החילוני. - לא לפחד לדבר על הבעיה, זו לא איסלמופוביה, בטח שלא "גזענות", הבעיה היא קיימת ואמיתית, יש לה גם כתובת ברורה מאד. נכון, אלה צעדים קיצוניים, המציאות היא גם קיצונית, לא רק בבריטניה, אלא גם באירופה ובכלל בכל העולם המערבי, נכון אני מודע שזה לא הכי "דמוקרטי ונאור", הרבה זכויות אדם בסיסיות נפגעות כאן ובאופן מגמתי כלפי ציבור מסויים, אבל מה כל זה לעומת הזכות לחיים, הזכות לביטחון, החובה של חברה להגן על עצמה מפני גורמים שמנצלים את הזכויות וחופש כדי לפגוע באותה חברה.

a e q u i t a s

New member
אתה מציע

אתה מציע הצעות שאפילו בישראל ובארה"ב לא נוהגים כך, ציתותים נרחבים לבלתי מוערבים, מעצרים כמעט שרירותיים, שלילת אזרחות בהליך מהיר, איסור על התאגדות.. יש פה הרבה דברים מאוד חמורים, הפגיעה בזכויות הפרט היא חמורה ולא בטוח שהיא הכרחית.

לא מדוייק

גם בארץ וגם בארצות הברית מצותתים הרבה יותר ממה שאתה ואני יודעים, אתה בטח שמעת על סוכנות בשם NATIONAL SECURITY, לא מזמן זה גם עלה לכותרות, שזה נעשה ללא אישור של בית המשפט העליון לצדק. שיהיה ברור, אין כאן שום דבר שרירותי, ידוע שהרבה מאד הסתות קורות במסגדים, אז שם צריך לצותת, העולם המערבי לא מסוגל לקלוט ולהבין את העוצמה של האימם, של מוציא הפאטוות עבור מוסלמי מאמין, הוא הדלק והוא גם זה שמצית את המאמין וגורם לו לנוע לכיוון כזה או אחר, גם המעצרים הם לא שרירותיים, הם נגד מי שנחשב איום ולשם כך צריך לקבוע קריטריונים מסויימים, שלילת אזרחות - רק למסתים ראשיים ושותפים בהתארגנות כזו אחרת, זה עדיף לעיתים על מאסר. דיי ברור לי שההצעות שאני מציע, לא שהם לא ראליות, הם ראליות מאד, אני פשוט לא חושב שאירופה במיוחד לא מסוגלת להחליט לגביהם ולפעול ליישומם, זה לא שיש דרכים אחרות, אם היו, הלוואי, זה לא שאני בעד פגיעה בזכויות אדם, אני נגד, אלה זכויות חשובות, פשוט זה המחיר שהדמוקרטיות צריכות לשלם כדי להגן על עצמן ואזרחיהם מה שכן, כל מה שנעשה הוא לא מספיק, הוא מוגבל ואת החופש הזה מנצלים אירגוני הטרור, לגיוס כספים, הסתה, התאספויות והתארגנויות, פירסום פסקי דת קיצוניים, יש תאי טרור רדומים, החופש הוא הוא חופש וזכויות הן זכויות, מי אמר שניתן אך ורק להשתמש/לנצל אותם אך ורק לכיוון אחד, אפשר לקחת אותם להרבה מאד כיוונים, נאמנות למדינה היא הרי לא תנאי לקבלת אזרחות, אז יש אזרחים שכן מוכנים לפגוע במדינה שלהם או באזרחים אחרים במדינה בשם רעיון כזה או אחר. בקיצור, אני לא רואה שום ברירה אחרת, את מכיר אלטרנטיבות אחרות? .

BlockBusta

New member
לא יודע אם לצחוק או לבכות

פקיסטנים בבריטניה הם אלו שנעצרו... בחיי אני לא יודע אם להם כדאי לצחוק או לבכות עצוב עצוב... מה שיקרה לאירופה בעוד כמה שנים...

אז אולי כדאי לכולנו

לנצל את את השנים הקרובות כדי להפרד? מהשמורה האירופאית, ממה שישאר ממנה... טוב זה לא שנים קרובות אך זה מתקדם לא לאט.

BlockBusta

New member
אני גם אוסיף את הסיבה "לבכות"

בגלל שהפקיסטנים האלו היגרו לבריטניה וקיבלו הזדמנות לחיות במדינה מערבית מתקדמת ולצאת מהזוהמה ששפעה בארץ מולדתם, ועכשיו הם מנסים לחבל בה? כאילו, תעיפו אותם קיבינימט חזרה לפקיסטן

a e q u i t a s

New member
גם מושארף לא בדיוק

גם מושארף לא בדיוק רוצה אותם, הוא בעצם חצי נלחם חצי תומך נגדם ואיתם.

WolfRiver

New member
גם פקיסטנים בריטים

גם פקסיטנים בריטים ביצעו את פעולת הטרור בקינג קרוס בלונדון בשנה שעברה, פיגוע שעלה בחייהם של 57 חפים מפשע, אחת מהם גם אזרחית ישראלית.

למעלה