כותבת כדי לכתוב..

Efrat*

New member
כותבת כדי לכתוב..

כבר ימים רבים שלא עלו לי תהיות לראש, מוזר. אולי זה כי חסר זמן לנשום, כי השמש כבתה והימים ארוכים ודחוסים בעבודה ולימודים.. פתאום אין הרבה זמן לעצמי, אין הרבה זמן נקודה. זמן, מושג אדיר במשמעות, בעוצמה שלו. שהרי כולם היו רוצים קצת יותר זמן - להספיק, לחלום, להיות. כשאנו מקבלים את זמן הזה, הוא מתבזבז לרוב או חולף לו כלעומת שבא. זמן, כמו אוקיינוס של דברים, עמוק, פתוח בלתי מוגדר. אבל לעומת האוקיינוס שהוא (לפחות למראית עין) בלתי נגמר, הזמן אוזל ונוזל בין הידיים, נגמר מהר מידי, בורח. הלוואי והיה לי עוד קצת זמן. שעה ביממה, יום שבוע, שנים בחיים.. הלוואי. *** הלב שלי מלא בגעגוע, לפעמים נראה שאני יותר עסוקה בלהתגעגע מאשר בכל דבר אחר. המרחק הזה מקשה עליי מאוד, ומצד שני כעת יש לי את כל ה"space" שבן אדם צריך (כמעט). וככל שהזמן עובר, אנחנו מתקרבים יותר בנשמה, והמרחק מעיק על הנשימה היומיומית. פעם כשהכל רק התחיל, המרווח בנינו נראה תקין, קצת מפריע אבל סביר. היום, כשהלב כ"כ צריך ליטוף, הריחוק הפיזי צורב בו. אוף, לא נעים. *** אני מרגישה ריקה מתוכן לאחרונה. דברים חולפים לידי ומזיזים לי פחות, אנשים כבר לא עושים עליי רושם כמו בעבר.. השתנתי קצת, אדישות מציפה אותי יותר מאי פעם.. חשבתי שזה מה שאני רוצה אבל אני כבר לא בטוחה. ריקה ממילים, מרעיונות, ממחשבות, מרגעים של רומנטיקה עצמית כזו. ריקה מירח וכוכבים, ריקה מהכל.. וחבל. שירים כבר לא מגרדים לי את הרגש, הוא עייף מידי. נדחק לתוככי נפש לחוצה ועצבנית. נמוג בין עניינים של חול ושגרה, הרגש שלי צמא לשלווה חמה שתרווה אותו, ותפיח בו שוב חיים. הרגש שלי מביא אותי לקיצוניות גמורה, רגשנות יתרה או אדישות משונה. האם זה בר חלוף? האם הזמן הזה עליו אני חולמת יעביר את הריקנות? נותר רק לתהות.. *** שיחת טלפון, מעוררת בי דאגה כבדה. החיים תלויים על חוט השני, תהום נפערת והסוף נראה כבר לא רחוק. דמעות שוטפות את תוככי גופי, לא מעזות לצאת. עצוב לי עכשיו. כל מה שרשמתי פה מתגמד לעומת המציאות הכואבת, החיים שלי נזנחים כעת לפינה, ותפילה לא ברורה ממלאת אותי.. עוד קצת זמן? יש אנשים שבשבילם הזמן לא הכרחי ואולי אפילו מיותר. [ומי שם אותי להחליט?!?!].. והלילה מתחיל..

.....

זמן. באמת מושג מטורף.. ואני, שחיה כרגע בזמן ללא הגבלה, מחכה לצו גיוס שלי, לא יודעת מה לעזאזל אני עושה. אני זוכרת את הרגשת העומס שדיברת עליה, זוכרת כמה מתוקים היו רגעי המנוחה, כמה ייחלתי לעוד זמן כדי שאוכל לעשות הכל (ללמוד, לטייל, לעשות, לחלום, לאהוב, לכתוב, לשמוע, לרוץ). ועכשיו.. כמה שהזמן שלי מתבזבז. היו תקופות שנורא נהנתי ממנו.. ועכשיו נראה שיש לי עוד כ"כ הרבה להשלים ולהספיק, ואני קוראת אותך ואת מייחלת למה שיש לי, ואני כ"כ לא מנצלת את המצב כראוי.. ולא יודעת. אולי עכשיו עם המחשבות האלו אני אעשה משהו חשוב יותר עם הזמן הזה. ואכן, הלילה מתחיל. מאחלת המון שקט, וטוב, ורגעים מתוקים שימשכו יותר מרגעים, ואהבה, וזייהו

