כורכומין לטיפול ב CF ?

yigalby

New member
כורכומין לטיפול ב CF ?

סליחה שאני מתפרץ ככה לפורום..שלום לכולם. הרגע שמעתי איזה הרצאה שבטח תעניין אותכם ,שהזכירו את הכורכומין לטיפול ב CF. לא קראתי אותו לעומק ,אבל הנה חלק מהנתונים תוכלו לקרוא בעצמכם. אני אומנם מטפל טבעי ,אך אין לראות זאת כהמלצה רפואית ,אלא כהמלצה ללמידה עצמית שבתקווה תעזור יותר מאוחר. כל טוב וסוPש נעים יגאל

yigalby

New member
תודה

האם יש תוצאות טובות מהשימוש בו ממה שאת יודעת ? שבוע טוב יגאל

orii

New member
התחלתי לקרוא מחדש על הנושא - זה מאוד מורכב

אנסה לתת תמונת מצב עדכנית בשבוע הבא.

מעניין, טוב לדעת

לדעתי, כל דבר שנחשב בריא, עוזר לcf כל צמח, ירק ופרי שמלאים בוטימנים ודברים טובים, כמו גם דבש, לחם ועוגות מחיטה מלאה, סוכר חום, לנשום אוויר צח בהרים, כל הדברים האלה שלאנשים בריאים הם מועילים, וודאי מועילים גם לסיאפניקים וכדאי להשתדל לסגל אורח חיים בריא מעבר לתרופות ולטיפולים הרגילים לסי אף. ובאמת אני קורא עכשיו שצמח הכורכומין, הוא בריא ומונע הרבה מחלות גם בלי קשר לסי אפ.. כנראה מהיום אני אדאג שנאכל את האורז שלנו והקוסקוס שלנו צהובים
וכמובן גם, שכל מה שמזיק לכולם, כמו עישון, זיהום, חיידקים וכדומה, יזיק הרבה יותר לחולי סי אף.

orii

New member
אני כל כך לא מסכים איתך בנושא

לדעתי, לא כל דבר שנחשב בריא, עוזר ל CF. יש הרבה מאוד אנשים בעולם שמחפים תרופות ל CF תחת על עץ רענן ולכן אנו מוצפים בחומרים שאולי עוזרים ל CF. אבל המציאות היא שלא כל דבר עוזר ויש פעמים שמה שעוזר לאדם רגיל מזיק ל CF ומה שמזיק לאדם עם CF בריא לאדם רגיל. תחילה יש להפריד בין דברים שהתרומה שלהם ל CF מוכחת מעל לכל ספק ולדאוג שמקבלים אותו ברמה טובה. למשל, מולטיויטמין יעודי ל CF (רמז, רמז). "כל צמח, ירק ופרי שמלאים בוטימנים ודברים טובים, כמו גם דבש, לחם ועוגות מחיטה מלאה, סוכר חום," - כל זה דויוד לדעתי, לא שווה לאלפית מכדור אחד ביום של אקווהאקדס. ורק אחר כך, אפשר להתיחס לאוסף של טיפולים שנימצאים בשלבים שונים של הוכחה כמו שמן שום, ליקופן, NORMALAX ועוד... לגבי כל אחד כזה ניתן לשקול את העלות שלו מול התועלת הפוטנציאלית ולהחליט אם להוסיף אותו לטיפול היומי. יש דברים שהעלות (מבחינת נוחות השימוש, נזק פוטנציאלי והמחיר) קטנה ולכן כדאי לקחת, כדי להרוויח את התמורה הפוטנציאילת. במקרים אחרים התמורה הפוטנציאלית מאוד גדולה ולכן שווה לשלם את העלות בשביל הסיכוי ששהתמוה תתממש. כמובן שברוב המקרים אי אפשר לדעת אם משהו עובד מהניסיון האישי. אבל אם בעתיד יתפרסם ניסוי קליני רציני בחומרים האלו נוכל לקבל אישור רטרואקטיבי שביצענו טיפול שהערך הרפואי שלו הוכח. כמובן גם האפשרות השנייה תיתכן שיוכח בניסוי שמה שאנו עושים לא מועיל. והערה אחרונה היא שלאכול כורכום פעם בשבוע באורז זה לא כמו לקבל פעם ביום תמצית כורכום בריכוז גבוהה ומוגדר. לכול אורז עם כורכום זה אחלה אבל זה לא יכול לתת את ההרגשה שהילד מקבל טיפול בכורכום. ההערההזו נכונה עבור כל הטיפולים ולוא דווקא לכורכום. בברכה, אורי

