כוריאוגרפיה להתעמלות

אמא לה3

New member
כוריאוגרפיה להתעמלות

בהמשך לשרשור שפתחה נועה בנושא מוסיקה ובלט, אני מעלה כאן קישור לסירטון בו מספרת מאמנת UCLA (מכללות) על הדרך שלה לצור כוריאוגפיה למתעמלות שלה. המאמנת ולורי קונדוס-פילד, ידועה בכריאוגרפיות המיוחדות מלאות ההשראה, וכאן היא מספרת על הדרך בה היא עובדת (יותר נכון לומר-יוצרת). הרעיון הכללי, למי שלא בקיא באנגלית, הוא: לקחת כל מתעמלת ולספר את הסיפור האישי שלה דרך תנועת הגוף. סרטון מעורר השראה, באמת. http://www.foxsportswest.com/pages/video/?PID=b9tpIsZPFk0t19_6BaHwznc6Pv7IjnYK אגב, כיצד אתן יוצרות כריאוגרפיה לתרגילים (בודדות או קב')?

נראה קל אבל קשה

מקסים. יופי של סרטון, הסברים וסיפור. באמת האידיאל הוא שכל מתעמלת תספר את סיפורה האישי דרך הכורואוגרפיה של ההתעמלות. הלוואי וזה היה תמיד ככה. אבל זה קשה. כל כך קשה. בסרטון זה נראה קל, אבל במציאות, לעשות לקבוצה תחרותית, 40 כורואגרפיות שונות לתרגיל, ללמד כל מתעמלת את הכורואגרפיה שלה, לעבוד עליה, ולהוציא ממנה את המקסימום זה ממש קשה. מה גם שהדבר עוד יותר קשה אצל ילדות קטנות/נערות צעירות. לא תמיד יש להן אג'נדה מגובשת, אלא הן משתנות כל הזמן, סופגות מהמאמנים או ממודלים לחיקוי/ כוכבים נערצים, וגם אם יש כבר אישיות מגובשת., לא תמיד ילדות צעירות מספיק מחוברות לעצמן כדי לבטא את עצמן בבהירות תוך כדי תנועה או בדרך אחרת. אני אומרת לפעמים ולא תמיד, כי בהחלט יש גם ילדות שיש להן אופי דומיננטי מגיל צעיר. אבל יש ילדות שיהיה להן מאוד מאוד קשה לבטא את אישיותן דרך תרגיל תנועה, גם אם יעבדו איתן על זה, יהיה להן יותר קשה מאשר לבצע פ"פ סלטה, ויש בכל זאת סדר עדיפויות במה להשקיע על חשבון מה וכמה. אז בדרגות הנמוכות יש תרגיל חובה, ובדרגות היותר גבוהות, בד"כ נותנים למתעמלת תרגיל "סטנדרטי" ומוסיפים פה ושם נגיעות אישיות ייחודיות אליה. ותמיד יש כמובן את המתעמלות עם הכורואוגרפיה הכי מרשימה, זו שבנויה בדיוק בשבילן ואז זו ממש חגיגה...

אמא לה3

New member
אידיאל...

בינינו, נועה, הלוואי שלכל קב' של בודדות (התעמלות מכשירים תחרותית/ליגה), היה באמת 40 בנות כדי שהמאמנת תצטרך לחבר להן תרגיל אישי... בפועל בקב' תחרותית, אם תגיעי ל-10 מתעמלות שלא צריכות תרגיל חובה, אלא באמת יכולות לעשות תרגיל אישי, המצב הרבה יותר נסבל. לדעתי, מתעמלת תשקיע ותתחבר הרבה יותר לתרגיל שמותאם לה באופן אישי מאשר לתרגיל "סטנדרט" עם נגיעות אישיות לא? ואגב, אני ראיתי תרגילים בארץ מאד יחודיים אצל בנות יחסית צעירות והייתי מאוד שמחה להעלות אותן לכאן לולא.....

את מוזמנת להעלות תרגילים

כוונתך בסיום התגובה לא ברורה. את יכולה להעלות לפורום תרגילים ייחודיים כאוות נפשך.

למעלה