כיוון שדורון השקיע המון בשיעור שנתן לנו היום, אדווח עכשיו,

מיכי 10

Member
כיוון שדורון השקיע המון בשיעור שנתן לנו היום, אדווח עכשיו,

למרות עייפותי הרבה.
היינו רק תשעה חברים, וחבל, כי מי שלא הגיעו - הפסידו

דורון מצא סיפור של ויפאסנה באנגלית, ותרגם אותו לאספרנטו יפה. הוא הוסיף לו גם עשר שאלות שחיבר, והדפיס לנו הכל על דפים.

להפתעתנו, הגיע אורח צעיר שהיה כבר בעבר פעם או פעמיים - וילי - שלמד אספרנטו דרך דואולינגו, ויודע לא מעט. הוא מארגנטינה, אבל נמצא בארץ כבר 15 שנה, כך שהוא יודע גם עברית.

תחילה קראנו בתורנות את כל הסיפור, וקצת שוחחנו עליו.
אחרי זה קראנו שאלה שאלה וענינו עליהן, כל פעם מישהו אחר.
ולבסוף, חילק אותנו דורון לזוגות, ועשינו משחקי תפקידים.
כולל תפקידים שלא היו בסיפור עצמו. וזה נעשה כמובן ברוח הומוריסטית.

זה היה שיעור מלמד מאד, והוחלט שנדבר בו רק באספרנטו, מה שאכן השתדלנו.

תודה מכולנו לדורון.

*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*
אחרי זה נשארנו עוד לשמוע את וילי, שסיפר לנו על פרויקט שלו ושל אשתו, שמטרתם ללמד וללמוד שפות

הם נפגשים במוצאי שבתות, כ-150, 200 אנשים. חלקם (כ-80) פוליגלוטים, שעוזרים לאחרים. השיחות נמשכות מ-20:30 עד 23:00.
יש שולחנות רבים ועל כל שולחן שֵׁם של שפה (כ-12 שפות לפחות). ליד כל שולחן יושב או יושבים מומחים לשפה, שעוזרים במשך חצי מהזמן למי שרוצים ללמוד. ובחצי השני של הזמן, יכולים להסתובב וללמוד בעצמם שפות אחרות.
הוא הזמין אותנו לבוא להשתתף, כדי שיהיו גם יותר מומחים לאספרנטו.
נשמע בהחלט מעניין ומיוחד. והכל כנראה מאורגן יפה על ידיהם.

Eldad S

New member
תודה על התיאור, מיכל.

שוב הרגשתי שהייתי שם :)
תודה רבה על ההשקעה.
לילה טוב

מיכי 10

Member
תודה, אלדד.

ונתחשבן אחר כך: דמי הנסיעה שלך, אתה יודע, צריכים להגיע אלי, כמובן.
אתה רוצה לשלם שבועי או חודשי?

DoronModan

New member
תודה רבה, מיכל

על הדיווח היפה. גם אני מרגיש כאילו הייתי שם.
אני מעריך את הרצון הטוב שלך, אבל מֵצֵר על שכתבת בזמן שאת עייפה. לא זו הייתה כוונתי. ׁ
רק דיוק קטן, את הסיפור אכן שמעתי בקורס ויפאסנה כדוגמה למשהו, אבל הוא בטח לא סיפור של ויפאסנה, אלא אני מתאר לעצמי שהוא סיפור עם חביב.
מאוד שמחתי על כך שמשחק התפקידים נמשך דקות ארוכות, ותוך כדי שדיברתי עם לאה, ניסיתי לזקוף אוזן גם לכיוון שאר הזוגות ונוכחתי בזה.
להבא אולי אתן משחק תפקידים, שלאחריו אוסיף התפתחות בעלילה. זה יאריך את השיחה.

מיכי 10

Member
כן, לא ידעתי איך להגדיר את הסיפור. רק ידעתי

ששמענו אותו בוויפאסנה, ואתה אפילו שמעת פעמים רבות. סיפור עם יפה באמת.

זה שהתחלנו בזמן, מזכיר לי את ההודעה שהתכוונתי לכתוב בהודעות הבאות לחברים: שאנחנו נקפיד מעכשיו להתחיל בזמן, כי כאשר יתחיל הקורס למתחילים, נצטרך לפנות את החדר בשבע וחצי כבר. אז חבל יהיה אם לא ננצל לפחות את השעה שלנו כולה
אבל על כך, להבא בהודעות.

DoronModan

New member
רציתי להוסיף

שהתחלנו בול בזמן (18:30), והשיעור ארך לדעתי עד 20:15, כלומר שעה ו-45 דקות. זה זמן אידיאלי. אני אוהב את השיעור שהיה, משום שכ-60% מהזמן הוקדש להבנת הסיפור וחידוד נקודות דקדוקיות שאולי נשכחו, או לא נלמדו, שזה גם חשוב, וכ-40% מהזמן (שזה די הרבה זמן) הוקדש לדיבור - שאלות ותשובות ומשחק תפקידים. ראיתי כמה פעמים שוילי, שלמד באינטרנט, שמח להיתקל במהלך הסיפור בסופיות כגון aro- שלמד תאורטית והנה מצא אותן בשימוש, כגון במילה ŝlosilaro.
השתדלתי להקפיד גם על הגייה. למשל האות z נהגתה על ידי כמה אנשים שונה ממה שצריך. אפשר להבין גם כך, אבל היה חשוב לי 'ליישר קו'.

למעלה