גבותן מלא פחות. למרות השבי מעל שנהלא קראתי את המאמר, אבל בהמשך, גרפית, באותיות גדולות שלא יכולות היו להעלם מעיניי: גבורתם לא פחות ממאיר הר ציון, חנה סנש, אביגדור קהלני ויוני נתניהו. האומנם? זה הנרטיב ? נראה לכם?
"פתאום הם הביאו שני מקלות, ופשוט קשרו אותי כשאני אזוקה בידיים וברגליים – כמו עוף בגריל, תלויה הפוך עם מסקינגטייפ על הפנים". אחד השובים הכה בה במקל מעץ בכפות הרגליים, אחר מאיים עם דוקרן ליד העין שלה, הכול בניסיון להוציא ממנה מידע. העינויים הקשים שעמית עברה, יכולים אולי לתת מושג על היחס כלפי מי שנחשד כחייל בשבי החמאס. בעוד אחד המחבלים מאיים עליה מפורשות: "יש לך 40 דקות להגיד את האמת, אם לא אני הורג אותך", לירי יוצאת לדבר עם השומרים.גבותן מלא פחות. למרות השבי מעל שנה
אגם
ברגר קיבלה "תעודת שחרור", אותה נדרשה להציג לקהל - אלא שהיא לא התייחסה אליה והחזיקה אותה הפוך. מחבל חמאס ששהה בקרבתה לא אהב את הזלזול בתעודה ושלח את ידו להפוך את התעודה.
לירי שכנעה מחבלים שאחת החטופות אינה חיילת, וכך הצילה את חייה,
היא שוחררה משבי חמאס בעסקה הראשונה, נאבקה כמעט שעה במחבלים שחטפו אותה מביתה - ושרדה גם את המחבל שפגע בה • עכשיו היא מספרת על רגע מצמית אחד, שחשבה שלא תצליח לצאת ממנו בחיים ועל חיילת צעירה שעמדה מול המחבל - והצילה את חייה
בוקר טוב חורזת. חבל להיכנס לפרטים. ואני זוכר את שבויי מלחמה ממלחמת יום כיפור, הן ממצריים והן מסוריה. יש כמה שמכיר אישית. יש לי חבר שהיה בשבי המצרי. את יודעת איך קיבלו אותם? שמו אותם במחנה מבודד, לזכרוני בית חולים 3 ליד חיפה ותחקרו אותם במשך שבועות. לא יוכלו לצאת לחו"ל, אחרי שנים כן יכלו, אבל היו צריכים לקבל אישור לכל נסיעה."פתאום הם הביאו שני מקלות, ופשוט קשרו אותי כשאני אזוקה בידיים וברגליים – כמו עוף בגריל, תלויה הפוך עם מסקינגטייפ על הפנים". אחד השובים הכה בה במקל מעץ בכפות הרגליים, אחר מאיים עם דוקרן ליד העין שלה, הכול בניסיון להוציא ממנה מידע. העינויים הקשים שעמית עברה, יכולים אולי לתת מושג על היחס כלפי מי שנחשד כחייל בשבי החמאס. בעוד אחד המחבלים מאיים עליה מפורשות: "יש לך 40 דקות להגיד את האמת, אם לא אני הורג אותך", לירי יוצאת לדבר עם השומרים.
היא מצליחה לשכנע אותם שעמית איננה חיילת ובטח לא בכירה כמו שהם חושדים. כשלירי חוזרת, הסיוט של עמית נפסק. "לירי היא משהו מיוחד, היא כוח. אמרתי לה כשהיא חזרה: 'לא יודעת אם היו הורגים אותי או לא, מבחינתי את הצלת את החיים שלי'".
אם הן לא גיבורות? מה פירוש גיבור אצלך?
כל חייל/ת שנלחמו על המדינה מגיע צל"ש, ומעבר לצל"ש, הטבות יחודיות.בוקר טוב חורזת. חבל להיכנס לפרטים. ואני זוכר את שבויי מלחמה ממלחמת יום כיפור, הן ממצריים והן מסוריה. יש כמה שמכיר אישית. יש לי חבר שהיה בשבי המצרי. את יודעת איך קיבלו אותם? שמו אותם במחנה מבודד, לזכרוני בית חולים 3 ליד חיפה ותחקרו אותם במשך שבועות. לא יוכלו לצאת לחו"ל, אחרי שנים כן יכלו, אבל היו צריכים לקבל אישור לכל נסיעה.
עם "קהלני" של התצפיתניות אנחנו רוצים לנצח את המוסלאמים?
וללא קשר, למרות שמדובר בתצפיתניות. יש תצפיתניות שהתריעו, איימו להכניס אותם לכלא, והן עמדו כנגד. בטח, כך אני מקווה , תקבלנה צל"ש.
כל חייל/ת שנלחמו על המדינה מגיע צל"ש, ומעבר לצל"ש, הטבות יחודיות.
אם כולם יקבלו, זה כמו שאף אחד לא קיבל. המילואימניקים מקבלים כיום הטבות כלכליות מעל ומעבר. ובהחלט מוצדקכל חייל/ת שנלחמו על המדינה מגיע צל"ש, ומעבר לצל"ש, הטבות יחודיות.
