כיוון REBA RACE לחצי האוויר

nirco68

New member
כיוון REBA RACE לחצי האוויר

מותקן אצלי ה-REBA, ושמתי לב לאחרונה שאינו סופג את מהמורות הדרך כפי שאני רוצה. אני שוקל כ-85 ק"ג עם ציוד, סיגנון הרכיבה הוא XC בעיקר בהרי ירושלים (אשתאול,כיסלון,הפסלים וכד') וזאת עקב פציעה. מה הכייון המומלץ מבחינת לחצי אוויר + ו - בהתאמה למשקל המצוין וסגנון הרכיבה המוצהר. כמו כן מכיון שאיני מבצע שבילים טכניים, מה ה-REBOUND המומלץ, האם לכיוון השפן או הצב? מאחור מותקן ה-RP3 , כאשר אני מודד את ה-SAG באיזה מצב צריך להיות הבורר? תודה למשיבים בעלי הנסיון

amirgal

New member
כיוון הריבאונד.

תפתח את הריבאונד על הכי מהיר ותירד מדרכה, אם אתה מרגיש שהבולם נמתכווץ וניפתח אז תסובב את החוגה לכיוון הצב וכך עלה.

תשובות

לחצים ב-REBA ומידע מעניין נוסף תוכל למצא כאן. לגבי הרבאונד, זה עניין אישי. המלצתי אליך - לך על איזון בין שני הבולמים: אם אתה מרגיש שהאופניים "שוקעות" ונוטות קדימה מדי ברכיבת דאון-היל, והבולם האחורי "מקפיץ" אותך - כוון את הריבאונד במזלג ליותר מהיר ובבולם ליותר איטי לחילופין, אם אתה מרגיש יותר מדי פידבק מקדימה והמתלה האחורי הוא זה שנוטה "לשקוע" לאחר כל ירידת מדרכה קטנה... - תכוון את הריבאונד במזלג ליותר איטי ובבולם ליותר מהיר. לברגי הריבאונד יש "קליקים" - מנגנון שמאפשר לך לעקוב אחר שינויים. אתה תרגיש קליקים אלה תוך כדי הסיבוב של בורג הריבאונד. באמצעותם אתה יכול לתעד את התרשמותך מהרכיבה במצבי ריבאונד שונים (לדוגמא, היום רכבתי על 3 קליקים לכיוון פתיחה מנקודת מוצא של ריבאונד איטי/סגור לחלוטין...). נסה כמה מצבים שונים בצורה שיטתית זו, ומהר מאד תמצא את מה שמתאים לך. בהצלחה.

למעלה