כיוון מקצועי לאחר אבחון

yapiyop232

New member
כיוון מקצועי לאחר אבחון

שלום וברכה, בן 28
עשיתי אבחון תעסוקתי ושם נמצא שההבנה החשבונית שלי ברמה גבוהה מהממוצע, אך ישנה הנמכה ביכולת החשבונית שנמצאה נמוכה מהממוצע.
עוד נכתב "כאמור, אתה בולט בזכות הבנה כמותית ברמה גבוהה מהממוצע, המשקפת יכולת טובה למצוא חוקיות בנתונים
כמותיים. בפער משמעותי, היכולת החשבונית, נמצאה ברמה נמוכה מהמוצע, משקפת יכולת חלקית להתמודד עם
בעיות חשבוניות בהתבסס על ידע ומיומנויות חשבוניות. הפער מתבטא גם ברמת הדיוק במבחן. בעוד, שבמבחן
ההבנה ביצועיך מדויקים ואינם מלווים שגיאות, במבחן השליטה במיומנויות, הביצוע מלווה שגיאות רבות."

רציתי לדעת לפי הנתונים הנ"ל אילו מקצועות אני יכול ללמוד לפי נקודות החוזק שלי? משהו פרקטי שיתן לאחר מכן עבודה.. יש לציין שאני מתמודד עם קשיים נפשיים ובעיה בהתמדה במאמצים, לכן מעדיף לימודים יותר קצרי טווח מאשר ארוכי טווח. תודה מראש

זו בדיוק הבעיה בהכוון תעסוקתי של מכוני המיון

שלום לך,
האבחון שהבאת מייצג מבחינתי בדיוק את הבעיה במכוני האבחון והמיון ובתהליך ההכוון התעסוקתי שלהם. יסלחו לי כל מכוני המיון (ולשם הגילוי הנאות גם גדלתי באחד שלימד אותי המון), אבל זו דוגמא מצוינת לניתוח - אולי מדויק ונכון - אבל כזה שלא אומר לאדם עצמו שום דבר ורק גורם לבלבול. באמת, מה אתה יכול להבין מאמירה כל-כך מסורבלת?
יתר על כן, מכוני המיון מבססים את ההכוון שלהם על הבנת היכולות שלך. אני מניחה שעשו לך רשימה ארוכה של מבחנים שבדקו את היכולות המתמטיות, המילוליות, תפישת המרחב, יכולת הדיוק והביצוע וכדומה. אבל הגדרה - מדויקת ככל שתהיה - של היכולות שלך לא תקרב אותך לקראת בחירה של מקצוע מתאים. כי מה שעושה אותנו מאושרים או לא-מאושרים ומצליחים או לא-מצליחים בעבודה זה לא היכולות אלא סיפוק הצרכים שלנו. זאת אומרת, עבודה בסביבה שמתאימה לנו, עם אנשים שנוח לנו לתקשר איתם, בעולמות תוכן שמעניינים אותנו, עם רמת האתגר הנכונה לנו, עם הפידבקים שאנחנו צריכים לקבל, ההבניה הנכונה של התפקיד, היציבות והביטחון או מצד שני החופש והאוטונומיה להם אנחנו זקוקים, הצורך בלמידה מתמדת או בשליטה והיכרות וכו' וכו'.
אני מניחה שאתה מבין למה אני מתכוונת.
האם הפסיכולוג/ית שעשו לך את האבחון לא כיוונו אותך לכמה אפשרויות קונקרטיות?
ואם אני בכל זאת מנסה לתת מענה להגדרה שציינת, הייתי הולכת לכיוונים של הנהלת חשבונות - גם קורסים קצרים ומעשיים וגם עבודה שמתבססת על הבנה כמותית ודיוק.
אבל אם תרצה אתה מוזמן להתייחס לעוד נתונים שכתובים לך באבחון.

למעלה