כחרדים בע``כ

כחרדים בע``כ

מה יודעים עליכם בסביבתכם הקרובה? בחיי הקהילה, חברים, וכו` כל אחד כאן חווה צורת התמודדות שונה. שתפו אותנו.

מגיל 5

הגיל שהייתי בו בזמן שההורים שלי חזרו בתשובה ידעתי שזה לא בשבילי. אמנם הלכתי בדרכם, שמרתי על מצוותיהם, אבל זה תמיד היה בתוכי. כשהגעתי לחטיבה ולתיכון וצצו בי אינספור שאלות, והיה בי האומץ לשאול זה היה כבר די ברור לכולם...

אותו הדבר גם להיפך

מאד יכול להיות שיום יבוא והילדה שלי תחזור בתשובה. כולי תקווה שלא...אבל אני בהחלט לוקחת את זה בחשבון

בימי בחרותי

כשהייתי מאזין לרדיו בהחבא.. האזנתי פעם לראיון עם הסופרת יוכי ברנדס שגם היא יצאה בשאלה (היא אגב בתו של אחד האדמורים מב``ב) כשהיא נשאלה איך תגיב אם ילדיה יחזרו בתשובה. היא ענתה בדיוק כמוך. שהבחירה חופשית אבל בתקווה שלא..

פיטריה

משומה ההודעות שלך גורמות לי לנהוג במשנה זהירות, ההודעות שלך לא עיניינות, והם דשות ברובן על מידע שאתה מנסה לסחוט מהגולשים. זו דעתי.

סוג ב

New member
במקרה אני מכירה את הפטריה

אבל את צודקת שההודעות מנוסחת באופן שמשתמע מהן, חליבת מידע.

אני מכתה ט` בערך

ריצדו אצלי בראש פול שאלות ששאלתי וזכיתי לעוינות מצד אנשי הצוות בתיכון. כיון שאת דעותי לא שמרתי לעצמי בלבד. היתבגרתי והשאלות גברו אך עדין ניסיתי למצוא תשובות. לשעורים לא נכנסתי כמעט כי אני לא רוצה לשמוע הטפות שלא מוכנים לשמוע את דעתי היתי יושבת בחץ עם 2 חברות. שאגב היום שתיהן חילוניות ומעבירות תזמן. שהגעתי לגיל סמינר(ה.ו) כמובן שום סמינר לא קיבל אותי ללא ההמלצה של המנהלת שלא הסכימה להמלץ עלי אלא רק על משפחתי(וד`א אני ממשפחה חשובה) ולבסוף סמינר אחד קיבל אותי סמינר שמנסה לחזק סניף של אופקים ברכסים לא סבלתי תמקום אך עדין ניסיתי למצוא תשובות יום אחד נגשתי לאחד הרבנים שם ושאלתי אותו לגבי אמיתות התורה הוא ענה תשובה דבילית וששאלתי עוד הוא אמר שחסר לי משו ושלא עבדו ישראל עבודה זרה אלא להתיר להם את העריות באותו יום עזבתי תסמינר ומאז אני תקטע שלי עם הדת סימתי.

טעות עניתי בשירשור הלא נכון.אז ככה

עלי לבד מידידים מפה אפחד לא יודע כלום אני נפגשת בשידוכים כרגיל עם בחורים עובדים אבל חרדים. ההורים שלי משערים כיון שאני נעלמת המון שיש לי מישו אך לא יודעים בבירור כלום. אחי יודע קצת יותר אך גם לא את כל האמת

אצלי, רק הצד החילוני יודע.

מזל שבשכונת הוריי אין שטינקרים. פעמיים נתפשתי על חם מעשן בשבת בידי כמה שכנים. ופעם אחת נתפשתי על חם בבני ברק כאשר נקלעתי לאירוע משפחתי.

אני משתדל שלא ידעו

יש שחושבים שאני צדיק אבל בפנים אני מנסה לצאת ממה שהרבה שנימ דחפו לי בלי להבין לאמת אתזה. כמה חברים גילו אותי מחלל שבת לפני כמה זמן אבל חברים טובים ואולי הם חושבים שזה מדיכי . ההורים לא משערים ולא יודעים ולמזלי הקשר איתם לא הכי

nini132

New member
כמעט כולם יודעים

כולל ההורים/tapuzforum/images/Emo13.gif רק שהם לא יודעים עד כדי כמה... היו לי ויכוחים אידאולוגיים/תיאולוגים עם אמשלי. הם יודעים שאני שונא חרדים... המצב שלי יחסית טוב. באופן פסיבי אני לא שומר כלום גם לידם. הם לא יכריחו אותי להתפלל/להניח תפילין וכאלה. אקטיבי זה לא. אנלא יחלל שבת לידם, או ישתה קפה אחרי בשר שהם רואים...

אני הקTן

New member
אף אחד לא חולם. כך נראה לי

לפעמים המציאות עולה על כל דמיון. מקווה שלא במקרה זה

למעלה