כזריה

הורמיז

New member
כזריה

היום למעריב צורף מוסף תעלומות מיוחד (מוסף מצויין אגב) שבו נכתב על מדינת כזריה, שלכאורה הייתה אימפריה יהודית גדולה בתחילת ימי הביניים, והסטוריונים מתווכחים ביניהם האם היא אמיתית או אגדה. למישהו יש מידע או קישורים בנושא?
 

almog4

New member
הקלדתי באתר החיפוש

את המילה khazars , וזה מה שמצאתי בחיפוש מהיר: יש אתר בכתובת : http://www.khazaria.com ובו נמצאת, בין השאר, הכתבה "Medieval Kingdom of Khazaria, 650-1016" וכן גם כתבות נוספות בתחום. אתה מוזמן לקרוא. בנוסף, זכור לי שהיתה סידרה דוקומנטרית מרתקת, של אהוד יערי, בשם "הכוזרים" , ובה הוא חקר והגיע לשרידיה ושורשיה של מה שמאמינים שהיתה ממלכת כזריה/כוזר. יכול להיות שהסדרה עצמה לא נמצאת באינטרנט - אבל בשיחת טלפון עם רשות השידור או עם ערוץ 2 (איפה שזה שודר) אני מניח שאפשר לברר על אפשרויות רכישתה. בנוסף לאתר שהוזכר לעיל, יש עוד "רמזים" במאמרים בעברית לקהילות שמייחסות לעצמן שורשים כזריים. לדוגמה : קהילת טצ´רנוביץ , יוצאי חצי האי קרים , ואני מניח שיש עוד. בהצלחה. אלמוג.
 

gkaz

New member
באמת כתבה ממש מעניינת...

גרם לי לחשוב מה המוצא האמיתי של יהודי אשכנז...עברים או אירופאים כוזרים מתייהדים???
 

almog4

New member
זהו, שלא צריך להיות הבדל

מכיוון שהכוזרים התגיירו כהלכה, הם היו יהודים לכל דבר, מאחר שבמעשיהם הצטרפו לעם היהודי. אבל כדי שתסכים לקבל אותנו... ברצוני להזכיר שדויד המלך - מלכנו הגדול והמפואר - היה צאצא של רות המואביה, גיורת שהתגיירה אפילו לא על-פי ההלכה האורתודוכסית (כי עוד לא היתה). ככה שאפשר להרגיש בבית. ולשאלתך בקשר למוצא אתני של יהודים רבים - אין ספק שהמוצא האתני הושפע במשך אלפיים שנה מתושבי הסביבה, הן על ידי מעשי אינוף בהסכמה בין יהודיות למקומיים, הן על ידי מעשי אונס (לצערנו), והן על ידי גיורים. ולראייה - היהודים התימנים נראים כמו התימנים, היהודים המרוקאים נראים כמו המרוקאים, היהודים הפולנים נראים כמו הפולנים, והיהודים השוודים בלונדינים וגבוהים כמו השוודים צאצאי הויקינגים. ועדיין בכולנו יש גם דם יהודי, ואנחנו עם אחד. ככה זה גנטיקה. אלמוג
 
חבל שלא היו יהודים בקניה ובטנזניה

אולי היה לנו מדליסט או שניים בריצות הארוכות
 

kiticat

New member
רק לאחר מרד בר כוכבא

שזה היה כבר לאחר חורבן בית שני, שמו בעצם כמה הלכות לגיור כהלכה..... רות חיה כבר מאות שנים לפני כן.
 

ezer

New member
תיקון הדברים

בספר הכוזרי של רבי יהודה הלוי, מובא כל המעשה של מלך כוזר. וכל מי מעיין קצת בספר הכוזרי יודע מהעניין. רות המואביה התגיירה גיור שלם. ומה שלדעתך היא לא התגיירה אין לה שום ראיה. "באשר תלכי אלך,ובאשר תליני אלין, עמך עמי, ואלוקיך אלוקי" מלמדים שרות התגיירה גיור שלם. ודרך אגב, היא הסכימה לא ללכת ולהנות ממקורות תרבות של גויים אלא רק של יהודים! לא היתה? מנין לך שלא היתה יהדות כזו?
 
למיטב הבנתי אין מחלוקת אמיתית

אם הייתה קיימת. ידוע גם באילו מאות שלטו הכזרים (או כוזרים, למי שנזכר בספר של רבי יהודה הלוי) באילו שטחים. יש מחלוקת מסוימת לגבי יהדותם, אבל יש יותר מדי ממצאים ואזכורים שמעידים שהכזרים אכן קיבלו אל עצמם גרסא כלשהי של יהדות. יודעים גם מתי הם נעלמו כאומה עצמאית: למיטב זכרוני, בשנת 1300 ומשהו, כשמלכם פסח ניגף בקרב לפני אולג, נסיך מוסקבה.
 
טוף, כנראה שטעיתי קשות בנוגע לתאריך

וגם בנוגע לזהות הנסיך שמיגר את אימפריית כזריה. תודה על המאמר המעניין!
 
למעלה