כושר + סיבולת

shlomimo

New member
כושר + סיבולת

שלום לכולם כרוכב מתחיל אני נתקל לעיתים קרובות מאד בחוסר אויר וכח להמשך רכיבה במיוחד בעליות האם אתם מכירים דרך לשפר את הכושר והסיבולת לב ריאה ? תודה

eni9ma12

New member
אז את העליות שקשה לך לעלות תנסה

לעלות כמה פעמים בשבוע עד שלבסוף תצליח...

להקרע מהבדיחות שלכם...

אבל אני מעדיף בדיוחת לאחר 5 הודעות משמעותיות ותורמות, לא לפני. זה די מדכא לקבל יחס כזה במקום עזרה

hindeer

New member
ולפני כל ההמלצות כדאי להיבדק

אצל רופא (רצוי רופא ספורט) ולראות שאין שום בעיה אחרת... זה נראה לי קצת לממש המלצות שאינן מבוססות על הכרת פיזיולוגית הגוף שלך...לך למכון לרפואת ספורט - זה לא עולה הרבה וזה חשוב מאוד לבריאותך וגם נותן לך נקודת התחלה לייחוס ושכשתגיע לטור-דה תוכל לומר אי-אי-אי ...איפה הייתי פעם...

super racer

New member
אין קיצורי דרך

כושר מגיע רק מלהתאמן בשביל סיבולת אתה צריך לרכב מרחקים ארוכים . וככל שתעלה יותר עליות יהיה לך יותר קל בהם , למשל קח עלייה ארוכה תמצא לה מסלול סיבובי (לופ) מעניין ותקבע לעצמך מספר פעמים לעשות את המסלול, עם הזמן תעלה במספר הסיבובים ותראה שיפור בזמן ההקפה, מס' הקפות ויהיה לך יותר קל בקטעים הקשים (לשעבר

אלדד01

New member
רכיבה על אופניים

זו אחת מהדרכים הטובות ביותר לשיפור סיבולת לב ריאה. פשוט תרכב....וזה יבוא.

אל תתחיל בעליות קשות מדי

להתחיל בעליות שאתה מסיים עם הלשון בחוץ יכול להיות מאוד מייאש. תבחר לך כמה עליות שאותן אתה יודע שאתה מסיים בלי לקרוע את עצמך, תתאמן עליהן עד שתהיה מסוגל לעשות אותן בקצב גבוה ממה שאתה רגיל היום, ואז בהדרגה תתחיל לנסות עליות יותר קשות.

avilevy100

New member
כושר וסיבולת

הרעיון לשמור כוח לכל אורך העליה, אל תמהר, יש זמן. כשאתה מפדל אתה צריך לדאוג לחלוקה שווה של המאמץ בין שתי הרגליים. תוריד הילוכים ככל שהמאמץ גדל. השתדל לא להשקיע מאמץ מיותר בהחזקת הכידון (רק לפי הצורך) בכל פעם שאתה רוכב תעלה את המאמץ (עד הגבול הטבעי שלך - לא להתאבד - דופק בקצב של 140-160 במקסימום, בפיקים קצרים ביותר אף גבוה מזה) ככל שתתמיד המאמץ ירד והשרירים יתחזקו. בהתחלה כולם התנשמו בכבדות (אין אלופים מלידה), לגוף לוקח זמן לשלוח אנרגיה לאזורים המתאמצים. השרירים נבנים בהדרגה עד אשר המאמץ והאנרגיה שהם צורכים לא יוצרים האצה של פעילות הלב והריאה (באופן שאינו נסבל) אם תתמיד, אני מעריך שבמספר שבועות או חודשים (תלוי בגיל ובקצב) הכושר ישתפר משמעותית. חשוב לא להתייאש, ה ת מ ד ה זה המפתח.

kerengil

New member
תיקון קל...../images/Emo5.gif

זה קצת חסר אחריות לקבוע מה צריך להיות הדופק בלי להכיר את הבנאדם... אם הוא בן 60 דופק של 160 זה דופק מקסימלי... אז באמת כדאי לעבוד עם מד דופק ולא להגיע למקסימלי לתקופות ארוכות, בהתאם לגיל, למשקל וכו'.

avilevy100

New member
תיקון קל אבל חשוב.

בהחלט מקבל, בכדי להשלים את התמונה חשוב לקבל נתונים נוספים בכדי לקבוע באיזה דופק. אין חוקי ברזל, יש פתרון אינדיוידואלי. לסיכום: סע לאט, תתמיד ותהנה.

Rider 9

New member
אני מכיר 2 דרכים

1. סבלנות - תמשיך לרכוב, בקצב שלך, בשביל הכיף שלך. לפני כשנה וחצי, כשהייתי רוכב ממש מתחיל, לקח אותי רוכב מנוסה יותר לטיול ביער בן שמן. באיזהשהו שלב אנחנו מגיעים לעליה , תלולה ועם דרדרת. הבחור, שבאותו זמן נראה בעיני מינימום אלוף העולם ברכיבה, יורד מאופניו ואומר לי : "את העליה הזו, אפילו סחבק עולה ברגל" . אחרי חצי שנה , אני מוביל קבוצה של כמה חברים באותו מסלול בדיוק. מגיעים לאותה העליה , אני לוקח הרבה אוויר ומדווש למעלה בגאווה. באותה תקופה לא ממש התאמנתי במסודר, אבל הרכיבה השבועית עושה את שלה. אם אתה יכול , לרכוב רכיבת אימון באמצע שבוע, עוד יותר טוב . אולי עכשיו קצת קשה, אבל לקראת הקיץ מומלץ בחום לצאת לשעה רכיבה אינטנסיבית מוקדם בבוקר לפני העבודה. 2. ספינינג - יהיו הרבה אולי שיתנגדו לדעתי , אך בשלב מסויים הרגשתי שאמנם אני צולח רכיבות ארוכות ועליות תלולות בזכות כוח הרגליים , אך אין לי ממש כושר. ובכן, הספינינג עוזר קצת בתחום הזה.

Weekend Warrior

New member
תרשה לי להציע לך ספינינג

זה קצר ויעיל, אם עובדים עם שעון דופק ומוודאים מקסימום זמן בדופק עבודה (קרא חוברת של Polar) ייתכן שיפור די משמעותי בחודשיים שלושה בהנחה שתתמיד 2-3 פעמים בשבוע. עבורי זה עבד!!!

כנס...

יש 2 דברים עיקריים שאתה צריך לשפר 1. סיבולת לב ראה 2. כח שריר לגבי סיבולת לב ראה יעזור כל מה שקשור במאמץ נשימתי רב ולא דווקא הפעלת כח רב בשרירים כגון:ריצה,אופניי,ספינינג וכו'. לבי כח שריר אני הייתי ממליץ ללכת לחדר כושר ולהתאמן עם משקולות רגליים. ככל שהרגליים יהיו יותר חזקות אז מערכת הלב ראה תצטרף לספק פחות חמצן לשריר ואז גם תצטרך פחות להתנשם. נ.ב זה ממש על רגל אחת.

למעלה