כושר... ולאהוב את זה

Dappy

New member
כושר... ולאהוב את זה

אני בחורה רזה... בחיים שלי לא עסקתי יותר מידי בספורט ובתזונה, כי "לא הייתי צריכה"... לא הייתי כמו שאר הבנות האובססיביות שרצו לרדת במשקל, קיבלתי גנים טובים...
בשנתיים האחרונות חליתי בכל מיני, שלא אפרט פה... והרופא הציע בחום לאמץ את אורח החיים הבריא לחיים שלי... אמר שזה ימנע סימפטומים נוספים ויעלים את המחלה הנוכחית ומחלות עתידיות... כלומר להתאמן באופן קבוע ולאכול רק אוכל בריא...
הייתי נואשת באותה תקופה... אז ככה עשיתי...
בשנתיים האחרונות למדתי איך לרוץ (יותר מדקה ברצף), איך לרכוב על אופניים, איך לעשות סקווט, באנצ', דאד ליפט, וכל שאר החברים... ניסיתי קרוספיט... היו כמה חודשים שבהם שחיתי הרבה, כמה חודשים שהלכתי לחוגים של חד"כ - אירובי, זומבה, TRX, פילאטיס וכל החרטא ברטא...
והאמת... שאחרי שניסיתי כל כך הרבה דברים... הגעתי למסקנה שאני לא אוהבת אף אחד מהם!!!
כן - יש תוצאות - עכשיו אני חטובה ולא סתם רזה... המחלות שהיו לי בעבר נעלמו כלא היו...
אבל אף אחד מהתחומים האלה לא מעניין אותי... אני הולכת לחד"כ "כי צריך", ולא כי אני רוצה... אני לא אוהבת מה שאני עושה... אני עצבנית... אי אפשר להיות לידי כשאני מתאמנת כי זה מעצבן אותי עצם העובדה שאני צריכה לעשות את זה...
הרבה אנשים ששאלתי אמרו לי "כשתראי תוצאות תתחילי לאהוב את זה ולהתמכר לזה"
אני אמרתי להם "אם תלכו לעבודה שאתם שונאים, ותקבלו משכורת ממש גדולה בסוף החודש, תתחילו לאהוב את העבודה ולהתמכר אליה? כנראה שלא..."
אז שמעתי הרבה תשובות כמו "אז פשוט תפסיקי... ואז הכל יחזור.. בהצלחה עם זה"... זה כמובן לא פתרון.

אני פה כדי לשאול - איך מוצאים את התחום שמעניין אותי?
אני מאמינה שלא הכל אבוד בשבילי...

Shaycus

New member
היי

אני אספר על עצמי אז אל תקחי את זה כמשהו כללי.
אני עושה ספורט (בעיקר משקולות בחד"כ) כבר קרוב ל15 שנים (מגיל 15), אפילו עשיתי קורס מאמני חד"כ ועסקתי בתחום קרוב ל3 שנים כי אני אוהב את זה.
עד היום אני יכול להגיד שאם הייתי יכול להרגיש את אותה ההרגשה של אחרי אימון מבלי ללכת לאימון, הייתי לוקח את זה בשתי ידיים.
אני לא הולך להתאמן כי אני אוהב את זה, אני הולך להתאמן כי זה חשוב וכי אני אוהב את ההרגשה שזה מייצר אחרי האימון.

במילים אחרות אני בא להראות לך שגם מישהו שבא יותר מהעולם הספורטיבי ושכן נחשב לאחד שאמור "להתמסד" לזה "ולאהוב" את זה, לא באמת אוהב את זה, רק את ה impact שזה מייצר.

אני יודע שזה לא מנחם כל כך אבל אולי צרת רבים חצי נחמה, סך הכל זה משהו שאני מסתכל עליו כמו עבודה, הייתי מעדיף להיות בבית אבל זה חלק מהסדר יום פעם ביומיים בין אם אני רוצה ובין אם לא.

דרך אגב, אולי אם תמצאי שותף לאימונים, לא משנה מה יהיו האימונים האילו, זה יעזור לך ויגרום לך להרגיש יותר רצון לעשות את האימון עצמו.
ויש עוד הרבה סוגים של ספורט אז אולי בכל זאת יש ספורט שתעופי עליו, רק שעוד לא מצאת אותו..

שי

The Pinky P

New member
חדר כושר זה לא ספורט אמיתי,תמשיכי בחיפושייך אחרי

הספורט שאת אוהבת.

חדר כושר ומשקולות זה אפילו לא טיפה בים בהיצע הספורטיבי שאדם יכול לעשות.
בהקשר של ספורטאים זה בכלל כלי עזר ולא מטרה.

תמשיכי בחיפושייך אחרי התחום שאת אוהבת, תתענייני,תתנסי עד שתמצאי.
תשאלי אנשים,תחפשי באינטרנט,תחברי למכרים שעושים פעילויות ספורט שונות ומשונות...
אני לא מאמין שאין בכלל תחום שתתחברי אליו,עניין של חשיפה.

למעלה