כיווני אוויר מועדפים

hindeer

New member
כיווני אוויר מועדפים ../images/Emo121.gif../images/Emo35.gif

אני יודעת שזה באמת עניין של טעם וריח (או רוח
) ..פשוט העדפה אישית - אבל בטח יש איזשהו סטנדרט מומלץ או לחילופין שיקולים מומלצים וידועים לפני שבוחרים את כיוון העמדת הבית. אמא שלי
אומרת "חדרי שינה צריכים לפנות לדרום" אני מתלבטת בין צפון-מזרח לדרום-מערב אלו שתי האפשרויות לסלון (עם יציאה לגינה ודק) ולחדרי שינה...כלומר בחירת דרום מערב לסלון תאלץ צפון מזרח לחדרי שינה (לחלקם לפחות). נראה לי הרבה יותר רומנטי ומאיר עיניים לקבל קצת שמש ואור אחה"צ שאלו השעות (כשחוזרים מהעבודה) בהם נהנים בדר"כ מחדר המגורים... מה דעתכם? האם יש כזה "סט" של שאלות ושיקולים שיכולים לסייע בבחירת כיוונים ?

mol3

New member
שיקול ראשון.. תלוי במיקום בארץ

אם מדובר במקום קר (ירושלים, גליל, רמה"ג) - רצוי תמיד להיות בצד הדרומי ובצד המזרחי. אם מדובר באיזור חם מאד (נניח אילת, בקעה וכד') - רצוי להיות בצדדים הנגדיים - מערב וצפון. מחירי הדירות משתנים גם ע"פ הכיוונים, אבל גם בהתחשב באיזור. בלא לדעת היכן הבית המדובר, קשה לתת עיצות.

hindeer

New member
קצת פרטים...

כיוון הבית ניתן לבחירה לפי מה שתיארתי...כלומר הכניסה חייבת להיות מהצד מה שמשאיר 2 אפשרויות לבחירת כיווני הסלון וחדרי השינה. יש גם אופציה לבחירה בין מגרשים שונים כך שבמקרה הכי קיצוני באיזור צפון-מזרח יכול להפוך לצפון ודרום-מערב יהפוך להיות דרום וא הבחירה תהיה בין צפון לדרום. מיקום הבית בקיבוץ מגל באיזור השרון הצפוני מועצה איזורית מנשה.

איריסג

New member
אנחנו יכולנו לבחור כל קומבינציה

וגם אנחנו בונים באזור השרון, קצת יותר דרומה (אבן יהודה) - ובחרנו למקם את חדרי הילדים בדרום מערב הבית (למרות שלאחד מהם יש חלון מזרחי גם) ואת חדר השינה שלנו בצפון מערב - הסלון וחצר האירוח העיקרית - יהיו לכיוון צפון. הדבר היחידי שבעייתי מעט בבית זה שהכניסה שלו היא דרומית - מה שמאלץ אותנו לעשות כניסה מאד מאד מקורה - וגם אז לא בטוח שהדלת לא תיצטרך טיפול אחת לכמה שנים. הסיבה לבחירה הזו היא שאנחנו מעדיפים גינה צפונית שהיא יחסית נעימה בקיץ. בגינה דרומית (ואנחנו רואים את זה אצל ההורים של האיש) מאד לא נעים לשבת כשהשמש קופחת. סלון בדרום משמעו סלון שהחלונות בו בקיץ חייבים להיות סגורים על תריסיהם - אחרת את תצטרכי להחליף ריהוט אחת לכמה שנים, או לפחות לרפד מחדש - כי השמש תשרוף לך הכל.

איריסג

New member
ועוד תוספת קטנה

גם במערב הוא אזור שטוף המון המון שמש. לכן לא הייתי ממליצה למקום בו ויטרינות גדולות מדי - שוב, מכיוון שהן ישרפו כל ריהוט שיעמוד מולן. אצל ההורים של האיש שלי (תיקון למה שכתבתי קודם) - יש ויטרינה מהסלון ומפינת המשפחה בכיוון מערב - והן מוגפות רוב השנה.

קורנישו

New member
המיקומים שלנו

הכניסה מכוון דרום. הסלון - חלון המרפסת בכיוון צפון, יש שמש רק בשעות הבוקר המוקדומות ואחר כך יש המון אור אבל בלי שמש. במטבח יש חלון גדול מכוון מערב. השמש חזקה בשעות אחר הצהריים. בחדרים יש שני חלונות שפונים לשני כיוונים כך שתמיד יש מספיק אור.

למעלה