"כיבוש" כמה שהוא מזיק או לא...

"כיבוש" כמה שהוא מזיק או לא...

או לא צודק, אנחנו חייבים לדעת אם סיומו אכן יביא לשקט, לא מתוך הנחה אלא הוכחה, אם לא, לקחת את הסיכון?, אני לא מאמין במושג כיבוש, אלא דמוגרפיה, הרי חיפה היא גם "כבושה", פשוט שם יש עובדות בשטח, כמו בשטחים, כמו שיש עובדות בשטח שהמשולש הוא איזור פלשתיני ולא יהודי. כל הקווים האלה מטופשים, לפי כל מה שאני שומע מהחברה הפלשתינית זה אפילו לא קו הסיום לסיכסוך, אז למה פשוט לצאת?, זה לא פשוט בכלל. בקשר לסרבנות, נגד בכל מקרה, להשאיר את ה"מצפון" והפוליטיקה בבית, כל עוד לא נתקלים בבפקודה בלתי חוקית, אין מקום לסרב, לא כיבוש ולא פינוי יהודים, אני לא מתיימר להגיד מה מוסרי ומה לא, זה עיניין של השקפה, זה לא אבסולטי.

MichelleS

New member
מעל הכיבוש מתנוסס דגל שחור

לפי פסק הדין בנוגע לטבח בכפר קאסם, פקודה בלתי חוקית בעליל היא פקודה "שמעליה מתנוסס הדגל השחור של אי החוקיות...אם העין אינה עיוורת והלב אינו אטום או מושחת, זוהי מידת אי החוקיות בעליל הדרושה כדי לבטל את חובת הציות של חייל ולהטיל עליו את האחריות הפלילית למעשיו". אותו פסק דין התייחס למקרה בו נטבחו אזרחים חפים מפשע אשר הפרו עוצר, מבלי שידעו על קיומו של העוצר כלל. מקרים כאלה קורים גם היום, מקרה וידוא ההריגה בילדה בת ה-12 מדגים זאת בצורה הטובה ביותר. לא ניתן להשאיר את הפוליטיקה והמצפון בבית, מהסבה הפשוטה שמבלי המצפון והערכים, לא ניתן להבחין בין דבר הומני וחוקי, לפקודה בלתי חוקית בעליל. חיילים המשרתים בצבא, בעיקר הסדירים, לא יכולים להבחין בין פקודות בלתי חוקיות לחוקיות וזאת משתי סיבות עיקריות: - החיילים שרויים בפחד ולחץ מתמשך. כל אזרח יכול להיות מחבל פוטנציאלי, לכן האבחנה בין מחבל לאזרח מיטשטשת. במקרים רבים הורגים חיילים חפים מפשע, ורק לאחר כן מגלים שהם לא ירו במחבל, אלא באזרח. במקרים הקיצוניים יותר אין מניעה מלירות באזרחים או בילדים משום ש"הם יגדלו להיות מחבלים". - הכח משחית, השליטה באנשים אחרים משחיתה את האדם. תחושת הכח היא דבר שמתמכרים אליו. חייל שנותנים לו כח כל כך גדול בידיים, כמו ההחלטה מי יעבור או לא במחסום, או אם האיש שלפניו ישאר בחיים או לא, בסופו של דבר מרגיש תחושה של עליונות כלפי האנשים עליהם הוא שולט. אז הוא מרשה לעצמו להשפיל, לבזות או לדרוש דברים כמו לנגן בכינור לפניו, מבלי שהוא מבין כלל מה הבעיה בזה. אני לא חושבת שיש אנשים (או שלפחות הם במיעוט) אשר מבינים כי הפקודה הניתנת להם היא בלתי חוקית בעליל, ולמרות שאת מבצעים אותה. אף על פי כן, כל יום כמעט מתפרסם בתקשורת סיפור זועה חדש על מעלליהם של החיילים הישראלים, וזהו רק קצה המזלג מתוך ים הסיפורים. גם החיילים שביצעו את הטבח בכפר קאסם לא חשבו שהם עושים דבר מה פסול.

eviv

New member
האם אתה באמת מתכוון להשאיר בבית?

כאילו שהמדינה מצווה עליך לעשות משהו עזוב אותך מהטלת ספק ויש עשה זאת? אם המדינה תגיד לאדם דתי שאסור לו לחבוש כיפה? ואם תגיד לאדם לבן לרצוח כל שחור שיראה? האם באמת צריך להשאיר את המוסר או המצפון בבית?

קל לתת דוגמאות לא קשורות וקיצוניות

אני מדבר על הסרבנותת כאן, ובמקרים שלנו, כיבוש ופינוי יהודים הוא לא במקום, זה שאתה בחרת לקרוא לזה מוסר זה לא הופך אותו לכזה, זו לא יותר מהשקפה פוליטית, זה הכל, גם פינוי יהודי. חבל שאתה רואה רק את עצמך, אני רואה גם את כאבו של הימין.

Kovesh Tipesh

New member
פינוי יהודים זה מוסרי

אני רוצה שיפנו אותי לברלין, כל כך טוב שם

למעלה