כזה עוד לא היה לנו

kaitz

New member
כזה עוד לא היה לנו

מה אומר ומה אדבר חזרנו מטיול במכתש הקטן מהחניה בקמ"ג יצאנו(ב09:00) רכובים דרומה על כביש 206, אחרי כ 9ק"מ(מצד ירקעם) ירדנו מהכביש שמאלה לשביל ירוק שיורד עד עין ירקעם עד כאן הכול פשוט ויפה במיוחד הבריכה הענקית שנגלית לימינך לפתע. המשכנו ברכיבה עוד מספר מטרים ואז מתחיל הכיף האמיתי-הירידה לתוך נחל חתירה המדובר בצניחה חופשית של כ 300 מטר גובה(מ450 ל150 בערך שכולה נעשית תוך כדי ירידה בדחילו ורחימו ואחיזה בסולמות ושרשראות שמוצמדות לסלע והמיועדות בדרך כלל להולכי רגל היינו שלושה והורדת האופנים נעשתה לאט ובזהירות תוך הצמדת הגוף לסלע והאופנים במה שנשאר מהשביל הצר מאוד מורדות אט אט למטה. אחרי שעה וחצי!!!!! אולי אפילו יותר, הגענו אל הנחל עצמו ומשם המשכנו(לאחר הפסקת התאוששות) באותו שביל ירוק כשאנחנו נענים לתוואי חוצים לסירוגין את הנחל אל שתי גדותיו הכל לפי מצב המים(כן כן היו) והבוץ . השביל עובר בנוף מדהים של מצוקי חוור(כמדומני) מפוסלים (ראינו פרה,צפרדע ופיל)חלקם עם שכבת בזלת מעליהם, עצי שיטה זרוקים פה ושם ועוצמה אדירה של הטבע לכל אורך הדרך טוב, הגענו לקצה הקטע המישורי של הירוק לאורך הנחל(כ 4 ק"מ) ומגובה 127 מ השביל מתחיל לעזוב את הואדי ולטפס ולטפס ולטפס והוא לא מפסיק עד שהוא מגיע לגובה של 375 מ ואל תנסו אפילו לחשוב על רכיבה-המדובר במסע אלונקות בהתנדבות בנקודה הגבוהה מתחיל שביל רכיב (עדיין ירוק) שמתעקל ימינה אבל לפני שהתחלנו לרכוב נתקלנו בתופעה מדהימה ביותר-בקע ענק ברוחב של 60 ס"מ חוצה את כל ההר לאורכו כך שכשאתה עומד מעליו אתה כמו נמצא בין שתי יבשות(אשמח לשמוע הסבר לתופעה) וזה נראה שיום אחד חלק אחד של ההר פשוט יקרוס לתוך הנחל. לאחר מנוחה קצרה(בחשבון גס 270 מ עליה אנכית לאורך של למעלה מקילומטר !!! זה ממוצע של למעלה מ 25 אחוז)המשכנו ברכיבה!!! עד צומת שבילים ששמאלה ירוק (לא לקחת אותו) וימינה הופך לכחול ויש שלט למצד צפיר-זה השביל שעליו המשכנו עוד כ 3 ק"מ ועליה אנכית של כ-100 מטר-איזה כיף זה לפדל באופן רצוף וקליל. הגענו למעלה ולא פנינו שמאלה למצד צפיר אלא עקבנו אחר השלט למעלה עקרבים הרומי ימינה בכחול(בנקודה זו השעון הראה שעברנו 23 ק"מ לא כולל אופניים על הגב)ושם בצילו של סלע ענק ומול מרחבי האינסוף נטלנו הפסקת צהריים(השעה אחת ושלושים) מי שלא ירד את מעלה העקרבים הרומי לא מבין מה הוא מפסיד הדרך היחידה לתאר את ההרגשה שלי ,בלי תמונות, היא של מטוס סילון על מסלול המראה אינסופי בלי להמריא ובלי לעצור .מדובר ב3 ק"מ של מדפי סלע עצומים בזוית ירידה בלתי אפשרית 530 מ של אקסטזה ללא הפסקה במיוחד לאחר שבאנו כל כך מבושלים מחויות הבוקר. את הדרך קשה לפספס צריך לעקוב אחר הסימון הכחול ולפעמים כשהוא קצת נעלם מותר לאלתר-בסוף מגיעים לאותו מקום למטה (השביל נפגש עם כביש 227 למרגלות מעלה העקרבים הלא רומי )חיכה לנו קעאד הנחמד שהיה המום מהמקום הזה שאליו לא הגיע מעודו. את הדרך למעלה עשינו בכביש 227 שמאלה ולאחר כ-20ק"מ היינו במכונית השעה היתה 3:30 ואנחנו היינו סחוטים ומאושרים חובה!!!!-חבלים להורדת האופניים בסולמות מים מים ועוד פעם מים(4 ליטר בקושי הספיקו) מצלמה(אודה למי שיצלם ויפרסם) רצוי מפת ס"ש 14 צפון הערבה ומזרח הנגב קעאד05396897 בהתראה של שעה ממליץ על הטיול?-מכל הלב אם את/ה מוכנ/ה לשלם את המחיר כדי ליהנות ממה שאי אפשר לקבל אחרת-אני אחזור לשם תודה ללירון המוביל ולאוקס החרוץ כרגיל תבלו שלמה אני יודע-איפה התמונות? איפה התמונות? אז משבוע הבא לא יוצאים לטיול בלי מצלמה כרגע פשוט אין

