כיבוד לישיבה-רעיונות?

מאמאתוש

New member
כיבוד לישיבה-רעיונות?

שלום, מבקשת עיצה, אני צריכה להביא כיבוד לישיבה ל30 אנשים. המצב הכלכלי שלי קשה, בלשון המעטה. אבל אני מתביישת לא להביא-זו תורנות של כל העובדים. רעיונות לכיבוד? אחת מביאה עוגיות, אחד מביא עוגה, ואני צריכה להביא תוספת כלשהי לא שתיה... רעיונות למשהו זול? תודה. נהנית מהפורום.
 
הדבר שהכי היה משמח אותי

זה בייגלה פשוט שאפשר לנשנש. מה שעוד אפשר לעשות - זה ריבועי בצק עלים (אני בטוחה שמומחי הבישול והאפיה, יסייעו בבצק מתאים יותר אם יש), עם מילוי גבינות, או אפילו להפוך את זה לבורקס פיצה (רוטב עגבניות / קטשופ, קצת גבינה צהובה מגורדת, אולי זיתים לגלגל והופ לתנור)
 

einatgross1

New member
כיבוד שאנשים אוהבים בישיבות

אני מארגנת פעילויות רבות להם אני מביאה כיבוד ומשתתפת בישיבות רבות. מתוך ניסיוני אנשים הכי אוהבים: סנדביצים, סלט, ירקות חתוכים, פירות, אורזיות, שקדים. הכי פחות אוכלים: את המתוקים בהצלחה,
 

noa555555

New member
גם אני בעד הסנדויצ'ונים, זה מגרה, צבעוני

כיפי, ומכיל הכל בתוכו בילט אין, ולדעתי גם הכי פחות עבודה וטירחה. כמה יותר קטנים ככה יותר כיף. את יכולה לעשות כמה סוגים, ולהתאים את זה לתקציב שלך. יש המון סוגי ממרחים ודברים, מגבינות לבנות שאת מוסיפה להם תבלינים (כמו דיפ) ומקשטת. והכי חשוב זה הקישוט . - לקשט בפיסות ירקות צבעוניים כמו פלפל אדום וצהוב, עירית או בצל ירוק, לשים כמה עלי חסה מסביב. זה יכול להיות אפילו מלחם פשוט , שני לחמים, כמה ממרחים וקישוטים וסגרת ענין. את יכולה להכין כמה סוגים, לגיוון. מה יותר פשוט מזה? אם בא לך לעשות משהו יותר חמים ו"מרשים",, יש אפשרות קלה מאוד להכנה, מבצק עלים, שמזכירה את האופציה הראשונה שנתנו לך פה אבל וורסיה אחרת, לא ריבועים אלא גלגלים: מרדדים בצק עלים, מורחים אותו בתערובת של גבינה לבנה פשוטה+ קצת אבקת מרק בצל (או פטריות, ) לא יותר מדי שלא יצא מלוח מדי, שימי פחות, תערבבי, תטעמי קודם את המלית, ותחליטי) חותכים לעיגולים, משטחים אותם בתבנית על נייר אפייר ואופים בתנור או בטוסטר אובן ומקבלים אחלה עיגולים טעימים מגרים וריחניים. יוצאת כמות יפה אם תעשי עיגולים לא עבים מדי. קטנים וחמודים, ואל תשכחי שזה תופח כך שחתכי קטנים ודקים יותר. לפני ההגשה אפשר לתת מכת חום במיקרו או טוסטר שנמצא בעבודה אם יש(עדיף טוסטר). לא חובה אבל כיף בחורף כשזה חמים. לא לשכוח מפיות קטנות לידיים. בהצלחה ואת מוזמנת לספר מה החלטת לעשות בסוף.
 

noa555555

New member
בגלגלי בצק העלים שהבאתי, שכחתי להגיד שכמובן

אחרי שמורחים את בצק העלים במלית (ולא צריך כמות גדולה בכלל) מגלגלים את הבצק ורק אז חותכים לעיגולים. כמובן. וכדאי לחתוך את זה אחרי קירור חוזר של הבצק, אחרת הבצק נמחץ קצת. להכניס למקפיא לכמה דקות כשזה מגולגל, ואז לחתוך וזה ייחתך בקלות.
 

דורי56

New member
בצק דמוי עלים

אני במקום בצק עלים (יותר מידי שומנים) מכינה בצק דמוי עלים יוצא נהדר.עם הבצק הזה אני מכינה את בורקס-פיצה שהזכירו כאן וגםכל מיני בורקיטס. אם תרצי אשלח לך מתכון במסר.הבצק מאוד קל להכנה.
 

דורי56

New member
בכיף!!!!!!!!