behappy

New member
../images/Emo39.gif

הזמן הזה.. אני חושבת שזו אחת המתנות שיש לנו בכמות אינסופית מצד אחד, ומצד שני תמיד הוא חסר.תמיד רוצים עוד.. אולי זה מתמצת את מי שאנחנו,כשבני אדם:שומדבר לא מספיק לנו,תמיד רוצים את הכוכב הכי רחוק,את כל מליוני שנות האור שמפרידות ואת כל הנוצץ שם שיהיה לנו תמיד....כל הזמן..:)) ולפעמים נראה לי שאנחנו כל כך מפחדים לתת לעצמנו את המתנה הזו.כי זמן תמיד יש,אבל האינסופיות הזו,העוצמה הזו שלנו לפעמים כל כך מפחידה ומאיימת,שמה אנחנו לא עושים כדי להתמודד איתה,או לפחות לנסות?"הורגים" את הזמן,וחושבים איך "להעביר" אותו,כאילו שהזמן יעבור,הרי הזמן תמיד פה,לא משנה אם בנקודה קצת יותר קרובה או יותר רחוקה,וכל כך הרבה עצמה שיש לנו מכל מה שקשור אליו,מהעבר והעתיד וההווה,הקטנצ'יק הזה שלפעמים כל כך מבהיל. ויש רגעים שמסתכלים קדימה,כאילו שנצליח לראות משהו מבעד לסבך האינסופי של דקות ושניות ושנים,מנסים למצוא את עצמנו גם שם,או שמסתכלים אחורה,ולפעמים כל כך קשה פשוט להביט בעכשיו הזה,ולנסות פשוט להיות בו,בלי לנסות להרגיש יותר מדי או פחות מדי,פשוט לנשום את הזמן הזה,שלא נגמר אפפעם,גם אם לא תמיד נהיה בו כמו שאנחנו עכשיו. פפפ...איזה חירטוט דפקתי פה על הבוקר
ועבר הלילה:)) בוקרטוף שיהיה

candybox

New member
...

אין לי מה לומר, דווקא עכשיו כשאני אישית מוצפת ברגשות כל הזמן, גם אם הן כאלו שבלתי הגיוניות לחלוטין, המילים עדיין אינן, אפילו פחות ממה שהיו קודם... אבל, את! תשעה חודשים חיכינו שיצא החוצה, כל שיעור שנגע בעוברים חשבנו עליו, והוא פה! אז בואי לבקר, זה יעודד אותך, אני מבטיחה.

Efrat*

New member
אני אבוא

חייבת לך סליחה ענקית על ההעלמות הפתאומית הזאת, חלק מזה או אולי הרוב קשור להליכה לאיבוד במסגרות הזמן.. ובכלל, זמן מקבל אצלי משמעויות כ"כ אמביוולנטיות לאחרונה, ורגשות צפים ועולים, והרגש שלי מקבל מכות והלב מבולבל ועוד ועוד.. יהיה בסדר, הא?

Yael Floyd

New member
אפרת

חשבתי לצטט, אבל היה כלכך הרבה שכבר ויתרתי.. רק הזדהיתי. המון.

אפרת

אהובה שלי געגועים עזים כרגע מציפים אותי
אה ו- ככה זה נקרא לא..? ["פאק. כתבת אותי."] *** אני מרגישה ריקה מתוכן לאחרונה. דברים חולפים לידי ומזיזים לי פחות, אנשים כבר לא עושים עליי רושם כמו בעבר.. השתנתי קצת, אדישות מציפה אותי יותר מאי פעם.. חשבתי שזה מה שאני רוצה אבל אני כבר לא בטוחה.

../images/Emo91.gif

מהרגע הראשון שקראתי את הקטע הזה ועד עכשיו הרגשתי כ"כ הרבה, כ"כ המון, אבל שומדבר לא יוצא כתגובה. אז רק לבקש ממך, שוב, שלעולם אל תפסיקי לכתוב.

רותי ב.

New member
עוד אז כשקראתי,

חשבתי על כמה הרבה יש לי להגיב, על כל דבר כמעט, ועל חלק דיברנו, על דברים שפתאום מתגמדים, שיחת הטלפון המדאיגה, החיים שתלויים מנגד, והחרדות והכאב ותחושת חוסר האונים הזו, כל מה שהרגשתי בפיסקה האחרונה, ומה שדיברנו - זמן - החודש השתבשו לי לחלוטין מושגי הזמן, אם בתחילתו, אמרתי שיש לי שבועות דחוסים אבל טובים, לוחצים אבל מרגשים, מלאי תקוות וציפיות להיות כבר אחרי כל המרגש הזה, כמו גם תקוות שאחרי- יהיו ימים של שקט, הרי שהיום, בשלהי אותו החודש, ימים שהיו אמורים להרגיע, לאפשר מנוחה, דברים השתבשו, שעות וימים הרגישו לי "נמתחים" לא מסתיימים, מכילים בתוכם כל כך הרבה יותר ממה שחשבתי שהם יכולים להכיל - לפני קצת דיברתי עם מישהו שאמר שמרגיש שארבעה חודשים הכילו יותר משנים הרבה, וכך הרגשתי בשבוע הזה, בחודש הזה, אפילו ביום אחד או יומיים - שהם הכילו בתוכם די בשביל הרבה הרבה יותר... "הלוואי והיה לי עוד קצת זמן. שעה ביממה, יום שבוע, שנים בחיים.. הלוואי." - המון פעמים בדיוק כך אני מרגישה, וגם אומרת, רוצה למתוח ימים לעוד, שעות, שבועות .... להספיק בהם עוד, לשמור עליהם, שלא יחלפו כל כך מהר, אבל מכירה גם ימים אחרים, שרוצה שיחלפו כבר, שרוצה שישקעו, כדי שהכל יתחיל מחדש, נקי יותר ושונה יותר, וטוב יותר. ** מרחקים וגעגועים, לעומת ה-space - לא יכולה הייתי לנסח את זה טוב יותר, את התחושות, ואת כל מה שרשמת. וגם, יש ימים שהריחוק צורב, והלב מלא געגועים, עד כי נדמה שאי אפשר להכיל. אבל - אלו געגועים נהדרים, מאלו, שכאשר נפגשים, פתאום כל הציפיות מתממשות, המבטים, החיבוק, הביחד, האהבה.
*** רציתי להגיב לעוד... ואסתפק בזה, לעכשיו, והבוקר מתחיל
, עוד בוקר אחד, ומקווה שיהיה הוא לך טוב, ושקט, וקל.

למעלה