יורם חן

New member
שלמה, הכל טוב ויפה, אבל.....

למרות הכותרת, במכתש הקטן לא הייתם (למרות שהייתם קרובים). דבר שני-היה עדיף לכם,לשעתי, לבקר בעין ירקעם , לחזור לכביש ולהגיע דרך הירוק של מעלה ימין, במקום לעבור בסולמות של מעלה פלמ"ח.

bazzik

New member
יורדים ביום ג' הבא

אנחנו קבוצה מאזור המרכז יורדים בשבוע הבא בין השאר גם למכתש הקטן . אם אתה רוצה להצטרף צור קשר במדור זה . בועז

סיפור הטיול מזכיר לי ../images/Emo26.gif../images/Emo142.gif

לפני כמה חודשים כשהגענו ,אלונה ואני, לסולמות הנ"ל במעלה פלמ"ח אלונה העלתה רעיון מקורי של תפירת רצועות גב שעליהן נוכל לתלות את האופניים ולרדת בסולמות . בכל מקרה אז לא ירדנו אלא חזרנו ורכבנו דרך מעלה ימין המתואר בהודעה של יורם. ושלמה - כל הכבוד לכם על האומץ וההשקעה .

The Road Ranner

New member
את הרעיון הזה ניסיתי!

לאחר טיול בנחל יתלה, בו נאלצנו לרדת 2 מפלים עם האופניים, אני רוכב עם חבל אישי. בנוסף לזה, ניסיתי לאלתר מנשא נוח בגב. תפרתי 2 טבעות על "רצועת גב לגלישה". (ריתמת פרפר). תליתי את האופניים עם רצועות. היה לא כל כך נוח עם הפדל בגב, וצריך לקשור את הגלגל הקדמי שעיצבן... אם יש רעיון לשיפצור, אני בפנים!!! אפילו יש מתפרה נגישה... יש רעיונות?

יורם חן

New member
לגבי המפל בנחל יתלה-הצעת יעול../images/Emo26.gif

אני מבין שאתה מתכוון למפל המסומן במפה (לא מכיר אחר בנחל יתלה), אז אם לא התכוונתם בכוונה תחילה לרדת משם עם האופניים על הגב, אז הינה הצעת יעול. במקום לרדת עם הערוץ, לוקחים ימינה-צפונה על דרך 4X4 , הדרך מטפסת בקטע תלול, וקצת אחרי שהיא נעשית מישורית ואף מגמת ירידה קלה, מזהים משמאל שער מתכת צר, פונים בו שמאלה לסינגל טכני ומדליק העוקף את המפל ואין צורך לרדת מהאופניים. ראה תרשים שלי במפה- החלופה מסומנת בכחול והמתחם כולו מוקף בצהוב.

The Road Ranner

New member
תודה על העדכון. ובכל זאת...

היתה חוויה משגעת!!! במיוחד לחובב צוקים כמוני...

למעלה