כושר, תזונה ואוברים (AAS)

anilopo

New member
כושר, תזונה ואוברים (AAS)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1908&messageid=167325594
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1908&messageid=167358695

בהמשך לשרשורים המצורפים:

לגבי סילבה וג'ונס: כפי שטענתי קודם, לאו דווקא מסת שריר גבוהה מעידה על שימוש. הנה תסריט אפשרי: אם ידוע לך על מי מהם שצבר שומן במשקל עודף של +10 ק"ג והתחיל את מחנה האימונים כחודשיים לפני קרב, אז די בזאת כדי לעורר חשד; כמובן שכאן העודף הוא מסת שומן שלא ניתן לייבש ביעילות בהליך ה"חיתוך".
מדוע? שוב, מנגנון ה-P-ratio הממזרי, הקובע כמה שריר יושל יחד עם השומן -- מהו היחס ביניהם. אם אתה כסילבה, המסתובב דשן ושמנמן בברזיל שזופת השמן, לא יספיקו לך חודשיים להשיל 10 ק"ג שומן מבלי לשרוף יחד אתם 5-3 ק"ג שריר יקר. בחישוב גס תידרש לחסר קלורי (דיאטת ירידה) של כ-1000 קלוריות ביום, כל זאת בעת אימונים סדירים ומפרכים. לקרב תגיע תשוש וחלש.
מה עושים? סמים. כך גופך משמר את מסת השריר הקיימת וחותך רק שומן. והרי לך דוגמה ללוחם שלא הפך לבודיבילדר (כמו אוברים שנסחף) ועדיין נטל AAS למכביר.

אם תרצה ארחיב בעניין. בחר כיוון.

moriarty

New member
כן, אבל זה לא המקרה שלנו

אם נראה את ביג קאנטרי פתאום מנופח ובלי שומן אז זה יתאים, אבל סילבה ואוברים לא הסתובבו עם שומן גם כך.
הכיוון שמעניין אותי הוא איך לזהות ספורטאים על PED.
הסיבה לזה היא שממש כאב לי לראות את לאנס ארמסטרונג. הייתי ממש מופתע.
לכן חשוב לי לדעת אם GSP למשל הוא על סמים, או ולאסקז, ובכוונה בחרתי את שתי הדוגמאות האלה.

danielmo1

New member
לדעתי אתה צריך לדעת פשוט מה הם עושים באופן

יומיומי כדי להבין שכמעט כולם משתמשים

קח לדוגמא את סיינט פייר הבן אדם מתאמן 3 אימונים ביום! כדי להגיע לקרב בשיא הכושר ולא תשוש הוא חייב תמריץ מסויים, גם תזונה נכונה לא תעזור לו.

בנוגע לאנדרסון סילבה למשל, הוא יכול בהחלט להשיל 10 ק"ג שומן בחודשיים אם הוא מתאמן באופן מקצועי ושומר על תזונה נכונה (אוכל רק חלבונים ירקות וכו')

קחו אותי כדוגמא, אני רץ פעמיים בשבוע 6 ק"מ, מתאמן 3 פעמים עם מאמן כושר פרטי אצלו במכון כושר ועובד על מסת שריר ומתאמן פעמיים בשבוע באגרוף תאילנדי, ירדתי בחודשיים 10 ק"ג (במדוייק) ועליתי 4 ק"ג במסת שריר משמע לא רק שלא הפסדתי מסת שריר אלא ירדתי 14 ק"ג שומן בטוטאל. אז נכון לומר שיש לי יותר שומן בגוף מאנדרסון סילבה (ירדתי מ99 ק"ג ל89 ק"ג) אבל ואנדרסון סילבה מתאמן הרבה יותר קשה ממני. בנוסף יש סביבו דוקטורים ותזונאים על בסיס יומי וזה מה שהוא עושה למחייתו אז הוא לא בהכרח לוקח חומרים אסורים (למרות שלדעתי הוא כן כי הגוף פשוט מותש מכמות כזו של אימונים)