פשוט זכור לי שפעם מישהיא ביקשה מתכון והיה שירשור לא הכי סימפטי! אבל בכיף זה בצק שאני משתמשת בו להמון דברים כולל עוגיות אוזני פיל (אנחנו קוראים לעוגיות משקפיים) מתכון: 21/2 כוסות קמח 1מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (אני מגררת את המרגרינה בפומפיה) 2 כפות חומץ 3/4 כוס מי סודה ללוש בצק ולשים אותו במקרר ללילה.
 

noa555555

New member
ללוש את הבצק הרבה זמן או רק

לאחד כמו בבצק פריך? אני מנחשת שמדובר דוקא בלישה כמו של לחם כדי לשחר את הגלוטן וליייצר צמיגות בבצק. ולעולם אל תשימי לב לכאלה שלא מפרגנים פה. ראית שבאותו שרשור קיבלת גם חיזוקים מאוד חיוביים על אוכל וכו. תתמקדי תמיד בטוב
 

דורי56

New member
בצק

במקרה זה לא אני בשירשור על האוכל. את הבצק לשים כרגיל כמו לבצק לעוגיות הבצק לא צריך להיות צמיגי אלא די רך וקצת דביק בגלל זה צריך לשים במקרר ללילה.
 

noa555555

New member
תודה. אני רק מקווה שהוא לא

מתפרק כמו בצק עוגיות פריך
נראה מה מועילים החומץ והסודה כנראה לענין הזה. טנקס, ינוסה.
 

דורי56

New member
לא פתפרק

החומץ ומי הסודה גורמים לבצק להפוך לדמוי עלים . הבצק לא מתפרק אני מכינה המון דברים ממנו מקלות מלוחים או מתוקים תחתיות לפאי וכל משהזכרתי כשננתתי את המתכון. מתכון הבצק נלקח מהספר סודות מתוקים
 
לא מסר ולא בטיח... יש פה הרבה אנשים שישמחו

להתעדכן בכל מיני נושאים שונים , כולל מתכונים. נכון שבפעם שעברה זה לא בדיוק עבר חלק, אבל הבהרנו כבר שיש מקום פה לכל מיני נושאים , גם כאלו שלא ממש קשורים לנושא הפורום ובזה נגמר בעצם העניין. וחוץ מזה את המתכון שלך אנסה ממש בקרוב ואספר לך איך יצא לי, ועל כך תודתי !
 
אוקיי...הנה גם אני כאן...

קודם כל קצת שאלות... כמה כסף את רוצה להשקיע (למרות שכתבת שהמצב הכלכלי קצת חרבנה..., אל תרגישי לא בנוח, גם שלי עונה על התיאור הזה...) עכשיו, האם את צריכה להביא את כל הכיבוד, או רק משהו אחד? לכמה אנשים זה אמור להספיק? אני יכולה להציע לך אחלה נשנוש שבכל פעם שאני מביאה אותו לאירוח אנשים נופלים מהכסר מרוב התלהבות ולחשוב שזה כולה 8 ש"ח השקעה... מדובר בקציצות טונה. מה צריך? כולה 2 חפיסות טונה 1 בצל 3-4 גבעולי פטרוזיליה ואו כוסברה (עדיף שניהם) 1-2 גבעולי סלרי עלים (אם אין אפשר לוותר) 2-3 ביצים 2 כפות קמח מלח, פלפל שחור מעט פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה. אופן ההכנה: מסננים היטב את השמן או המים מהטונה קוצצים קטן בצל אחד ומערבבים ביצים, טונה, בצל פטרוזיליה, כוסברה ואם יש אז גם סלרי קצוץ היטב (גבעול+ עלים). מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. העיסה צריכה לצאת מעט סמיכה, אבל לא כבדה. מחממים שמן לטיגון ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות. מטגנים משני הצדדים ומתעלפים מהטעם. טעים להגשה חם , פושר או קר. בהצלחה חומד. אם את צריכה להרים את כל הכיבוד לבד- רק תגידי ואני אתן לך כמה הצעות כוללות...
 

מאמאתוש

New member
תודה על העצות!!!

את הכיבוד מביאים שלושה אנשים, ל30איש, התקציב שלי הוא כמה שפחות כי חסמו לי את החשבון בבנק, ויש לי שני קטנים לפרנס... אז יש לי משהו כמו 300 ש"ח מזומן עד סוף החודש, לאוכל טיטולים וכו'. האחרים מביאים 1)עוגיות+ קרקרים ו2)עוגת קרם. תודה לכולם, אני אבדוק מה יש לי בבית ומה צריך לקנות- מה שיסתדר לי הכי פחות קניות-אעשה. המון תודה!
 
למעלה