כחו אותי לשם

פרוזק

New member
כחו אותי לשם

שוב נשערתי ערה בלילה רק בשביל לוודע שהשמש אכן תשוב לזרוח ואז הלכתי לישון לא שממש נרדמתי אבל העיקר הכוונה. כמה זמן אדם יכול להסתובב בלי לישון כמאת? מיותר לציין שב9 בבוקר זרקו אותי מהמיטה אז עברתי לסלון ושוב היה קטע דיי משעשע במובן העצוב של אני מרוחה על השפה ובוכה לעצמי ואמא שלי יושבת מטר ממני ולא רואה קלום בעמת ניסיתי לדבר איתה אתמול בלילהאפילו סיפרתי לה על סהר והכל אבל היא טוב נו זה לא ממש עיניין אותה יש דברים חשובים יותר ב4 לפנות בוקר כמו למשל הסרט בטלויזיה אבל בחיית למה אני מחפשת צידוקים לדכאון שלי בהתנהגות הרעה של אמא שלי אוף עזבו תשכחו מזה יעבור לי

lance-knight

New member
פרוזק יקרה

גם אני פעם הייתי בדכאון בגלל שההורים לא מבינים אותי עד הסוף. חשבתי לעצמי: אני ממש בודד. אפילו עם ההורים אי אפשר לדבר. אבל הבנתי עכשיו דבר אחד-רק אתה יכול להבין את עצמך עד הסוף. אם אתה לא תעזור לעצמך אין איש שיוכל להוציא אותך מהבוץ. אז אל תהיי בדכאון בגלל זה.

פרוזק

New member
אז זהו ש....

אני לא בדיכאון בגללם הסיפור שלהם זה כמו טיפה בכוס מים שכבר כך גולשת או שאולי כל הציניות שלי ביחס הלייהם היא בעצם ... טוב לא משנה אין לי כוח לניתוחים פסיכולוגים עצמיים. לו רק יכולתי פעם אחת ולתמיד למצוא משהו שיעזור בעמת משהו בסיגנון של זריקת הפלא משהו בסיגנון של אנטיביוטיקה לוכחים עשרה ימים וזה עובר או אולי משהו בסיגנון של המקות חשמל ללב?

lance-knight

New member
לצערי פרוזק

אין תרופת פלא. המצב דורש עבודה רבה. מצד שני זה אפילו יותר טוב, כי ככה אפשר לומר שהשגת את השיפור בכוחות עצמך ויהיה במה להתגעות.

רציתי להגיד לך משהו, פרוזק

לפעמים נדמה שאין עוד טעם שהאושר לא ישוב אף פעם הכל מסביב אפל, חשוך וקודר ולמה להמשיך מדוע לא לוותר? את עם הכאב נשארת לבד לא רוצה בכלל לראות אף-אחד היד המושטת אינה נענית כי אין שם מי שמוכן לתת אבל בסוף הם עולים ופורצים כוחות הנפש אלייך נחלצים הם נמצאים שם תמיד בתוכך ותמיד מוכנים הם בשבילך רק מילה טובה אותם מעוררת פתאום את לרגע מאושרת והם לוחשים לך: את חזקה לבד את עומדת בכל מצוקה כי הם תמיד בפנים שם איתך אותם כוחות אדירים שלך ורק הם שיוכלו לך לעזור לשוב לחייך ולראות את האור. הבנת?

פרוזק

New member
הבנתי אבל

האושר לא גר פה יותר וגם התקווה עברה דירה היאוש שכן קרוב עמוק בפנים אולי יושבים הכוחות אבל מונחות עלייהן פלתות גדולות וקבדות של דמעות וכאב ניצוץ של אושר מנסה לפלס דרך בין הררי חרדות וצונח גוסס מתחת לעץ המציאות אז הבנתי למה את מתכוונת אבל ..... האושר לא גר פה יותר

ובכל זאת...