זקס11

New member
יש הבדל עצום

בסיום החודש, הגעת כנראה ל 10-15% אחוז שומן בגוף.
בתאוריה, עוד חודש היית מגיע ל 0 אחוז שומן. בפועל, זה יהיה לך הרבה יותר קשה. ומכיוון שרוב הלוחמים מגיעים עם משהו כמו 2% שומן לקרב, זה מגדיל את הסיכויים שהם נעזרו במשהו חיצוני.

moriarty

New member
אין דבר כזה 2% שומן

5% זה נמוך בטירוף, וזה האחוז של באדי בילדרים ביום של התחרות. אי אפשר להחזיק מעמד עם מספרים נמוכים כאלה לאורך זמן, הגוף צריך שומן כדי לחיות.

IamStalker

New member
מינימום זה 5% אין פחות מזה

אחרי זה , זה כבר מוות!

לגבי 3-4 אימונים ביום , זה אפשרי גם ללא תוספות אסורות!
אל תשכחו שזה כל מה שהם עושים, כל היום.
זה העבודה שלהם, לישון להתאמן ולאכול 24/7.

אני יודע עכשיו חזרתי מתאילנד בנובמבר ליתר דיוק, התאמנתי 3 פעמים ביום עם מאמן אישי, הורדתי 10ק"ג סכ"ה (לי יש לאן לרדת),
כמעת ולא אכלתי כי הייתי כל הזמן צריך לנוח בין האימונים, אם אתה אוכל שם לפני אימון אתה מת!

לא הרגשתי עייף והייתי בסדר גמור!
התוספות שלקחתי שם:
כונדרואיטין - לסחוס (יש לי בעיות)
כונדרואיטון - לסחוס כדי שזה יספג יותר טוב.
מולטי ויטמין Mega Men
פרוביוטיק
קריאטין + חומצות אמינו.
אההה וכל האימון הייתי שותה "אלקטרוליט" - הוא מאיט יציאה של מים מהגוף ומגביר את הקצב של החזרת כוחות

moriarty

New member
חשבתי לקחת קריאטין

אבל המליצו לי נגד... מה דעתך על התוסף?
מולטי ויטמין זה לא נחשב, וכנ"ל פרוביוטיקה.
לא שמעתי על כונדרואיטון.
דיברת עם תזונאית ספורט? מומלץ בחום.
בכמה זמן ירדת 10 קילו? אני מקווה שזה בעיקר שומן, ושלא איבדת מאסת שריר, כי סתם חבל.

IamStalker

New member
לא, לא איבדתי מסת שריר

עבדתי הרבה עם משקולות, הייתי בפאטיה,
ב-Kombat Club, עבדתי לרוב כושר, ועמידה.
לא אוהב ג'ו ג'ו, למרות שאני חייב.
רוב האימונים שלי היו על פיתוח קושר פונקציונלי (base power).

לגבי קריאטין - אם אתה מרגיש שאתה צריך כוח אחרי שעה של אימון או אתה מרגיש מוחלש אחרי אימון, אז כן.

למרות שאחרי שבוע שהייתי שם, ירדתי מקריאטין לגמרי.
כושר עלה מאוד גם בלי זה.

לגבי כונדרואיטון- זה פשוט מאפשר לכונדרואיטין להספג בגוף יותר טוב.

BeniTaz

New member
אני הייתי לפני 4 שנים 3% שומן

והייתי בריא מאוד ובכושר. פשוט אין לי הרבה שומן בגוף. היום פחות בכושר ופחות "בריא" יש לי 8-9%. אם אני חוזר להתאמן ולתזונה נכונה האחוז שומן שוב יירד. זה נראה לי גנטית.. וזה דוקא היה בסדר לפי המאמן שלי.

danielmo1

New member
סילבסטר סטאלון טען שבתקופת האימונים לרוקי

האחוז שומן שלו היה 2% ולדעתי זה אפשרי בהחלט

BeniTaz

New member
יש לי את המסמכים בבית.. אני יכול לחפש

ולא התאמצתי יותר מידי, 2-3 אימונים בשבוע של 45 דקות, רק משקולות, בלי תוספים, בלי לצום, בלי שטויות.. ודוקא התקופה הכי בריאה שהיתה לי.

