כוסות שוקולד במילוי... רעיונות?

Netaklopedia

New member
כוסות שוקולד במילוי... רעיונות?

היי, אני צריכה להכין קינוחים ליום שבת ומצאתי מתכון לעוגה שאני רוצה להכין אבל רוצה בנוסף גם קינוחים אישיים ראוותניים יותר, בשביל הפוזה :)
אין לי זמן להכין כוסיות שוקולד למילוי אז את אלו אני רוצה לקנות - איפה אפשרי?..
בנוסף, אני צריכה רעיון למילוי. חשבתי על קרם פטיסייר ותהיתי באיזה מצב צבירה: לאחר הבישול - מה לעשות איתו?
ויש אולי רעיונות אחרים? אני ראיתי פה פוסט ממש ישן משנת 2011 שהפנה לפוסט אחר שאין לי מושג איך למצוא בכלל.. אבל אשמח אולי לאיזה רעיון מקורי.. הייתי שמחה למשל לשלב דווקא איזה מילוי בננה...
 

bali

New member
מנהל
תשובות

כוסיות שוקולד אפשר לקנות בחנויות מתמחות באפייה ובישול. יש בראש הפורום קישור לרשימת חנויות מתמחות לפי איזורים בארץ, מאמינה ששם אפשר למצוא חנות כזו קרובה אליך.

קרם פטיסייר הייתי מקררת אחרי ההכנה לכמה שעות במקרר, ואז פותחת אותו במיקסר ומוסיפה מעט שמנת מתוקה תוך כדי ערבול של הקרם, עד שהמרקם שלו קליל יותר. ללא הקצפת הוא מעט פודינגי.
אם את רוצה טעם בננה, אחרי שהקרם מוקצף ומוכן לעבודה, אפשר לקפל לתוכו בננה חתוכה קטן או מעוכה עם מזלג, ולקפל יחד.

אני אחשוב על עוד רעיונות.
 

Netaklopedia

New member
תמיד תענוג להתייעץ איתכם :)

חשבתי על עוד משהו...
אם אני ממלאת במוס חמאת בוטנים מעל פרוסת בננה - זה יהיה טעים לדעתך? אני לא ממש אוהבת חמאת בוטנים אבל עוגה אחרת שאני מכינה היא עוגת גבינה עם שוקולד לבן ולוטוס ואני רוצה טעם אחר לגמרי..
ואם זה נשמע לך טוב - יש לך רעיון לשיפור?..
 

bali

New member
מנהל
חמאת בוטנים ובננות זה שילוב מנצח

רק מה, הבננות משחירות במגע עם האוויר ולכן את הבננה הייתי שמה ממש ברגע האחרון לפני ההגשה, אחרת מבחינה אסתטית היא לא תיראה משהו.

אין לי רעיונות לשיפור, נשמע לי אחלה האמת
 

Netaklopedia

New member
ומבחינת הרכבה?

חשבתי כבר על עניין ההשחרה ותהיתי אם אולי עדיף לשים את הבננות בתחתית וכך זו תהיה מעין הפתעה למי שאוכל ואז אני אקשט עם שברי בוטנים... ואם למטה אז לעשות מחית או סתם פרוסה? ואת היית שמה למעלה?
ויש לך מתכון בדוק למוס חמאת בוטנים? מצאתי אחד שמצריך הקצפת 5 חלבונים עם סוכר והקצפת שמנת עם חמאת בוטנים וקיפול אחד עם השני.. זה נשמע אחלה רק שאני מתעבת עד עמקי נשמתי לקפל חלבונים...
ושוב תודה :)
 

Netaklopedia

New member
ועוד שאלה

את המצרכים קניתי היום. אני צריכה את הכל ליום שבת. זמן ההכנה שיש לי זה היום ושישי בבוקר ושבת בבוקר. היום מוקדם מידי.
השאלה - את המוס אני רוצה לזלף לכוסיות שוקולד (שלא מצאתי בגודל נורמלי ויצאו לי ממש ממש קטנות כך שהייתי רוצה להרים את המוס לגובה מה שעוד יותר דוחף אותי לטובת דחיפת פרוסת בננה דווקא בתחתית). מהרגע שאני מכינה - אני צריכה להמתין אי אילו שעות התקררות לפני שאני יכולה לזלף או אפשר ישירות? (כאמור, המתכון למוס שיש לי הוא תוצר קיפול של חלבונים מוקצפים עם סוכר ושמנת מוקצפת עם חמאת בוטנים) ואם אני צריכה לתת לו להמתין במקרר - הוא לא יתייבש או לחילופין - איך מונעת ממנו להתייבש?
אם במקום פרוסת בננה אני פשוט אמעך להן את הנשמה בבלנדר כדי שהמרקם יהיה חלק כמה שיותר - לי יהיה יותר נוח בשליטה על כמויות אבל זה עלול להשפיע על המרקם. לרעה? לטובה?
יודעת שחפרתי וסליחה.. אני מאלו עם שאיפות גבוהות ולא קשורות לניסיון הקיים...
 

bali

New member
מנהל
תשובות נוספות

1. אין בעיה לשים את הבננות מתחת למוס. זה יפתור את עניין ההשחרה. לא חושבת שתהיה בעיה עם למעוך אותן או לחתוך לקוביות קטנות במקום לשים פרוסה שלמה. השאלה אם את רוצה מרקם חלק חלק או קצת צ'אנקי. אני הייתי הולכת על קוביות קטנות. זה תלוי גם כמה הבננות בשלות.

2. את המוס אני חושבת שיהיה אפשר לזלף מייד בלי צורך לקרר אותו לפני הזילוף. את זה תראי לפי המרקם של המוס המוכן. אם הוא צריך קירור מכסים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר והכל בסדר.

3. בגלל שאת רוצה זילוף יפה וגבוה, הייתי מזלפת בשבת בבוקר ולא לפני, ושומרת במקרר, אם תשיגי איזו קופסה גבוהה (שהדופן תהיה גבוהה יותר מקצה הזילופים) תוכלי לעטוף את הקופסה המלאה בכוסיות מזולפות בניילון נצמד או שקית ניילון גדולה, וזה ישמור עליהם וימנע מריחות של דברים אחרים במקרר להגיע אל הקינוחים הפתוחים.

וזה בסדר, אנחנו כאן כדי לעזור, לא חפרת. וחוצמזה אני נכדה של ארכיאולוג מפורסם ככה שחפירות לא מפחידות אותי
 

Netaklopedia

New member
שאלה אחרונה

ואז כל מה שנשאר עכשיו זה לקום ב-6 בבוקר ביום שבת :(
זילוף של מוס הוא רגיל בשקית זילוף או שיש טכניקה אחרת לשמור עליו פלאפי יותר?
 

bali

New member
מנהל
הזילוף בשקית זילוף. יוצא מספיק פלאפי לדעתי.

ויוצא יפה ואסתטי.
 
למעלה