כותב....

מצב
הנושא נעול.
כותב....

כותב....
שלום לכם, אני ובת זוגתי , גילינו אתמול שלא הלך לנו עם ההפרייה החוץ גופית. זהו הנסיון הראשון שלנו , לאחר שהחדירו לה 3 ביציות מופרות. עצוב לי ועצוב גם לה שלא יצא. לא נעים בכלל. איך אפשר לשפר את איכות הזרע/ביצית שלנו ? רק ע"י תרופות סבתא ? או שיש עוד רעיון. הפסקנו שנינו לעשן !! מה עוד אפשר לעשות. האם יש מצב שנמשיך ככה ניסיון אחרי ניסיון ?? אפילו יותר משנה ?? זה כל כך לא קל , חשבתי שהטכנולוגיה מתקדמת הרבה יותר. (יודע שאנוכי מקטר כרגע). סתם רציתי לדבר עם מישהו , ואין עם מי , אישי מידי כל הנושא הזה. תודה על תשומות הלב. אוויר.

לא נתת מספיק אינפורמציה

כותב....
שלום לכם, אני ובת זוגתי , גילינו אתמול שלא הלך לנו עם ההפרייה החוץ גופית. זהו הנסיון הראשון שלנו , לאחר שהחדירו לה 3 ביציות מופרות. עצוב לי ועצוב גם לה שלא יצא. לא נעים בכלל. איך אפשר לשפר את איכות הזרע/ביצית שלנו ? רק ע"י תרופות סבתא ? או שיש עוד רעיון. הפסקנו שנינו לעשן !! מה עוד אפשר לעשות. האם יש מצב שנמשיך ככה ניסיון אחרי ניסיון ?? אפילו יותר משנה ?? זה כל כך לא קל , חשבתי שהטכנולוגיה מתקדמת הרבה יותר. (יודע שאנוכי מקטר כרגע). סתם רציתי לדבר עם מישהו , ואין עם מי , אישי מידי כל הנושא הזה. תודה על תשומות הלב. אוויר.
לא נתת מספיק אינפורמציה
אבל הרוב המכריע של הנשים הצליחו בטיפול השני שלישי והלאה אם היית רושם מאיזה בעיה אתם סובלים אולי היינו יכולים לתת תשובה יותר ממוקדת

לא לאבד תקווה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כותב....
לא לאבד תקווה

כפי שלזוגות ללא בעיות לוקח לעיתים מספר חודשים להכנס להריון, לזוגות שמגיעים לIVF לוקח מספר נסיונות. לפעמים מתמזל המזל וזה קורה על הטיפול הראשון. אבל זה שטיפול אחד לא הצליח זה לא אומר שזה לא הטיפול המתאים בשבילכם. בכל טיפול IVF יש בממוצע 30% סיכוי להיקלט. אז הפעם נפלתם על ה70% אבל זה לא אומר שלא תצליחו! אני נקלטתי בהחזרה השלישית (ראשונה טיפול מלא, שניה מוקפאים, שלישית טיפול מלא) ויש לי ילדה מקסימה בת שנה וחודשיים, למרות שלבעלי יש בעיית זרע קשה. סה"כ טופלנו חצי שנה בIVF (ולפני כן עוד שנתיים "בוזבזו" על נסיונות טבעיים והזרעות) עד להריון. אני מניחה שעברתם הרבה שלבים לפני שהגעתם לIVF , אבל עכשיו אתם רגע לפני ההריון. זה פשוט יקרה, אל תאבדו תקווה. מחזקת את ידיכם, רחל

העין ה 3

New member
זה המקום גם לקטר...

כותב....
זה המקום גם לקטר...
מעבר לתשובות על שאלות בנושאים רפואיים, המקום הזה נועד גם לקטר כשרע... בהחלט יש מקרים שבהם ממשיכים אפילו יותר משנה, (אנחנו, למשל...) אבל זה תלוי בבעיה הספציפית שלכם. כמו שכבר ענו לך, חשוב שתיתן יותר פרטים. מעבר לזה, גם הגיל של בת זוגך משחק תפקיד מאוד חשוב. מעל גיל 35 הסיכויים הולכים ופוחתים. אבל יש לי תחושה שאתם הרבה יותר צעירים, צדקתי? ורדה

תודה ....

כותב....
תודה ....
אני רואה שיש כאן נוכחות נשית מוגברת , וחבל שגברים לא משתתפים כאן. אולי הם רק קוראים ונהנים. לפני שאני ממשיך , רציתי לומר תודה אישית לכול אחת מכן , אני מעריך את תשומת הלב שאתן נותנות לי. אני בן 29 (לפני כמה ימים) אישתי בת 26 . אין לי מינוחים רפואיים , אבל זה בערך ככה , אישתי מייצרת צ´יסטות , הזרע שלי , בסדר , אבל לא מושלם , "קצת חלש" כזה. אנחנו מסתדרים דיי בסדר מאחורי הקלעים של הטיפולים , אני משתדל לתמוך בה כמה שיותר , אני יודע שהצד הנשי הרבה יותר קשה מהצד הגברי , רק שלא תמיד גם לי קל. ולפני יומיים התאכזבנו , הייתי אומר קשות "גודל הצפייה כך גודל האכזבה" אתמול הדפסתי לה את אחד המכתבים מכאן , נתתי לה לקרוא , עשה מה שעשה הדבר. בקיצור , יש לנו עכשיו חודש של זריקות (שאני מזריק , למדתי) ולא קל חודש שכזה. שוב , תודה לכן....תחזיקו גם לי אצבעות !! לפעמיים לא נראה מציאותי להכנס להריון , נראה רחוק מידי !! המבין מבין. שאו ברכה.

