כיווני אור ואויר

דידי110

New member
כיווני אור ואויר

מה הם כיווני האור והאוויר המומלצים להפנות אליהם את הסלון המטבח ופינת האוכל? תודה

האם מדובר בבית יחיד, או בדו-משפחתי (ואז - מה רחבו?) ?

ובאיזה איזור מדובר ?
ומה קווי הבניין, הקדמי והאחורי ... ?

אני לא מתכוון להשקיע בהרצאה כללית, על "כיווני אור ואוויר

מומלצים".
לעומת זאת, אם הייתה מספיק אינפורמציה - אם הייתי חושב שאני יכול לעזור, אני מניח שהייתי מקדיש את זמן-ההקלדה הנדרש לצורך כך.

בינא

Member
איזו מן תשובה זו? אם אתה לא אוהב להקליד עדיף שלא תענה בכלל !

כיווני האור בישראל זהים בכל הארץ:
האור הצפוני נחשב הטוב והבריא ביותר היו איננו מגיע עם קרינת שמש ישירה.
האור ממזרח בקיץ מחמם מהזריחה ועד 12 בצהריים.
האור מדרום מחמם כל היום בחורף (גם כשיש שמש "שקרנית").
בקיץ כמעט אין שמש באור הנכנס מדרום כי השמש עוברת ממזרח למערב, אבל הקרינה חזקה מאוד בקיץ מדרום ולכן מספיקה מעט קרינה כדי להכניס את החום לבית בקיץ וכמות האור חזקה במיוחד בכל אזורי הארץ.
צד מערב יקבל אור חזק יותר מ-12 בצהריים עד לפני השקיעה.
בחורף השמש בזנית נמוכה לכן מספיק עץ אחד בפינה הדרומית מערבית של המגרש כדי לחסום את קרינת השמש הישירה בחורף.
בקיץ האור קיים מ-4 בבוקר עד 8 בערב = 16 שעות ורובנו סוגרים את התריסים לאורך היום (למי שיש כאלה), כדי לשמור על קרירות המבנה ופתיחת שלבי התריסים הרגילים (לא תריס "אור") מספיקה לתת אור שנדרש לתיפקוד בתוך המבנה אם החלונות אינם מסוג צר וגבוה.
אוויר זה כבר סיפור שונה ובדרום רמת הגולן בפרט...
בקיץ יש אוויר נהדר ומספיק לפתוח 2 חלונות כדי להכניס אותו הביתה והכי נכון לפתוח חלונות דרומי וצפוני, אבל גם מערבי מזרחי יעשו את העבודה.
הצופני מכניס את האויר המגיע ממערב (מהכנרת) בלי לכלוך ואבק.
המערבי מכניס גם את הלכלוך הנישא באוויר, כך שאלרגיים סובלים ממנו.
הבעיה בדרום הרמה היא השרקיות הסתוויות והאביביות...
אלו רוחות שיכולות להגיע גם ל-120קמ"ש ומנשבות ברצף 2-3 ימים 24 שעות.
בימים כאלה רצוי לא לפתוח חלונות בכלל ואם חייבים, לפתוח אך ורק חלון צפוני ולא יותר מ-2ס"מ של חלון הזזה, כדי לא לשמוע שריקות מחרישות אוזניים וגם זה רק ביום ורק אם נמצאים בבית.
רשתות על החלונות יעזרו במקרה כזה כי הרשת מפזרת את האוויר הנכנס שווה שווה, אבל יש מצבים שגם הרשתות "שורקות".
דלתות בדרום רמת הגולן, אסור שתהיינה מזרחיות או מערביות בגלל עוצמת הרוחות.
דלות יכולות להיות צפוניות אבל עדיף דרומיות שמוגנות מצד מזרח (לא מבואה סגורה!) כך שהרוח המזרחית "עוקפת" את הדלת ומאפשרת פתיחה וסגירה ללא לחץ אוויר/רוח על הדלת.
מניסיון רב שנים, מזגנים ממש מיותרים בדרום רמת הגולן, בבית שמאוורר נכון.
&nbsp

ניכר שלא הבנת את הנכתב.

כעזרה - אולי אם תקרא פעם נוספת תבין - אני מעתיק לכאן חלק ממה שנכתב למעלה:
"אם הייתי חושב שאני יכול לעזור, ... הייתי מקדיש את זמן-ההקלדה הנדרש לצורך כך".

אינפורמציה על (חלק מ)משטר הרוחות ברמת הגולן - ראה

פרק ב.1: שכיחות מהירות הרוח באבני איתן,
כאן:
http://www.halavi.org.il/info/research/3/867-0001-04.htm

לידיעתך: כיווני האור זהים לא רק בכל הארץ, אלא בכל כדור הארץ

הצפוני !!!

ואחרי שהכרזת את ההכרזה הכל-כך תורמת הזאת ("כיווני האור בישראל זהים בכל הארץ") - הצבת 2 נקודות, ואחריהן כתבת ""עובדות"" לא נכונות, ואפילו מזיקות (!).