מההודעות שאת כותבת כאן, אני יודעת כמה קשה לך וכמה הכאב עצום. ואני מכירה את הכאב הזה כי גם אני חוויתי אותו לא פעם. אבל יחד עם זאת, את אדם חזק ואני רואה את זה בעצם ההתמודדות שלך עם הדכאון ובעצם העובדה שבכל זאת, כן יכולת לחייך מבעד לדמעות הכאב. זוכרת את התגובה שהשארת לי לפני יומיים-שלושה, כשכתבתי לך על הצורך לקבל ולתת? היה לי ממש כיף לדעת אז שהעליתי חיוך על שפתייך ולו לרגע קטן. את חזקה, פרוזק, אל תשכחי את זה. ובזכות הכוח הזה שלך, את תנצחי את הדכאון. שלך נטע

פרוזק

New member
לפעמים נשבר לי

מזה שכל מה שרואים זה את הכוחות ואת היכולת לחייך בתוך השחור אבל כזאת אני גם כשאני אכי למטה אני יחייך גם אז רק מעתים יראו מה בעמת קורה לפעמים אני רוצה שישכחו לרגע מהכוחות אללו ויתנו לי להשאר עם הכאב ויראו את הכאב

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
רואים...

אבל רוצים לעזור. אז אומרים כל מיני דברים כאלה... מין טבע אנושי שכזה. אבל נראה לי שמכל המקומות, כאן מבינים יופי מה את מרגישה, לפחות 90% מהפורום הזה. פרוזאק, מה היית רוצה שנגיד? מה עוזר? או בכלל לא ללכת בכיוון של לעזור? סתם מתייעצת איתך.

פרוזק

New member
אמממממ

אני ממש לא יודעת כנראה שמהפסיכולוגית שלי אני מצפה שתעזור מכם אני פשוט מצפה שתהייו שם שתעזרו לי לרוקן את הפח מה שנקרא איוט ואני לא טובה בלתת לאנשים לאחזיק לי את היד במציאות כנראה שהחזקת יד וירטואלית תחזק ולו בטיפה אבל אני בעמת לא יודעת אני רק יודעת שזה מעצבן לשמוע כל הזמן על הכוחות שלי בזמן שאני בשביזות עטומית

stonefroze

New member
איזה מצחיקה את!

פרוזק היקרה, כבר מספר פעמים אני קורא את ההודעות שלך ולפעמים פורץ בצחוק. תודה לך שאת מסוגלת להצחיק אחרים גם כשאת מדברת על דברים קדורניים. אני מאחל לך הרבה צחוק,גם כשרע וגם לכולנו.

פרוזק

New member
ציניות כדרך טיפול

לא פעם אפשר לראות אנשים קתועיי רגליים שמידבדחים על מצבם הרפואי דבר שלפעמים דיי מעיק לא נוח ומוזר לסובבים אותם לאנשים שלא מכירים את הבעיה מקרוב כשהלכתי פעם עם חברה שלי שהיא עיוורת לגמראי ורציתי לשניה לקפוץ לקנות משהו ביקשתי ממנה שתסים עין על הדברים אנשים מסביב הסתקלו עליי כאילו אני מפגרת במין מבט כזה של מה את לא רואה שהיא לא רואה והיא לאותם אמרה בסדר ושמה את המקל שלה על התיק. הבדיחות העלובות הללו נותנים לנו את הכוח להתמודד עם דברים כואבים ביותר זו מעיין השלמה ועדיף שאני ישתוק אני סתם מבלבלת במוח

הומור כדרך טיפול

כמה שאני מסכימה איתך, פרוזק. לפעמים באמת יש להשתמש בהומור ואפילו לצחוק על עצמנו, בדיוק כמו הצורך לבכות כשכואב. זאת פעולה אולי הפוכה, אבל משיגה את אותה מטרה. אני חושבת על כל האנשים הנורא רציניים האלה שבמצבים של אבל (נגיד יום הזכרון), אם תעזי רק להעלות חיוך קטן על השפתיים, הם ישר יצעקו עלייך: איך את מרשה לעצמך לצחוק במצב כזה? כן, אנשים לא יכולים להבין את זה כנראה, אבל הומור הוא דרך טיפול, אפילו יש סדנאות צחוק שבהן אפשר ללמוד על הכלי הנפלא הזה ואיך להשתמש בו בזמנים קשים. ואת בכלל לא מבלבלת במוח, פרוזק. אמרת דברים מאוד נבונים רק שלאנשים אולי קשה להבין את זה. באהבה נטע

למעלה