כיבוי

הנשוי

New member
כיבוי

ברשותי ווינדוס 98 עברית בכל פעם שאני מנסה לכבות המחשב(אמור להתבצע כיבוי אוטומטי)המחשב עוצר ב``כיבוי ווינ... מתבצע כעת`` ולא ממשיך בכיבוי ואני נאלץ לכבות ידנית האם עלול להיגרם נזק לתוכנה עקב כך ?

duke4you

New member
תשובה

כאשר אתה לא מבצע יציאה מסודרת מן המערכת, יכולים להווצר קלסטרים אבודים, מוצלבים או פגומים שהיו באותו רגע בשימוש, לכן המחשב מתייחס אל המידע שבקלסטר כאל מידע מחוק. לכן חובה לבצע כיבוי מסודר. רק שתדע, קלסטר זה יחידת ההקצאה הקטנה ביותר עבור מידע שנמצאת בדיסק הקשיח. לגבי הבעיה - כנראה ואחד מקבצי המערכת נפגם לכן יש שתי אפשרויות: 1. להכנס ל``התחל`` ``הפעלה`` sfc, לסרוק את קבצי המערכת ולשחזר קבצים פגומים. אם זה לא עוזר אז תעבור ל2 2. כנס ללינק המצורף בחר בגרסה hebrew localized והורד את הטלאי, זאת בהנחה שיש לך חלונות 98 מהדורה שניה. בהצלחה

eYaL

New member
קצת יותר מורכב..

מצב זה קורה בגלל תוכנה שעדין לא ירדה מהזיכרון,והחלה את עבודתה עפ הפעלת המחשב. מה שניתן אם כך לעשות,זה לבדוק אילו תוכניות רצות עם הדלקת המחשב,ולנסות לעלות על זו שגורמת לתקיעה. כדי לבדוק מה עולה עם המחשב,קליק על ``התחל`` ->הפעלה שם תקליד-> msconfig ותגיע לטאב של ``הפעלה`` שם תקבל חלון עם רשימה של כל התוכנות שרצות לך עם הפעלת המחשב,כולל ציון הנתיב של כל תוכנה ותוכנה. ליד כל אחד כזה,תראה סימון (וי) . מחיקה של הסימון,תבטל את טעינתה של התוכנה בפעם הבאה שתפעיל את המחשב. תעבור על הרשימה,ונסה לאתר משהו שנראה לך חשוד. (רמז..זה לא ,internat,systray,mstask) בהצלחה eYaL

ורדינה

New member
טוב לדעת ואפילו...........

השתמשתי בזה. הסרתי ``זבל`` שעלה.... ורדינה

הנשוי

New member
תודה +

האם יש חשיבות לאן אני מוריד את הטלאי-למחיצה ספציפית האם לאחר הורדת הטלאי אני אמור לעשות משהו או שהוא מתלבש ופועל אוטומטית

duke4you

New member
הטלאי הוא תוכנית התקנה

אתה יכול לשמור אותו איפה שאתה רוצה. תפעיל את הקובץ ותיפתח לך תוכנית התקנה, כמו-כן תדאג להצטייד בדיסק של חלונות 98, כדי להעתיק קבצים חדשים. בהצלחה והייתי רוצה לדעת אם זה עזר.

הנשוי

New member
תודה שוב

ואעדכן אותך בתוצאות אחרי בצוע אם עדיין המחשב יעבוד :cool:

d.r.

New member
תעשי כך

תבטלי את צליל הסיום של החלונות תנסי להוציא את האנטי וירוס מאוטו פרוטקט תסגרי את כל התוכניות שעובדות ברקע לפני הכיבוי תוכנית תוכנית עד שתבודדי את התוכנית הסוררת שמסרבת להיסגר מהניסיון שלי ב99 אחוז מהמיקרים זה אחד מהבעיות האילו

duke4you

New member
d.r צודק

בהרבה מקרים windows לא מצליח לבצע כיבוי למערכת בגלל הסיבות שהוא ציין. תנסה קודם את האפשרויות של d.r, ואם זה לא עוזר תנסה את שלי.

הנשוי

New member
תוצאות סופיות

השתמשתי בסוף בעדכון קבצי מערכת ע``י שמוש בsfc במהלך הפעולה היה צורך לעדכן/להחליף כ 50 קבצים שונים לאחר הפעולה הבעיה הסתדרה וכך גם בעיות אחרות שהיו(תקיעות מרובות עקב חוסר תגובה של תוכנות ופעולות שונות ) בקצור המחשב עובד כמו חדש ולי נשאר רק להודות לכם על העזרה תודה רבה אמיר

למעלה