צל"ש אולי לא לכולם, הטבות כן מגיע לכל חייל שהשתתף במלחמה.אם כולם יקבלו, זה כמו שאף אחד לא קיבל. המילואימניקים מקבלים כיום הטבות כלכליות מעל ומעבר. ובהחלט מוצדק
הטבות כן והרבה. במיוחד בתחום החינוך, השכלה גבוה, הכשרה מקצועית. בתחום זה ללא הגבלת תקציב. הנה הסכמנו על משהוצל"ש אולי לא לכולם, הטבות כן מגיע לכל חייל שהשתתף במלחמה.
לדעתי כשמדברים לגופו של נושא, בכבוד לרוב הגולשים יגעו להסכמה.הטבות כן והרבה. במיוחד בתחום החינוך, השכלה גבוה, הכשרה מקצועית. בתחום זה ללא הגבלת תקציב. הנה הסכמנו על משהו
ובשוליים: לפי מיטב זכרוני, רק שניים קיבלו צל"ש על התנהגותם בשבי. אחד שחזר בארון לצעריני ואחד שחזר חי משבי המצרי.
מה היה אצלי לא לגופו של הנושא?לדעתי כשמדברים לגופו של נושא, בכבוד לרוב הגולשים יגעו להסכמה.
ההפך, הכל היה לגופו של נושא הלוואי וכולם יקפידו לדבר לגופו של נושא.מה היה אצלי לא לגופו של הנושא?
מעל ומעבר לא מדוייקאם כולם יקבלו, זה כמו שאף אחד לא קיבל. המילואימניקים מקבלים כיום הטבות כלכליות מעל ומעבר. ובהחלט מוצדק
כן דורון. אבל, כפי שאני מבין מהסביבה שלי, המדינה עושה מה שיכולה.מעל ומעבר לא מדוייק
אנשים עזבו את ביתם ומשפחותיהם על מנת להגן עלינו
לא לשבוע שבועיים
אנשים חזרו לעבודה ומצאו מישהו אחר במקומם .
עובד שלי עשה 3 סבבים 284 ימים
עובד אחר 200 ימים
הבן עשה 4 סבבים 308 ימים ומוזמן למאי שוב
תוך חירוף נפש
האישה נשארת לבד טיפול בילדים החזקת הבית ועבודה
זה ההטבות שהם קיבלו הם ממש לא מעל ומעבר
גבורתן של התצפיתניות לא מוטלת בספק. יש סוגים שונים של גבורה. לעמוד מול אלפים רבים של חיות אדם עוינות ולשאת את היד בגאווה- זו גבורה. להלחם נגד אויב מר, לנצח אותו ולא להשבר זו גבורה מסוג אחר. לא ניתן להשוות אותן. גם לא צריך. הכבוד שחולקים לכל אחד ואחת מגיבורי וגיבורות ישראל עומד בפני עצמו, לא בא על חשבון מישהו אחר ולא מפחית מהישגי האחרים.גבותן מלא פחות. למרות השבי מעל שנה
אגם
ברגר קיבלה "תעודת שחרור", אותה נדרשה להציג לקהל - אלא שהיא לא התייחסה אליה והחזיקה אותה הפוך. מחבל חמאס ששהה בקרבתה לא אהב את הזלזול בתעודה ושלח את ידו להפוך את התעודה.
לירי שכנעה מחבלים שאחת החטופות אינה חיילת, וכך הצילה את חייה,
היא שוחררה משבי חמאס בעסקה הראשונה, נאבקה כמעט שעה במחבלים שחטפו אותה מביתה - ושרדה גם את המחבל שפגע בה • עכשיו היא מספרת על רגע מצמית אחד, שחשבה שלא תצליח לצאת ממנו בחיים ועל חיילת צעירה שעמדה מול המחבל - והצילה את חייה
נכו. על זה אומרים: לא אני התחלתי אנחנו מדברים על נרטיב צבא לוחם. זה לא קהלני, לא יוני נתניהו , לא חנה סנש.גבורתן של התצפיתניות לא מוטלת בספק. יש סוגים שונים של גבורה. לעמוד מול אלפים רבים של חיות אדם עוינות ולשאת את היד בגאווה- זו גבורה. להלחם נגד אויב מר, לנצח אותו ולא להשבר זו גבורה מסוג אחר. לא ניתן להשוות אותן. גם לא צריך. הכבוד שחולקים לכל אחד ואחת מגיבורי וגיבורות ישראל עומד בפני עצמו, לא בא על חשבון מישהו אחר ולא מפחית מהישגי האחרים.
הגיבורה של אלמוג בוקר עמית סוסנה.לא קראתי את המאמר, אבל בהמשך, גרפית, באותיות גדולות שלא יכולות היו להעלם מעיניי: גבורתם לא פחות ממאיר הר ציון, חנה סנש, אביגדור קהלני ויוני נתניהו. האומנם? זה הנרטיב ? נראה לכם?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.