כוסות רוח - שאלה

TheEmpress

New member
כוסות רוח - שאלה ../images/Emo36.gif

שלום, רציתי לדעת מתי ובאיזה מקרים נשתמש בכוסות רוח ומהן הקונטרה אינדיקציות של כוסות רוח. (אני סטודנטית שנה ב´ לשיאצו) .... תודה מראש קארין

כוסות רוח

כוסות הרוח הינם שיטת טיפול סינית בת מאות שנים . כוסות רוח משמשות בעיקר להוצאת רוח שחדרה אל הגוף ולכן יעילה עד מאוד במצבים ראשונים של התקררות, כמו כן משתמשים בכוסות רוח להנעת אנרגיה במאסז´ ולהרגעת כאבים אקוטיים .אפילו בפרקי הרמב"ם יש המלצה לטיפול בכוסות רוח " הכאב הראומטי המתחדש מרוח ירפא באופן מיוחד , שכמעט ואין לו רפואה טובה לו מזה בקרן המציצה (= כוסות רוח) שיתלה על מקום הכאב..."(פרקי משה ברפואה) הכוס כשמה כן היא כוס הפתוחה בצד אחד ואטומה בצידה השני ועשויה מחומרים שונים כמו במבוק ( שמישה רבות בסין) זכוכית ופלסטיק. השימוש בכוס נעשת ע"י יצירת ואקום בחלל הכוס והנחתו עפ"י העור . הואקום גורם למתיחת העור ושבירת כלי דם נימיים, הנמצאים מתחת לעור. יציאתם של הנימים אל פני העור ,מגבירים את זרימת הדם באזור בו הושמה הכוס. הזרימה גורמת לתנועת האנרגיה והעלת הרוח שחדרה לכיוון החוצה. כמו כן הזרימה מקלה על כאבים שנגרמו כתוצאה מסטגנציה ( תקיעות). את כוס הרוח בד"כ מניחים ע"ג נק´ ספציפיות שבמרידאנים השונים אך לעיתים מניחים אותה בנק´ הכאב ללא קשר למרידאן ספציפי. ניתן לשלב בין טיפול כוסות הרוח והאקופנוטרה כך שעל המחט מניחים את כוס הרוח . טיפול בכוסות רוח דורש מיומנות בעיקר אם יוצרים את הואקום בעזרת להבה המכלה את החמצן בכוס. אך היום ישנם שיטות חדישות ביצירת הואקום ע"י שיאבת האויר במשאבה הידנית. כדאי כמובן להסביר למטופל מה אנו הולכים לעשות וכן לציין בפניו כי האזור לאחר הטיפול נראה לא יפה ( כתם יחסית גדול (תלוי בגודל הכוס) אדום וכחלחל הנובע כאמור מהואקום ומהתפוצצות הנימים). מקוה שנתתי לך מושג כללי, אני בטוחה שעוד תלמדו על זה. שבוע טוב יעל

TheEmpress

New member
הבנתי , אבל ...

אני שאלתי למי עושים כוסות רוח ... ולמי אסור לעשות כוסות רוח. (גם מבחינה סינית וגם מבחינה מערבית)... תודה שוב קארין. סתם דוגמא - לא נעשה מוקסה במצבים של חום , fever וכדומה או לא נעשה מוקסה במצבים של Yin Xu

עוד כמה מילים..

מתי לא נשתמש בכוסות רוח: על אזורים נגועים ממחלת עור, פצעים ,אזורים עם דלקת, אלרגיות ופריחות למינהם. לא נעשה כוסות רוח לתנוקות אנשים רזים מאוד (ללא שומן ליצרת ואקום)נשים בהריון, חולי אפילפסיה ולאדם עם חום גבוהה ( מעל 39 מעלות). לגבי קונטרה אנידיקציות סיניות - יותר קשה לי להיות נחרצת כיוון שראיתי בסין טיפולי כוסות רוח בכל המצבים האפשריים כולל YIN XU ברקע. וגם אני מקבלת החלטה להנחת הכוסות בהתאם למטופל וקונטרה אינדיקציות מערביות
אשמח לענות על עוד שאלות יעל

g i l

New member
הוספות קטנות

קיימים עוד מצבים בהם לא נשתמש בכוסות רוח: - לא נטפל - באזור הפטמות או הלב. - ילדים קטנים( לא רק תינוקות ) לא נתשמש בכוסות רוח. - אין לשים כוסות רוח, במקום שנשאר סימן/ כתם מטיפול זהה קודם.

עוד מצב בו לא מטפלים בכוסות רוח:

כאשר המטופל/ת מגיע בלבוש קל, שחושף את האיזור המיועד לטיפול לרוח (רוח "רגילה", אויר זז), ביום קריר או קר עם רוחות. צריך להנחות את המטופל לבוא לטיפול הבא עם לבוש מתאים, ובינתים - לעשות משהו אחר. לגבי מתי כן לטפל - (ההנחיות האלה כלליות, ומיועדות בעיקר לחסרי-נסיון) - במקרים אקוטיים של מטופל חזק, עם אופי "יאנג", שיכול להתמודד עם טיפול פותח, מניע ואגרסיבי. לשימוש במצבים של רוח אקוטית ו/או סטגנציה. !!! לא על הגב התחתון !!!

TheEmpress

New member
תודה ../images/Emo24.gif

תודה רבה לכולם!! על העזרה. אני פשוט הייתי חסרה בשיעור של כוסות רוח ואין לי את התוכן התיאורתי ... אז הייתי צריכה קצת לדעת מתי מותר ומתי אסור... איך אלמנט אש שהוא אנרגטי ואדום רוב הזמן , עם מצב חום יגיב לטיפול בכוסות רוח? אני יודעת שאלמנט אש מגיב טוב לשיאצו ולמגע. האם במקרה של גב עליון תפוס ניתן להשתמש בכוסות רוח בשביל לפתוח את הסטגנציה ? ... קארין.

g i l

New member
תגובה לשאלתך

שאלת אם ניתן לטפל בכוסות רוח כשהגב העליון תפוס ? בהחלט כן! אם כי במצב כזה אני מעדיף לעשות "גוואשה ".

למעלה