כותבים בתוך בועה?

• פותח הנושא xslf
  • פורסם בתאריך

xslf

New member
כותבים בתוך בועה?

רוית כותבת בפורום של קונספציה על הבלוגוספירה הישראלית. מתוך ההודעה שלה: "עוד מוקדם להסיק מסקנות לגבי העניין כולו, אבל יש תופעה אחת בולטת מאד ב"בלוגוספירה" הישראלית: היא כמעט משק אוטרקי. הבלוגוספירה מקיימת ומזינה את עצמה ברמת התכנים, ברמת המשתמשים ואפילו ברמה הטכנולוגית. כל כך נדירים הפוסטים בבלוגים המקומיים, שמקשרים החוצה מהבלוגוספירה המקומית, שהדבר מתחיל להזכיר לי את תוכניות האירוח בערוץ 2, בהן מנחה אחד מארח מנחה של תוכנית אחרת , שבתורו - יארח אותו בתוכניתו, ביום אחר, אצל זכיין אחר - אבל בסופו של דבר הם ידברו בדיוק על אותם נושאים. נראה שגם המבקרים בבלוגים העבריים קבועים. בעלי הבלוגים קוראים זה את זה, מגיבים זה לזה ומקשרים זה אל זה. התגובות לפוסטים שלי אצל אוהד היו, עד היום, כמעט רק מבעלי בלוגים אחרים" http://www.exego.net/forums/ShowMessage.asp?id=3905&Fnumber=2&SunId=3902 מה דעתכם? האם היא צודקת? ואם כן- האם זה טוב?

איה@

New member
הנה "הם" מגיבים ../images/Emo26.gif

שוש - אפתח בנימה אישית. לא יכולתי להתעלם מה"הם" ציטוט ..."מסקרן אותי איך הם יגיבו."...... יש בזה מן האוטסיידריות - הם - זה לא אנחנו? האם "הם" - (כלומר אנחנו) מן עופות מוזרים ששותים משלולית אחרת?..... ולעצם הענין: יש כמה סיבות לתופעה - שהוצגה ע"י רווית (לדעתי) א. תחומי ענין - ברור הוא שבעלי הבלוגים - מתענינים בבלוגים אחרים אבל לא רק - הרבה גולשים מן המנין קוראים - אך לא מגיבים - ולא מציגים את נוכחותם. אנחנו - הבלוגרים - רואים אותם - במוני הכניסות שלנו. סביבת הבלוגים (גם אני, כמו אמיר, לא אוהבת את המונח בלוגספירה) הישראלית היא בתחילת דרכה. עוד לפני חצי שנה - היו כ-7 בלוגים - כיום יש כמה מאות. ברור שאנחנו - מגששים - מחפשים - מתגבשים - למצוא את הדרך ולפתח את התרבות הזו בסביבה הישראלית. ב. המעגל הסגור - (או התייחסות לעולם שבחוץ) ראשית יש את מכשול השפה. אני באופן אישי - לא מחבבת את הפזילה הזו החוצה. "להעתיק מחו"ל" אני מעדיפה לגבש "תרבות עברית" - ולפתח את הקיים כאן. אני מאמינה שככל שמהמעגל יגדל ויתרחב - ויהיו עוד ועוד כתבות וחשיפות בתיקשורת - יצטרפו בלוגרים חדשים ואיכותים - וביחד נגבש את תרבות סביבת הבלוגרים הישראלים.
איה.

xslf

New member
לא עופות מוזרים

אבל כן עלית על זה שאני מרגישה די אאטוסדרית כאן. למה? אני לא ממש יודעת. חלק הוא מן הסתם בגלל העובדה שבקהילת הבלוגרים בארץ שולטת הכתיבה היומנית, שכמו שציינתי כבר קודם, אני לא מתחברת אליה. אולי בגלל זה יש שלושה בלוגים ישראלים (בעברית) בלבד שאני עוקבת אחריהם בצורה קבועה: רדיקלים חופשיים, הבלוג, והעולם על פי אור. בלוגים ישראלים באנגלית שמופיעים ברשימה הם imshin, Israeli guyו- talg g (לכולם יש קישורים בניוז). וזו עוד סיבה לאאוטסדריות: כמה מהכותבים שהזכרתי למעלה מופיעים גם כאן בפורום? אור, אוהד (שחזר לכאן אחרי חופשה ארוכה), ונדמה שראיתי כאן את אמיר פעם אחת. זהו. כתבת: "אני באופן אישי - לא מחבבת את הפזילה הזו החוצה." סבבה. בואי נשאר ברשת הישראלית. כמה בלוגים מגיבים בכלל למה שקורה ברשת הישראלית? או למה שקורה בארץ (ולא רק פוליטיקה) באופן כללי? כמה מהבלוגים מכילים קישורים כחלק אינטגרלי מהטקסט? וכמה מהקישורים הם לאתרים ישראליים שאינם בלוגים? כמה מהם הם קישורים לנקודה מענינת באתר ולא רק לדף הבית? אז כן, אני עובדת עכשיו בזמני הפנוי (המועט לצערי) בהסבה לעברית של מערכת בלוגים מסויימת, שתפעיל (ברגע שתהיה גמורה) בלוג נוסף שאני מתכננת לנהל ושאכן יעסוק בכל הדברים הללו, עם הרבה קישורים והתייחסויות החוצה כמו שאני אוהבת. בכל זאת, לפחות מהקריאה בפורום כאן, נוצרת הרגשה שלא הרבה חוץ ממני מתענינים בדברים הללו, או בבלוג שפונה החוצה ולא פנימה.

ohad m

New member
נשמע מעניין, שוש!

הייתי רוצה לקבל ממך בדוא"ל פרטים לגבי המערכת הזאת והאתר שאת עובדת עליו. אגב, היה לי היום קצת זמן פנוי לגלוש והתוצאה אצלי בבלוג. אוהד

איה@

New member
שוש ../images/Emo24.gif

בואי נסדיר תחילה את ענין האאוטסיידריות. אני חושבת שההשתתפות שלך כאן בפורום - תורמת הרבה - לגיבוש הקונספט שאליו את חותרת להגיע. הייתי מאד שמחה אם היית מרגישה איניית ושייכת - עם דיעה משלך, שמשפיעה וסוללת דרך. ציינת שאת קוראת שלושה בלוגים ישראליים. הרשי לי להציג בפניך את: אילנה - מאיזון פנימי. - בלוגרית אמיתית - נותנת קישורים - פנימה והחוצה. רחלי נקודה נט - שגם נותנת קישורים החוצה ופנימה. בלוגבאסטר - שמפציץ אותה בקישורים והתייחסות פנימה והחוצה (דפדפי בארכיון שלו) יסלחו כל האחרים שלא הצגתי כאן. אני גם ממליצה לך להכנס מדי פעם לאינדקס הבלוגים הישראליים - תופתעי לגלות שם אתרים מענינים. (הקישור למטה) אני מסכימה איתך - שיש מקום לשאוף ליותר - ולהרחיב את היריעה אבל שוב - אנו בתחילת הדרך והדרך היא ארוכה ומאותגרת.
איה.

למעלה