התגובה הזאת הניעה אותי להקליד את:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1630/181121562/%D7%A2%D7%A9%D7%95_%D7%96%D7%90%D7%AA_%D7%91%D7%9E%D7%95_%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%9D/%D7%91%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%99%D7%AA 

*

- "האור הצפוני נחשב הטוב והבריא ביותר היו איננו מגיע עם קרינת שמש ישירה".
זה המשפט ש-"הביא לי את הג'ננה" (ככה אומרים?).

אתה מ ז י ק !

חדרים צפוניים, בוודאי אלו ללא קיר (וחלון!) מערבי או מזרחי - "א ס ו ר י ם" כחדרי ילדים !
[הן בשל חוסר אור שמש, ומה שהוא מספק (... וויטמין D?!), והן משום שקירות צפוניים מאד קרים (ולו בחורף) ... בעיות של עיבוי (קונדנסציה) ועובש, למשל].

[וכבר קרה לי שלקוחות הדפו את לחצַי (אני לוחץ הרבה וחזק), והעדיפו שהילדים יקבלו את החדרים הצפוניים (כי הם פנו לשדרה יפה). אחרי שתכנון הקומה כבר נעשה, וללא קשר - הם נסעו לבקר חברים שגרו במשך שנים בבית פרטי. מיד כשחזרו מיהרו לטלפן ולבקש תכנית חדשה, כשחדרי הילדים בצד הדרומי].

*

- "בקיץ ... הקרינה חזקה מאוד מדרום ולכן מספיקה מעט קרינה כדי להכניס את החום לבית בקיץ ...".
אני חושב שחובה להשתמש כתגובה למה שהבנתי מהנאמר (שבקיץ - הקירות הדרומיים הם החמים ביותר), ב...קשקוש !
ראה את השרטוט "Image of solar heat gain" כאן:
http://articles.extension.org/pages/26272/designing-energy-efficient-new-homes-for-a-warm-climate
וקרא את ההסבר מעליו: "Design to minimize solar heat gain".
[ובשל חשש שלא תבין - טרחתי וציירתי שני תרשימים, המדגימים את כמות (קרני) השמש הנופלת על קיר דרומי לעומת קיר מערבי (הערה: על הקירות המזרחי והמערבי נופלת אותה כמות של "קרני שמש", אך כשהקירות המזרחיים מתחממים הם עדיין קרירים (מהלילה), ובכלל האוויר בבית (ובחוץ) עדיין קריר. כשהקירות המערביים מתחממים אז כבר מאד חם, והצרה הגדולה ביותר היא שבהיותם כבר ממש חמים, בערב (כשבני המשפחה בבית), החום הזה נפלט לתוך הדירה ... !)].

הערה: זו ממש חוצפה. התגובה הזאת שלי (זו שמעל השורה הזאת) -

- שלהכנתה הקדשתי לא מעט זמן ועבודה, ושאני חושב (בטוח!) שיש בה אינפורמציה חשובה לבאים לכאן להיעזר - אחרי שהועלתה לפורום (ואחרי שגם הגיבו לה, דרך אגב) ... נ מ ח ק ה.
חוצפה.
כמובן, אני מעלה אותה שוב (גם כי אני נזקק לה! ככה בכלל גיליתי שהיא נמחקה - כשרציתי לתת אליה קישור).

גלמיש1

New member
כמה פעמים אפשר להעיר לך ?

למחוק ולחסום אותך?
החוצפה היא שאתה חוזר כל פעם בניק אחר ודואג לעלוב ולזלזל בכל מי שעונה אחרת ממך. לא אאפשר את זה - לא משנה כמה תצעק.
או שתתנהל לפי תקנות הפורום - או שלא תוכל להשתתף בפורום.

טומי79

New member
בונים בישראל זאב האור והאויר בבית שבונים משפיעים על האנרגיות

גלמיש1

New member
זה תלוי בהרבה פרמטרים וגם די מורכב.

לדוגמה - ברוב איזורי הארץ הבריזה מגיעה מכיוון מערב.
משם גם מגיעה שמש אחר-צהריים חמה בזוית נמוכה כזאת שחודרת פנימה לתוך הבית.
לפיכך - בדרך כלל (אלא במקרה שיש סיבה מיוחדת לפתח מערבי גדול כגון נוף לשם) לא מומלץ לפתוח פתחים גדולים מאד לכיוון מערב. לעומת זאת כן מומלצים פתחים קטנים/רגילים שיש בהם תריס שמאפשר שליטה בכמות הקרינה והחימום.
במקומות מסויימים בעית הרוח המערבית קשה במיוחד (מכירה בית בהר אדר בו חלק גדול מהשנה אי אפשר לצאת מהסלון לגינה כי זה במערב והרוחות פשוט מטורפות).
&nbsp
כמו שאתה רואה - אי אפשר סתם להמליץ באופן גורף.
אני שולחת לך מאמר בנושא - מקוה שזה יועיל.
אם יש לך תכנית של המגרש ו/או הבית ניתן לייעץ יותר.

הפניית הויטרינה הגדולה

לצפון, כי הוא תמיד מוצל
או לדרום בתנאי שיש קירוי מלמעלה.
לא למערב או למזרח, כי ההצללה שם אמורה לבוא מהצד וזה יותר בעייתי.
&nbsp
אם יש נוף, מפנים אליו.

למעלה