כיוון קריירה ושיקול בחירת מקצוע ולימודים

sharonmenachem

New member
כיוון קריירה ושיקול בחירת מקצוע ולימודים

שלום, אני לאחר צבא וטיול
עכשיו הגיע הרגע שאני שוקל כיוון קריירה ומה ללמוד,
מצד אחד אני אוהב מחשבים
מצד שני טכנולוגיה, מכונות ורובטיקה
מצד שלישי מדעים

מבחינת כיוון הנדסה:
חשבתי ללמוד הנדסת מחשבים/תוכנה
הנדסת חשמל
הנדסת מכונות
הנדסה אזרחית(מים או נפט או אנרגיה)
הנדסת מערכות

מדע המדעים:
פיסיקה
מדעי המחשב
כימיה

אין לי מושג לאיזה כיוון לפנות ואם ללכת על הנדסת תוכנה או מחשבים/ או תואר במדעי המחשב למרות שאני בשיט לא יודע מה זה חוץ מלראות את דוד שלי כותב כל מיני קודים והתנסיתי בזה פעמים בודדות והיה לא רע...
איך בוחרים מה ללמוד? האם גם לשקול כסף ובמקרה זה ברור שהנדסת תוכנה או מדעי המחשב או מחשבים נותנים יותר?
ולמה מתחומי ההנדסה יש הכי הרבה ביקוש אחרי תוכנה?

אני צריך עזרה, כל טיפ ועצה יתקבלו בברכה לפני שאני עושה בחירה רצינית לכל החיים אולי.

yossik111

New member
אני לא בטוח שזה הפרום המתאים , בכול מקרה

הסר דאגה מלבך , אם אתה "רציני" ובעל יכולות שיישאו אותך (אקדמית) רחוק בשטחים המדעיים הנ"ל שציינת , חיש קל אתה יכול למצוא את עצמך מעורב בפרויקטים שמכילים את כול אחד מהשטחים שציינת (למעשה , רוב הפרויקטים החדשניים בעת החדשה הם כאלה ) .
מתמטיקאי / פיזיקאי / מהנדס טוב יכול להיות בקלות מעורב בכתיבת אלגוריתמים למשל (החלק "הטכני" של כתיבת הקוד בשפת תכנות "פורמלית" הוא קטע טריוויאלי יחסית (שלא לדבר על כך שמדעני מחשב "אמתיים" "מדברים" (ככלל ) פסאודו קוד)) .
דוגמא מוחשית מעניינת הובאה אתמול בכתבה בערוץ הראשון (נדמה לי) המדברת על חממה בראשות פרופסור מאוניברסיטת באר שבע וצוות דוקטורנטים מהשטחים שציינת העוסקים בפיתוחים טכנולוגים מעניינים המשלבים/מכילים כאמור הכול יחד...
בהצלחה בכול מקרה !
יוס.

sharonmenachem

New member
תודה רבה, עוד מישהו שיכול לתת טיפ או עצה שיוכלו לעזור?

תודה מראש ושבוע טוב

DuuGi

New member
הטיפ של הוא קצת OFF

כשמישהו משתחרר מהצבא קשה לבחור בגיל 21 את המסלול שלך לכל החיים ולהבטיח שתאהב אותו. הייתי אומר שזה בלתי אפשרי.
&nbsp
תתחיל בלבדוק מי אתה ברמת האישיות.
אתה אוהב לשבת לבד מול מחשב? אתה אוהב אינטראקציה עם אנשים? חלוק מעבדה מדליק אותך? אתה ממש רוצה לעזור לאנשים אחרים? אתה רוצה להמציא את הדבר הבא או רק להרוויח טוב?
אוליי בכלל אתה רוצה לעסוק במחקר ולהתקדם בעולם האקדמי.
&nbsp
אחרי שתבין מי אתה יהיה לך יותר קל לבחור מקצוע.
דרך אגב אם בחרת לא נכון זה לא סוף העולם , אפשר באמצע תואר להחליף לתואר אחר.
אפשר לעשות תואר שני בתחום שונה.
&nbsp
&nbsp

sharonmenachem

New member
אין לי בעיה לשבת מול מחשב

אבל לא לכתוב קודים כמו מטורף רוב המשמרת

sharonmenachem

New member
אפשר להגיד שאני מתלבט בין תחומי ההנדסה השונים

אפשר להגיד שאני פשוט מתלבט בין תחומי ההנדסה השונים(חוץ מבניין)
מדעים נעזוב רגע בצד חוץ למעט מדעי המחשב שמקביל להנדסת תוכנה
אני פשוט מנסה כל פעם לברר אבל תמיד מרגיש שזה לא מספיק...
כי אין לי בעיה לדוגמה לשבת מול מחשב שעות על גבי שעות אבל לא למטרת הקלדת קודים יותר למטרת לימוד וכו'.... ואם כבר מדברים על מדעי המחשב והנדסת תוכנה שמתקשרים למכונות או רובוטיקה עדיין נדמה לי שיש קשר לפיתוח אבל יותר בצד של הפקודות ולא בצד של פיתוח רובוט או מכונה או שכלולם. נראלי שצריך להדאיג אותי למה אני מתחבר יותר ואם לא אבחר למרות זאת במקצוע שלא אהנה ממנו אם בגלל טעות או משכורת גבוהה
מהנדס תוכנה סיפר לי פחות או יותר מה הוא עושה והאמת שממש רוב הזמן הוא מול מחשב ומקליד קודים עם משמעות להמשך, לא יודע עד כמה זה מאתגר ומלהיב.. בזמן שנותר יש גם עבודה עם צוות ויש זמן פנוי שאתה לומד בו לימוד עצמי לרוב

DuuGi

New member
אכן כך ברב המקרים

מהנדס תוכנה יושב וכותב קוד.
יש מקרים אחרים גם כמו ארכיטקט תוכנה אבל כולם קודם כל כותבים קוד ואחרי זה מתפתחים לעולמות שהם פחות קוד .

chocolove

New member
לימודי הנדסה

לפי דעתי אם תחום ההנדסה מעניין אותך יש מגוון אפשרויות שמשלבות גם תיכנות וגם מעשי ,ממש לבנות ולהמציא מכשירים .
הנדסה רפואית -לפי דעתי מי שגם יש לו את הצד היותר אנושי והרצון לעזור התחום הזה משרת את כולם . התחו גם מעניין , גם נותן לך גישה לשנות חיים של אחרים וגם לעבוד בתחום ההנדסה.
יש לך גם הנדסת מכטרוניקה, הנדסת חשמל , יש עוד צריך לברר.
קח בחשבון שלחלק מהם יש ביקוש בשוק ולחלק פחות .

למעלה