לא על חשבון שום דבר שהוא חלק מהטיפול או מסייע

מוכר כמו למשל האקווה אדקס. רק שמלבד הטיפול, כדאי לאכול בריא כפי שכל תזונאי טוב ממליץ. דגים בכל שבוע וגם בייצים, עוף, בשר.. חומוס, שוועית בחמין.. אורז מלא, לחם מלא, סוכר חום, אבוקדו, מלפפונים, כרוב, שום (כמו שהרחבת בנושא) , קיווי, תפוז, לימון.. ושאר דברים בריאים במינון מתאים (וכמובן לדאוג שיהיה טעים
| עין|
). התחליף לאוכל בריא, זה לא תמיד אוכל רגיל שלא מזיק, הרבה פעמים האוכל השגרתי מלכתחילה לא בריא ואנחנו זוללים את זה כי זה יותר טעים, כיום יש הרבה מאכלים טעימים לא פחות שנחשבים בריאים יותר. זה קצת יותר יקר, אבל אם אפשר, למה לא? וזה לא כורכום פעם בשבוע, אלא המכלול של כל המאכלים הבריאים שאכלנו במשך השבוע ביחד. רוב האנשים בעולם לא מקפידים על כך, אבל מי שכן מקפיד, זה מוסיף לו אנרגיה וכוח. ואין לי ספק, שזה עוזר להתמודד עם הcf כיוון שהגוף חזק יותר. התרופות לבדם, לא יהפכו את הבן אדם לבריא. ואכילת המבורגרים ופיצות בלי חשבון, פחות בריא. ולא דיברתי רק על אוכל, גם שיוצאים מידי פעם לנשום אוויר צח יותר בהרים, התעמלות וספורט, בריאים לכל אדם וכל שכן לcf .

orii

New member
אם יש לך כוח אחרי כל מה שחייבים...

כל מה שכתבת הוא טוב ויפה... חוץ מהעניין של הג'אנק פוד . לעניות דעתי ג'אנק פוד הוא מזון בריאותי לחולי CF. ג'אנק פוד מאפיין בזה שהוא עתיר בקלוריות ובשומנים וכן בכך שהוא מזון מעובד. שתי התכונות האלו הופכות אותו לעדיף לחולי CF. מזון מעובד הוא למעשה מזון חצי מפורק ולכן כל יותר לספוג אותו במערכת העיכול. בגלל זה הוא יותר משמין אבל זה בשיוק מה שחויל CF זקוקים לו כדי לקבל מספיק אנרגיה.

yigalby

New member
ג'אנק פוד הוא רעל להמונים

וגורם תמותה ראשי בעולם המערבי. לא רואה שום דרך איך הוא יהיה בריא למישהו ,בטח לאדם עם בעיה רפואית כלשהי.

משתדל אבל לא קשוח בעניין

זאת אומרת יש אצלי גם מאכלים רגילים לרוב, אבל אם צריכים לבחור בין באגט לבין לחם מקמח מלא, אני מעדיף את הקמח מלא. לבן יש לי יש קטע כזה שהוא נמשך ומעדיף דווקא דברים שנחשבים בריאים, שוקולדים וסוכריות פחות מושכים אותו ולכן אני לא צריך לשכנע אותו יותר מידי להעדיף את הבריא יותר. למשל מיץ פירות טבעי או קוקה קולה הוא יבחר במיץ פירות. הוא אוהב פירות, אוהב דגים, אוהב לחם מחיטה מלאה. ואם זה בא בקלות כזאת, אז וודאי שכדאי להשתדל לאכול בריא יותר. ולגבי ג'אנק פוד - אם אתה מכין אותו בבית, נראה לי שהוא יכול להיות יותר טוב.. כאילו רק המעלות שמנית ופחות החסרונות שכולם יודעים על זה. דיברו פעם על זה שכיוון שתוחלת החיים עם cf עלתה בשנים האחרונות (קשה לכתוב את זה על רקע מה שקרה עם עוז ז"ל), כדאי לדאוג לאוכל בריא יותר. פעם לא הקפידו על זה כי ידעו שעיקר ההשפעה והתועלת מתגלה בגיל מבוגר..

yigalby

New member
היי דיויד

ממליץ לך ולחברי הפורום לבדוק את נושא הכורכום באופן פעיל..כמו שאני מכיר את עולם הרפואה אף אחד לא יבוא ויציע לך את זה.. ככה שלדעתי צריך להיות אסרטיבים עם הנושא וללכת לשאול רופאים חוקרים ,ואת מי שערך את המחקר בחו"ל. רק אוסיף ואומר שהכורכום והכורומין הם חומרים ללא רעילות ,חולים במחלות שונות לוקחים כורכומין גם עד לרמה של 8 גרם ליום, אך בד"כ משתמשים בפחות 2-4 גרם ליום. כורכום לבד ניתן לקחת 1-2 כפיות ביום ,ושוב נא להתייעץ עם הרופא ,שלצערי בד"כ לא ממש מכיר משהו שוהא לא תרופה 'יעודית'. רק טוב ואם אשמע על משהו טבעי שיכול לעזור ל CF אבוא לבקר שוב. סופ"ש נעים יגאל

למעלה