כוסות וכלי זכוכית יוצאים עכורים מהמדיח

רית2

New member
כוסות וכלי זכוכית יוצאים עכורים מהמדיח

ולא ניתן לנקותם יש לכם רעיון למה
גם אם מנסים לגרד את השיכבה היא לא יורדת
אורית

אוצה

New member
זו אבנית

קודם כל אם תרצי לנקות את הכלים- קחי מטלית וטבלי בחומץ. שפשוף הכוסות יוריד את האבנית שהצטברה. שטפי במים רגילים והכול יחזור להיות מבהיק.

אפשר גם להפעיל תוכנית רגילה במדיח עם כוס חומץ בתוף. הכלים יתנקו ועל הדרך האבנית במדיח תתנקה.
בכלל- כטיפול מונע- בערך פעם בחודש- חודשיים תשפכי כוס חומץ ותפעילי כרגיל עם הכלים.

עכשיו- עליך לבדוק שהפילטר במדיח שלך נקי: בתחתית המדיח יש פיטר (בד"כ שניים אחד מתחת לשני). תוציאי (בבוש זה עם הברגה קלה- ותשטפי תחת הברז. עם מברשת או משהו דומה- להויצא את כל הליכלוכים ולשטוף שיהיה נקי.

שנית- תבדקי שיש לך נוזל הברקה. יש בדלת המדיח מין תא לנוזל הברקה. שמים בו נוזל יעדי. אני מתשמשת במה שזול באותה עת בסופר. יודעים אם צריך להוסיף כאשר הנקודה שליד נהפכת כסופה (זה מין חלון עגול שכשמלא בנוזל נראה עכור וכשחסר- כסוף). אני מוסיפה כל שבועיים שלושה.

ורד511

New member
אם כל העיצות שניתנות כאן לא עזרו תביני

שהכלים שרוטים מהתזת המים (החמים)החזקה.

psa

New member
היי אורית

השכבה הזאת לפי התאור שלך , היא תוצאה של סוג ההטבלית שאת משתמשת.
לאחר כלים רבים שנהרסו לי מאותה סיבה , גיליתי שהשתמשתי בטבליות של "הפי" , עברתי לטבליות של "פיניש" וטפו טפו , התופעה נעלמה. כמובן חשוב להקפיד מלח ( אנחנו משתמשים במלח גס -זול ומועיל - טכנאי המליץ לנו בשושו... ) ונוזל הברקה - במקרה שלנו גם של פיניש.
השכבה הזו לא תרד בהתאם לתאור לעיל.

צפנתי

New member
מוסיפה את ההיבט הסביבתני לעינייני המלח במדיח

מאתר המשרד להגנת הסביבה:

http://old.sviva.gov.il/bin/en.jsp?...ispWhat=Zone&enDispWho=tipim&enZone=tipim&

מהאתר: "המלח "המיוחד" של מדיחי כלים הוא בדרך כלל מלח בישול רגיל, לעתים בתוספת צבעי מאכל. ככלל, הימנעות משימוש במלח לא תשפיע על ניקיון הכלים (למעט משקעים לבנבנים שייראו אך ורק בכלי זכוכית עדינים), אך תחייב מדי פעם ניקוי של המדיח. מנגד, השימוש במלח מביא לזיהום מים כבד שכן הוא גורם להמלחת שפכים, קרקעות ומי תהום (ישראל אוחזת בשיא עולמי של השבת קולחים להשקיה חקלאית). לכן, הימנעו ככל הניתן משימוש במלח במדיחי כלים."

למעלה