כיבוש אלגנטי

• פותח הנושא zht
  • פורסם בתאריך

zht

New member
כיבוש אלגנטי

שלום רב, בשבוע שעבר נחרדתי לראות רכבים נגררים מהישוב בית ינאי שבשרון. למזלי הגוררים (לפרנסתם) לדאבונם "נתפשו" על ידי כשהרכב היה עדיין על הקרקע וגרירתו למרות נוכחותי במקום הייתה לא חוקית. הבעיה האמיתית (מלבד תשלום הקנס) נעוצה בכותרת. בעלי הבתים המפוארים בבית ינאי מן הסתם בעלי אמצעים ויכולת השפעה על מועצה האזורית עמק חפר על פי מה שנאמר לי ע"י מר בני יעקובי בשיחה טלפונית שערכתי עמו. יכול להיות שיותר מכך, שחקירה יסודית יותר תביא למסקנה שאף תושב אחד או יותר מבית ינאי חבר באותה המועצה שכן לא ניתן להבין איך במדינת ישראל, בשטח ציבורי/דרך ציבורית מחילים באופן גורף "אזור גרירה" על אזרחים שלא יכלו להרשות לעצמם להיות בין בעלי הבתים האלה. אותה קבוצת תושבים מיוחסת, הצליחה להביא לכך שאורחים שחפצה נפשם להגיע למקום היפהפה הזה על מנת ליהנות מעט מהנוף, תפחד להגיע למקום כדי שלא יוזמן גורר לרכבם. כך השטח יישאר נקי מפולשים ופנוי ל"בעלי הבית" שבעצם אין להם כל זכות יתר על פני האחרים. הגרירה הגורפת (שמתי לב שגם סלקטיבית) לא נועדה כדי להרחיק מפגעים מהכביש, כדי למנוע חנייה כפולה או כדי למנוע חסימת נתיבים. משמעותה הבלעדית היא הרחקה של תושבים מחוץ לבית ינאי מאזורי הבתים ובשקט בשקט, השטח הופך לפרטי יותר ויותר...זו הסיבה שילדים קטנים תושבי המקום מתייחסים אליו כאל מדרחוב. נשאלת השאלה, אילו אני שלא מעונין בחניית רכבים שאינם מוכרים לי ברחוב בו אני גר יכול לקבל את הסכמת הרשות המקומית לסגור חלק מהרחוב הציבורי, שנסלל במסגרת ממשלתית ולא פרטית?! התשובה ברורה. הרשות המקומית, במקרה זה המועצה האזורית עמק חפר מנצלת את הסמכות שניתנה לה על מנת להשליט סדר לצורך "צ'יפור" תושבים במקומות מסוימים. יש לציין אף שחלקו של המקום אף נחסם באמצעות שער. דמיינו לעצמכם רחובות חסומים במקומות ציבוריים אחרים. ראש הועדה לתמרור במועצה טען שיש מקום לדון בעניין בליט ברירה אבל ישראלים אנו ומן הסתם אסור לנו להאמין למה שנאמר ע"י מי שממילא היה אמור לחשוב על אי חוקיות ההשתלטות על אזורים ציבוריים מלכתחילה. הנושא מחייב תחקיר מעמיק אולי אף במקומות אחרים לטובת כלל הציבור והמוסר שפשט רגל כבר מזמן. בכבוד רב.

יאצפן

New member
כיבוש אלגנטי

לצערי זה השיטה, בכל העיריות והמועצות, מעמידים שלט אין חניה, בעיקר ליד בתים של מקורבים, ראה עירית רחובות, וממלאים את הקופה, על חשבון הפרה החולבת, בעלי הרכבים, ואם בבית ינאי עסקינן, ארגנו אוטובוסים ומלאו את השטח והפגינו נוככות רועשת, כי רק כך מבינים במדינה הזאת לצערי. וחבל.

למעלה