moriarty

New member
בדקתי עכשיו בויקי, ואתם צודקים

http://en.wikipedia.org/wiki/Body_fat_percentage#Typical_body_fat_amounts

יצאתי אהבל, פעם שלישית היום.

moriarty

New member
אני מודה שאני לא מומחה

אבל מה שכתבת לא נשמע לי הגיוני... כשהתייעצתי עם תזונאית ספורט (מעולה!) היא אמרה לי שאי אפשר להעלות מסת שריר תוך כדי ירידה במשקל.
לדבריה יש תזונה נפרדת לירידה באחוזי שומן, ומשהו אחר לחלוטין שנועד לעליה במסת שריר.

danielmo1

New member
אפשרי בהחלט להעלות מסת שריר תוך כדי ירידה

במשקל.

שים לב מה הסדר יום שלי לדוגמא

8 בבוקר - 4 חלבונים של ביצה (רק הלבן) עם ירקות
11 בבוקר - 3 פרוסות גבינה צהובה 5% עם ירקות ופרוסת לחם דגנים קל
2 בצהריים - 250 גרם חזה עוף עם ירקות
5 בערב - 5 פרוסות פסטרמה דל שומן (1%-2% שומן) עם ירקות
7 בערב - אימון ריצה 6 ק"מ/אימון כוח עם מאמן פרטי בחדר כושר/אגרוף תאילנדי
8 וחצי - טונה במים עם ירקות ופרוסת לחם דגנים קל

שים לב שיש לי 2 מנות קטנות של פחמימה ביום וכל השאר זה או מים או חלבונים, ויש עוד מידי פעם שאני מפספס אימונים או שמתבטלים אימונים אם אני הולך עם התפריט הזה באופן יומיומי קבוע אני אפילו יורד יותר והחיטוב יותר אפקטיבי.

IamStalker

New member
שים תמונה לפני ואחרי, בבקשה

נראה איך הדיאטנית הזאת עוזרת לך.

איפה יוצא לך לרוץ 6ק"מ

PS: מה העלות של אימוני כוח האלה שאתה עושה?
האם אתה ממליץ על המורה שלך?

danielmo1

New member
פרטים

המאמן כושר שלי היה מר ישראל שנתיים ברצף הוא גם תזונאי כך שהשילוב מנצח!, הוא טוען שהוא לא השתמש בסטרואידים מעולם (הוא גם די מכור לבריאות הגוף וכו') והרמה שהגיע אליה בנוגע לתזונה היא מאוד קפדנית, הוא לא מפספס ארוחה מעולם והוא משפיע עליך לנהוג כמוהו.

העלות לאימון דבר איתי בפרטי אני אתן לך את כל הפרטים

אני רץ 6 ק"מ מהבית עד הפרק הלאומי ברמת גן עושה שם סיבוב וחוזר בריצה אני יותר נכון רץ 5 ק"מ ועוד ק"מ הליכה בכבישים ואיפה שמסוכן ואני יותר מממליץ עליו בתור מי שיהיה איתך יד ביד כל הדרך, רק צריך להקשיב לו והתוצאות באות לבד.

בנוגע לתמונות, אני אעלה יותר מאוחר תמונות עם השוואה אבל זה יקח לי קצת זמן כי אני צריך לפשפש בארכיונים אבל אני מבטיח שאני אעלה.

danielmo1

New member
אה והכי חשוב

כבר דיברנו על זה פעם אם אני לא טועה אבל ירדתי 30 קילו ודי נתקעתי והייתי צריך שינוי כי הריצות לא היו משפיעות עלי יותר

אז התחלתי גם מואי טאי וגם אימוני כוח ושיניתי את התזונה לגמרי וככה בא השינוי וירדתי עוד 10 ק"ג

למעלה