היי
אכן אפשרי לילדים עם הכדור, ויכול להיות שעקב העובדה שהוא כדור בפני עצמו אפילו יוסיף להם עניין. יש כמובן להתייחס ביתר זהירות לתרגילים או מנחים מסויימים אך ברמה העקרונית מלבד בחירת גודל כדור מתאים והתייחסות לבעיות ספציפיות, אני לא רואה מניעה לפעילות שכזאת. מאחר ולא אמרת בדיוק מה הגיל אני לא יכול להתייחס יותר בפירוט, אלא להניח שמדובר על ילדים בגיל ההתבגרות. ברמה העקרונית הכדור הקטן ביותר הוא 45 סנט', על מנת לוודא שהכדור מתאים לנו, עלינו לשבת על הכדור, ולוודא שגם במפרק הירך וגם במפרק הברך קיימת זווית של 90 מעלות, כאשר הברכיים ממוקמות מעל העקבים. אם הכדור גדול מדי - יהיה לא לא יעיל , ובמקרים מסויימים אפילו מיותר לעבוד איתו, ולכן אני מתייחס למקרים בהם הכדור מותאם למתאמן, מעבר לכך יש לקחת בחשבון שאם משתמשים באביזרים נוספים - משקוליות ובר, עלינו לזכור כי במקרה של ילדים מתבגרים יש לקחת בחשבון עומסים וכיוצא בזה. אני חושב שאם יותר מבוגרים , היו עוסקים בעבודת core וחיזוק שרירי הליבה בעודם ילדים, היו יכולים אולי למנוע פציעות מיותרות, וכמובן משפרים את חיי היום יום שלהם, תוך למידה עוד מגיל צעיר של עבודה נכונה ובריאה יותר לגוף. הרעיון שלעצמו נשמע לי מעניין , טוב וכייפי ביותר, כמובן לאחר שלקחנו בחשבון את העבודה שאנחנו מדברים על ילדים/בני נוער, מה שאומר שאולי כדאי להתאים תרגילים ושפה שונה משאר המתאמנים הבוגרים, דבר שאין להתעלם ממנו. אם התכוונת לילדים בגיל צעיר יותר, או שהתשובה לא מפורטת מדי בשבילך, הייתי ממליץ להתייעץ אולי עם מומחים לתחום מתחום פעילות גופנית עם ילדים שכן זהו תחום התמחותם, והם יוכלו לסייע אולי יותר ממני. אף