כיול מכשיר GPS, אני מנסה לאמת את

Tweenies

New member
כיול מכשיר GPS, אני מנסה לאמת את

הנתונים שקיבלתי לגבי כיול מכשיר GARMIN ע"פ רשת ישראל הישנה, כאשר בשני מקומות שונים מצאתי מספרים ששונים במעט זה מזה. מישהו יכול לעזור ולשלוח מספרים שאתם הוא עובד? הכוונה ל User Grid ול-Map Datum. אחת הבעיות שאני נתקלתי בהן היא שעבור False N יש את הסימן מינוס ולאחר מכן שבע ספרות כאשר אצלי יש את הסימן מינוס ואז שש ספרות נקודה וספרה נוספת. תודה רבה, רונן

רֶשֶף

New member
רונן, קבל...

אלו אמורים להיות הנתונים לכיול eTrex לרשת ישראל הישנה: User Grid ========= Longitude Origin: E035 12.724 Scale: 1.0000000 False Easting: 170251.0 False Northing: -2385259.0 Map Datum ========= DX: -235 DY: -85.0 DZ: 264.0 DA: -164.0 DF: -0.5473908 לא יודע איזה גארמין יש לך, אבל שמות הפרמטרים אמורים להיות דומים. מומלץ לבצע אימות לאחר הכיול: מצא על המפה נקודת מפגש צירים הקרובה למקום מגוריך ונופלת על מיקום ברור, מוגדר ונייח (אמצע צומת כבישים, מפגש כביש ונחל וכד'). הגע למקום. ודא שאתה בנקודה המקורבת ביותר למה שמצויין במפה. הדלק את המכשיר, סמן נ"צ ובדוק מה מידת הסטיה בין מה שאתה אמור לקבל לבין מה שאתה מקבל. סטיה של כמה עשרות מטרים אומרת שסביר להניח שהזנת את הנתונים נכון. אם המכשיר טוען שאתה בקטמנדו, כנראה שלא. בשלב הבא, לאימות מדוייק יותר פשוט תשווה מול מכשיר מאומת של מישהו אחר. בהצלחה.

Tweenies

New member
../images/Emo45.gif תודה רבה. רשף שאלה נוספת

לגבי ה- False Northing: -2385259.0 יש לי מקום רק לסמן מינוס ולהכניס 238525 כאשר ה 9 מגיע לאחר הנקודה. האם זה לוקח? אני עובד עם GARMIN II אל תשאל למה כי זה סיפור ארוךךךךךךךךךךךךךךךךךך. תודה רונן

רֶשֶף

New member
בטח "לוקח"... לוקח אותך לקטמנדו ../images/Emo3.gif

בדוק טוב אם אין פרמטר חיצוני/נוסף המציין שערך ה-False Northing שלילי. אם לא, יתכן והמכשיר מניח, שהערך הזה תמיד שלילי. נסה להזין אותו ללא הסימן ובדוק מה אתה מקבל. אם לא עוזר, תפוס לך איזה GISניק אמיתי וטלטל אותו עד שיתחיל לזמר. בהצלחה גם בזה.

Tweenies

New member
לא היתי מתנגד להגיע לקטמנדו ../images/Emo8.gif

אם זה יהיה הבירבור אז יצאתי גדול. לפחות אני יוצא עם מפת סימון שבילים ולא רק עם הספר של יגאל עמר
תודה על העזרה, יתכן שמה שאתה אומר זה נכון וברירת המחדל זה מינוס. אבל, אם הוא מאפשר לי לבחור מינוס אז כאן עולה בעיה ואני מוריד את האפשרות הזו. תודה רבה, רונן

tbike

New member
אולי...

לא מבין בזה הרבה, אבל אצלי ה False North=1126868.0 - זה נראה לי מתאים למספר הפוזיציות שלך. אמנם אני משתמש במגלן, אבל ה False East שלי הוא בדיוק כמו שכתב רשף, אז אולי זה יעבוד... בהצלחה

רֶשֶף

New member
לאט לאט זה חוזר אלי ../images/Emo5.gif

ואני נזכר במה שכנראה הדחקתי - איזה קש אכלתי עם הקטע הזה בזמנו. שרפתי איזה שלושה לילות בחיפושים באינטרנט. אנשים טובים נתנו לי לינקים מובחרים, אבל המסקנה מכל העניין היתה - אין שני אתרים שמציגים בדיוק את אותם ערכים. ומכיוון שגם אני לא מבין גדול ב"מדע" שמסתתר מאחורי המספרים לא היה לי שום הסבר הגיוני למה אי אפשר לקבל סט אחד רשמי, סופי ומוחלט בהחלט של הפרמטרים. תפוס אותי בערב בטלפון, אני אקריא לך בדיקו מה שמוזן אצלי במכשיר. יותר מזה אני לא יכול לעזור לך.

רֶשֶף

New member
הנה, עוד גירסה...

כבר מצאתי 5 גירסאות שונות, בכל אחת יש ערך שונה לחלוטין ל-False Northing. נסה את הגרסה הזו ולו רק בגלל שהיא מתייחסת ספציפית ל-GPS II.

Tweenies

New member
ה-False East זהה בין המכשירים אבל

לא False North. תודה רבה, רונן

Tweenies

New member
מצאתי, דיברתי עם היבואן החביב שנתן

פתרון מהיר עם הסבר. 614750 תודה רבה, רונן

Tweenies

New member
רשף, אני פשוט עיוור! תודה רבה! מה

שאני מצאתי נמצא בשרשור למעלה. הבחור חביב אבל כבל למכשיר עולה 70 דולר כאשר בארה"ב זה עולה 10-15 דולר. כנראה הכבל הזה מצופה זהב. תודה על העזרה, רונן

JacobLevin

New member
במקרה זה

להערכתי הקורדינטות מצפון למצפה רמון יהיו עם קידומת 4000000 ולא 1000000 כמו שדיברנו. הפרש של 3000000 ( 2385259+614750=3000009) נסה ועדכן.

Tweenies

New member
יעקב, תודה על הזמן אתמול ואכן צודק.

הקישור של רשף יעיל מאוד ונותן נתונים עבור מגוון מכשירים. יכול להיות ששוה לך לצרף את הקישור לחומר המצויין שלך.

למעלה