כושר....

אורה 110

New member
כושר....

הי כולם! אתמול המאמנים שלנו שלחו לנו מייל עם כל מיני הודעות לפתיחת השנה החדשה. במייל הם ביקשו שלא נשכח לעשות כושר..כושר..איכסססססססססססס אני יודעת שכושר זה חשוב כי זה מקדם אותנו אבל השאלה שלי היא למה? למה לא לעשות פשוט מיליון עמידות ידיים ולהתחזק מזה? למה לא לעשות מיליון פליקפלקים ולהתחזק מזה? מה פליקפלקים לא גורם לנו להתחזק? אני מאוד אוהבת לעבוד ולפתח גמישות אבל הם כתבו לעשות רק מתיחות...מרגיז.....

גם זה כושר!

מיליון עמידות ידיים זה תרגיל מחזק מאוד, ויכול לתרום לכושר. תעשי זאת! לגבי פליק-פלקים הבעיה היא שקצת מסוכן לעשות לבד בבית- כך שזה קצת יורד מהפרק. עמידות ידיים, פליק פלקים ושאר התרגילים מחזקים מאוד את הגוף. תרגילי הכושר המטרה שלהם לחזק באופן שיטתי וספציפי שרירים או קבוצות שרירים מסוימות בגוף. כלומר, אם תעשי רק עמידות ידיים ופליק פלקים, את תתחזקי, אבל לא מספיק. שרירים מסויימים שלך יתחזקו יותר מאחרים (בהתאם לדרישות התרגיל). לדוגמא, שרירי בטן, כדי לחזק אותם יש לבצע עשרות חזרות רבות ומהירות של כפיפות בטן, או למשל להחזיק דקה רצופה בסמיכת אמות, ומצבים כאלו לא מתאפשרים בעמידות ידיים ובפליק פלקים. לגבי גמישות, לא ממש הבנתי את שאלתך, את אומרת שאת מאוד אוהבת לעבוד ולפתח גמישות אבל לא לעשות מתיחות? בכל מקרה, כדי להגמיש שריר, יש צורך להישאר במתיחה כ-30 שניות, ומצב זה אינו מתקיים בתרגילי התעמלות ולכן צריך לעשות מתיחות סטטיות.

אורה 110

New member
נועה

הכוונה במתיחות זה כמו תרגילי החימום, פיסוק והנפות כל מיני. אני אוהבת מאוד לעשות שפגטים ואני בבית אפילו שמה את הרגל על משהו גבוה מאוד ויורדת לשפגט מלא. אני מאוד מאוד מאוד גמישה והבנתי למה צריך כושר..אני עדיין לא אוהבת את זה במיוחד אבל אני חייבת לעשות אני מקווה שאולי אני אפילו יעשה בבית קצת כושר גם

כושר..

אני לא חושבת שיש מתעמלת שכן אוהבת כושר... זה קשה, מרגיז ומעצבן... בכל אופן זה מאוד מאוד מאוד חשוב. בלי שתעשי כושר את אולי תוכלי להצליח כמה תרגילים אבל לא תוכלי להתקדם ממש בשביל לנתר לסלטות את חייבת רגליים חזקות ובשביל זה עושים מיליון ניתורים מכל הסוגים בשביל שהפליקפלקים שלך יהיו טובים יותר וקפיציים יותר את צריכה כתפיים חזקות ובשביל זה עושים כל מיני תרגילים מיוחדים כמו משיכות כתפיים בשכיבה על הבטן ובכלל כדי להיות מתעמלת טובה ומתקדמת את צריכה לדעת להחזיק גוף טוב אז יש תרגילי כושר שעובדים רק על זה. בקיצור כושר זה דבר חשוב ביותר, אפילו שקשה לך את חייבת את זה אםן את רוצה להתקדם ממש כייף לך שקיבלת מייל מהמאמנים שלך, אצלנו הם בכלל לא מתיחסים מי שמגיעה בתחילת השנה מגיעה..הם לא שומרים איתנו על קשר בכלל

אמא לה3

New member
הי אורה

נכון, כושר זה לא כייף גדול, אבל כשיש לך מטרה כמו להיות מתעמלת טובה יותר או להצליח ולהתקדם, אז את חייבת להבין שכושר הוא משהו בלתי נפרד. נועה הסבירה את החשיבות ממש יפה ואני מוסיפה: בלי תרגילי הכושר הספציפיים את יכולה להגיע לרמה מסויימת אבל להתקדם יהיה לך מאוד קשה. אני מאוד ממליצה לך לעבוד על כושר בחופשת הקייץ, לא צריך לעשות המון תרגילים אבל קחי לך שלושה תרגילים שונים ותעבדי עליהם..נניח כל יום 20 כפיפות מרפקים ופעם בכמה ימים תעלי את הכמות.. בהצלחה

למעלה