כורש, עזרה, נחמיה וחיות אחרות ...

• פותח הנושא krl
  • פורסם בתאריך

krl

New member
כורש, עזרה, נחמיה וחיות אחרות ...

אנשים שאלה חשובה ... ומתבקשים לענות עלינ רק המבינים בדבר .. הם יכולים לשאול בתי השאלות רק על היהודים בתקופת ההלניזם ולא לשאול בכלל על כורש עזרא ונחמיה ושבי ציון ?????? דחוףףף תענו לי

אטל

New member
לא!!!!!!!!

אני לא חושבת שהם יכולים לעשות דבר כזה ...

vannessa

New member
לא...

לא נראה לי... מכייון שבבגרות בהיסטוריה לא יהיו שאלות בחירה על פרקים שלמים... על כל פרק יהיו שאלות...

ניצן 007

New member
תגובה ל-לא!!!!!

ברור שהם יכולים לשאול איזה שאלות שבא להם ובכל צורה

reshef

New member
הם יכולים ../images/Emo18.gif

הם עשו את זה שנה שעברה (היה רק פרסית), ועדיף שלא תיקח סיכון, ותלמד בע"פ 3 מאפיינים של הלניזם, פוליס, והשפעת ההלניזם על היהודים. וזה באמת לא הרבה. ככה תהיה מבוטח ב-99%.

krl

New member
אולי שמישהו יגיד לי חד משמעית ...

חלק אומרים כן וחלק לא ...

מה שבטוח הוא

שהם יתנו לך את הצהרת כוש כמושג... בזה תהיה בטוח... עכשיו בקשר לעזרא ונחמיה הם יתנו לך את הפעולות שלהם ואת המתנגדים של נחמיה- אני מניחה... אבל רוב הסיכויים שזה מה שיהיה. הם נתונים מכל תקופה שאלת בחירה מתוך שתי שאלות. ושני מושגים...

סנטה

New member
אין מצב ! שיהיה 2 שאלות על ....

אותה תקופה לדוגמא רק על הפרסית או רק על ההלניסטית מה שכן הם יכולים לדפוק אותך בשאלה ממש קשה על הפרסית ... מסקנה תלמדו הכוווווווווווול מהכול !

קצת סדר בראש.......

יכול להיות מאוד שיהיו שתי שאלות על ההלניזם כי כך היה בשנתיים האחרונות!! הם שמו שאלות על הלניזם ומושגים של פרסית אבל יכול להיות שדוקא השנה הם יעשו הפוך או ישלבו אי אפשר לדעת......

danygirl

New member
מה שעוד יותר בטוח הוא:

המושג שיהיה 100 אחוז בדוק הוא תרגום ה-70. כי אין עקרונית חומר אחד עליו... המושג הוא גם חשוב מאוד לתקופה!

danygirl

New member
אין מצב שהם שואלים רק על היהודים!../images/Emo31.gif

אני יכולה להרגיע אותך. הם חייבים לשאול שאלה אחת על הפרק של כורש-נחמיה-עזרא. ושאלה אחת מהפרק של ההלניזם וכל הבלה בלה משם. המורה שלנו אמרה לנו. סיבה אחת פשוטה- אלו שני פרקים שונים לגמרי, והיהודים בכורש- שבי ציון, אינם קשורים בכלל ליהודים שהיו תחת שליטתו של אלכסנדר מוקדון או ליהודים המתיוונים, טוביה וכל אלה... דני....

reshef

New member
אז איך אפשר להסביר את שנה שעברה?

הם נתנו שתי שאלות על ההלניזם ואף אחת על הפרסית!

lalallllllll

New member
בגרות בהיסטוריה

באמת???? ומה עוד היה בשנה שעברה?? יהיה על העלייה השנייה??

danygirl

New member
אין צורך להלחץ להלה../images/Emo39.gif

אמרו שזה היה ככה שנתים ושנה שלישית ברציפות לא ישימו שתי שאלות מאותו נושא במקום שני נושאים שונים...

mjackont

New member
תשובה ב100 אחוז.

היו בגרויות שהם שאלו על אותה התקופה אבל אסור להם לשאול על אותו נושא כלומר: יכולה להיות שאלה אחת על אלכסנדר מוקדון והשניה על ביטויים להתייונות יכולה להיות שאלה אחת על כורש ושבי ציון ושני על נחמיה וכד´ לא יכולה להיות שאלה אחת על אלכנסדר מוקדון וגם שניה עליו כך לגבי כל הנושאים יכולה להיות שאלה אחת על תקופה פרסית ושאלה שניה על הלניסטית.

למעלה