העין ה 3

New member
נראה שהמצב די קל (יחסית)

תודה ....
אני רואה שיש כאן נוכחות נשית מוגברת , וחבל שגברים לא משתתפים כאן. אולי הם רק קוראים ונהנים. לפני שאני ממשיך , רציתי לומר תודה אישית לכול אחת מכן , אני מעריך את תשומת הלב שאתן נותנות לי. אני בן 29 (לפני כמה ימים) אישתי בת 26 . אין לי מינוחים רפואיים , אבל זה בערך ככה , אישתי מייצרת צ´יסטות , הזרע שלי , בסדר , אבל לא מושלם , "קצת חלש" כזה. אנחנו מסתדרים דיי בסדר מאחורי הקלעים של הטיפולים , אני משתדל לתמוך בה כמה שיותר , אני יודע שהצד הנשי הרבה יותר קשה מהצד הגברי , רק שלא תמיד גם לי קל. ולפני יומיים התאכזבנו , הייתי אומר קשות "גודל הצפייה כך גודל האכזבה" אתמול הדפסתי לה את אחד המכתבים מכאן , נתתי לה לקרוא , עשה מה שעשה הדבר. בקיצור , יש לנו עכשיו חודש של זריקות (שאני מזריק , למדתי) ולא קל חודש שכזה. שוב , תודה לכן....תחזיקו גם לי אצבעות !! לפעמיים לא נראה מציאותי להכנס להריון , נראה רחוק מידי !! המבין מבין. שאו ברכה.
נראה שהמצב די קל (יחסית)
אשתך עדיין צעירה, הסיכוי הוא טוב, ואני חושבת שאם הבעיה היא ציסטות, אז יש סיכוי טוב להצלחה מהירה. אבל, שוב, הכל יחסי. תמיד יכול לקחת מספר מחזורי טיפול. זה שאתה מזריק לה, זה תמיכה נהדרת!!! ורדה

אשתך בת מזל שיש לה בן זוג תומך כמוך

כותב....
אשתך בת מזל שיש לה בן זוג תומך כמוך
ברוך המצטרף אלינו, אויר הרים. נכון, רוב המשתתפות כאן הן נשים והיינו בהחלט שמחות אם יותר בני זוג היו מצטרפים כמשתתפים פעילים (בטוח שיש לנו לא מעט "נוסעים סמויים"). אני מצטערת על הטיפול הראשון שלא הצליח. חשוב להבין שברוב המקרים ה-IVF הראשון נועד יותר מכל ל"ניסוי כלים" ולימוד התגובות שלכם לפרוטוקול ובסיבוב השני מיישמים את המסקנות. כפי שכתבו לך כבר, הנתונים שלכם(נטייה לציסטות, זרע "לא משהו", גילכם הצעיר) לא מצביעים על בעייה קשה שלא ניתנת לפתרון. מה שנחוץ בעיקר זה הרבה כוחות נפש וכושר התמדה. כן, ייתכן (ונקווה שלא
) שזה יקח עוד כמה חודשים. כולנו כאן יודעים בדיוק עד כמה זה קשה. והקושי העיקרי לרובנו הוא לאו דווקא הקושי הפיזי של הזריקות (למרות שזה ממש לא כייף גדול
), הדקירות, המעקבים, והשאיבה, אלא הקושי הנפשי. התקווה שעולה מעלה מעלה, הציפייה הדרוכה, ההמתנה של השבועיים שמוציאה מהדעת ובמקרה הרע, הנפילה הקשה עם הכשלון. ולא לשכוח את ההשפעה המגעילה של ההורמונים על רובנו, השפעה שאי אפשר לצפות מראש, אבל בהחלט אי אפשר להתעלם ממנה. זהו הקושי העיקרי בטיפולים. אבל אלו מאתנו כאן שכבר זכו ויש בביתם ילד/ים יודעים בדיוק עד כמה כל זה כדאי ושווה את כל המאמץ האדיר הזה. וטוב שהפסקתם לעשן. יש הוכחות ממשיות שעישון גורם לירידה בפוריות - הן של הגבר והן של האשה - אבל גם חשוב לזכור שהשיפור איננו מיידי. לוקח זמן עד שהגוף מתנקה ולוקח כמה וכמה חודשים (מינימום 3) עד שזרע חדש נוצר, ללא השפעת העישון. יש גם כל מיני תוספי מזון וויטמינים שאתה יכול לקחת לעזור למצב להשתפר עוד יותר. הנה קישור לאתר של סולגאר. אני ממליצה לכם בחום להכנס לבקר גם בפורום "פוריות" השכן ולעיין שם במאגר המדהים של הקישורים והמאמרים. יש שם חומר מאלף גם על נושאים הקשורים לפוריות הגבר וגם על הבעייה של אשתך (PCOS). אז קח הרבה אוויר, אוויר הרים. זה בהחלט לא קל לשני בני הזוג. אבל אם יש לכם זוגיות טובה, אהבה, שיתוף ותמיכה, זה עושה את זה להרבה יותר נסבל. והלוואי שהטיפול החדש יהיה גם האחרון וייגמר בתשעה חודשים עגולים שבסופם
. שיהיה בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה