כיול SWR מול האנטנה והמשדר

elians

New member
כיול SWR מול האנטנה והמשדר

היי, בעבר פתחתי פה שרשור על איכות ירודה של משדר רדיו (מתחת לציפיות האמורות לו) בדקתי כמה דברים , החלפתי כבלים ואנטנה. רכשתי SWR חדש, אכתוב את אשר אני עושה על מנת שלא יהיו פאשלות, המשדר מחובר עם כבל 50 OHM לSWR , לחיבור הTRANS, הכבל של האנטנה RG58 (אורך 12 מטר עד לראש התורן בגג) לחיבור הANT, מדליק את המשדר , מכוון תדר, יש רחש חלש במקלט הרדיו על התדר האמור, מעביר את הסוויצ למצב FWD, מאפס אותו על קצה הסקאלה מול הכיתוב SET ומעביר את הסוויצ חזרה למצב REF, המחוג מורה על 1.6 / 1.7 , לציין שבעבר הוא היה מתנדנד על בין ה2 ל -3 זה כאמור , לא תקין. האם עכשיו לפי הנתונים, הכל תקין? איפה עוד אפשר לשפר? תודה רבה לכל מי שיעזור.

zukik

New member
תשובה

אם התוצאה ביא ב יגע אז נהוג ש 1ל 1.5 זה מקסימום וב HF ניתן לחרוג עד ל 1 ל 2 לגן היתי מנסה לשפר בקצת ... להגיע ל 1 ל 1.2 אבל לדעתי הבעייה היא קצת הפסדים על כבל 50 אוהם במיוחד אם הוא RG58U

עוז מ

New member
קודם כל

הכבל שאתה משתמש בו הוא כבל שיש לו הפסדים רבים וייתכן מאוד שאתה מקבל יחס גלים עומדים נמוך כי רוב ההספק לא הגיע בכלל לאנטנה וחלקו גם אבד בחזרה, וברגע שתשתמש בכבל יותר רציני כגון RG-213 אתה תקבל יחסים גלים עומדים יותר גרוע. לדעתי האנטנה שלך לא מתואמת ולכן עם כבל שכזה רצוי להגיע לתיאום טוב יותר של 1:1.1.

elians

New member
האם RG 213 ניתן להשגה בארץ?

והאם הוא באמת יהווה שינוי משמעותי חיובי? או שמדובר בדבר יחסית זניח. לגבי האנטנה, דיברתי עם אבא שלי (מבין בתחום האלחוט לא מעט) והוא ממבט אחד אמר שיש איזה בעיה עם האנטנה שעומדת על הגג מבחינת זווית עמידה ופתיחה, עכשיו העניין בטיפול ובבוקר אעלה לתקן את הכל על הגג. אבדוק את העניין עם האנטנה.

עוז מ

New member
תקרא היטב את מה שכתבתי

אם עכשיו ללא כל שינוי באנטנה תחליף ל RG-213 אני סבור שהיג"ע שלך יהיה גרוע יותר. החלפת כבל לא תפתור את בעיית היג"ע היא כן תצמצם את בעיית הפסדי אנרגיה או הספק לאורך הכבל.

avi3369

New member
אים אתה מחפש כבל אז תיקח LMR 400

עם הנחתה קטנה בחצי מ RG213 ואיכות מעולה אתה יכול להשיג באתר www.dipole.co.il גם באורכים שונים

elians

New member
באנטנת Quarter-wavelength GP Antennal

Frequency:88MHz ~ 98MHz(Center frequency:94MHZ ותמונה מהחנות ...

4Z7BGG

New member
אנטנה

אני ההיתי הולך שוב לספרים של האנטנה - ומכייל אותה הטווח שאתה מזכיר גדול מדי, וקשה לי להניח שאנטנה פשוטה כזו יעילה לכל הטווח

למעלה