כייצד צורת חיים אחת מתקשרת עם אחרת?

המדען1

New member
כייצד צורת חיים אחת מתקשרת עם אחרת?

כדי להסיר ספק- שאלה היפותטית לגמרי. נניח 2 צורות חיים אינטליגנטיות נפגשות, אולם אין להם שפה משותפת, כיצד יצרו קשר בינהם? על פני כדוה"א אפשר לראות סוגים שונים של תקשורת בין יצורים שונים, כך למשל בני-אדם ודולפינים בני-אדם ופרימטים מפותחים כגון קופי האדם למניהם. אנחנו, בני-האדם, שנחשבים מפותחים יותר בד"כ ניסינו להרכיב מילון לשפה של היצורים האחרים, ובו זמנית ניסינו ליצור איתם קשר בשפתנו, או ללמדם שפה חדשה שתהייה מובנת לשנינו. להבדיל מצד אחד, אבל דומה מאוד מצד שני, גם מפגשים בין בני-אדם מתרבויות שונות, בעיקר תרבות מערבית עם תרבויות "פרימיטיביות" של שבטים נידחים, קודם כל ניסינו ללמדם את שפתינו, או לחילופין ניסינו ליצור אוצר מילים שיהיה משותף, ובד"כ המתקדמים יותר לימדו את הפרימטיביים את שפתם לצורך תקשורת יום-יומית. אז מה יקרה במקרה היפותטי כאמור, במפגש אפשרי בין תרבות חוצנית מתקדמת אשר תגיע לכדוה"א, כאשר תפגוש זו בבני-אדם? רעיונות?

levincor

New member
שאלה מענינת וחשובה

ולדעתי יש הרבה חוקרים בכל מיני ארגונים וממשלות שדנים בכך. אני הייתי מפרק את התשובה ל2 מרכיבים עקריים וכך לדעתי יש לראות כל קשר בין צורות חיים תבוניות. הכוונה במילה תבונית היא לרמה של תודעה עצמית לפריטים הבודדים בחברה כחלק מהמארג החברתי. (לצורך הענין לאו דוקא אינטלגנטיות שמותנה בידע )המסוגלות להתפתחות ולמידה עצמיים. הדבר הבסיסי שצריך לבדוק היא מה מהות הקשר בין החברות. קשר הדדי שיויוני או קשר למטרות אחרות. קשר שמהותו הכרת השונה ולימוד החברות שנתגלו או קשר שמטרתו ניצול החברה החלשה יחסית.זאת נקודה מהותית להמשך. רק אחרי הקביעה הזאת צריך לבדוק את צורת התקשורת המתאימה בין החברות. לדוגמא בחברה תבונית אבל לא מפותחת יתכן, קשר ראשוני במסגרת ציורים מהם תלמד השפה. בחברה תבונית בעלת התפתחות טכנולוגית מוגבלת (נאמר כדור הארץ) תתכן תקשורת על בסיס מדעי כמו מתמטיקה או מוסיקה ממנה יובנו הבנות לתקשורת יותר מהירה עד לאיזון בין החברות. לדוגמא התקליטורים שנשלחו עם חלליות פיוניר למרחבי החלל בתקוה שימצאו ע"י תרבויות אי שם שיהיו מתקדמות כך שיוכלו להבין את שפת המתמטיקה והמוסיקה שהן חלק משפת הקוסמוס. ברור שסוג הקשר יקבע את המשך וסוג התקשורת.

the breezer

New member
ניתן להניח הנחות לוגיות שדרכן יבנה הגשר

ההנחות הלוגיות טמונות בשורש ההויה שלנו כבני אדם, אך יתכן מאוד והן יעמדו בסתירה גמורה לאלו של אותם מבקרים אינטלגנטיים. סביר להניח שנשתמש בסימבוליקה גנרית שדרכה ניתן להעביר רעיונות שלמים, לדוגמא - איורים ויזואליים, סכמות מבניות וצורניות, ממש כמו שלמדנו להעריך את הלך מחשבתו של האדם הקדמון בציורי הקיר שלו. אם וכאשר יתרחש מפגש של פנים אל פנים, אני מניח שנשתמש בטונציה מונוטונית על מנת להעביר רעיונות במהלך שיחה, בכל זאת איננו יודעים איך טונציה קולית יכולה להשפיע על הבנתם של המבקרים. השערות יש לרוב, אני לא מסכים שמתמטיקה היא שפת היקום משום שאנו בנינו אותה, ביקום המוכר לנו 1+1=2, אך מה אם (רק אם) ביקום ממנו מגיעים המבקרים התוצאה היא שונה?, האם אלו רעיונות שנלקחו בחשבון?. מסקנתי היא שסביר להניח (על פי דעתי) שניצור קשר על בסיס מכנה משותף מאוד נמוך בתחילה, ואז נתקדם שלב אחר שלב. מצד שני - ניתן להניח הנחת יסוד לוגית שאם ברשותם כלי תעופה שכאלה, קטן עליהם לבנות מכונה פילולוגית שתדע להמיר את שפת האדם (באשר היא) לשפתם שלהם

fire snake

New member
הנה לך קישור לספר שעוסק בזה הרבה

http://www.thelivingmoon.com/44cosmic_wisdom/03PDF/Alien_Interview.pdf הספר טוען שהוא (אולי) מקרה אמיתי - לא נראה לי... אבל זה לא אומר שהוא לא שואב רעיונות ממידע אמיתי בעיקרו. סיפורי דולצה (שטח 51, dreamland) והקשר אמריקאים-חייזרים מדברים בעיקר על טלפתיה, וגם על לוח סמלים שיצרו אדם ו"אפור" ביחד, וגם שם (כמו בספר שקישרתי אליו) נאמר שהאפור למד אנגלית במהירות רבה, ומשם הטלפתיה היתה קלה. הנחטפים רובם ככולם אומרים שדיברו עם חוטפיהם בטלפתיה.

חגיתל

New member
אני מהמרת שרוב החיות מתקשרות ע"י תמונות

למח, קראתי את זה איפה שהוא וזה נראה לי הגיוני. הרבה פעמים אני מוצאת שדברים שדימיינתי אותם הבנות שלי מגיבות אליהם, וזה נראה לי משותף לכל החיות. (בבקשה לרדת עלי בעדינות :) )

חגיתל

New member
למה אם הם עוקבים אחרינו כ"כ הרבה שנים הם לא

למדו אנגלית? אולי כן?

טלפתטיה.

במרבית המקרים, טלפתיה זאת ה"שפה" המועדפת עליהם, וכמעט ברוב המוחלט, מסופר על ידי הנחטפים שזאת השפה שאיתה הם מדברים. מישהו חושב שחוצן, יוציא מחברת ועט וינסה לשרבט לו (לנחטף) כוונות?

fire snake

New member
הדיבור היחיד שלי עם חוצן (זה חלום)

הלך ככה: שכבתי על הערסל - ובמעבר רציף מעירות, ראיתי כדור מחוספס, טקסטורה של כורכר, לא רחוק ממישור שקוף. שניהם החליפו צבעים - סגול, ירוק, כתום, כחול, ורוד... צורות זורמות - החליפו צבעים, החליפו מבעים, החליפו בצעים, החליפו צבעים... ופתאום ראיתי מולי אפור - כמו שהם בציורים, אבל היו לא עיניים נוצצות, חיות (לא עיניים הזגויות שיש להם בציורים). נראה גור. קמתי מהערסל ונכנסתי הביתה. הפעם הבאה ששכבתי על הערסל היתה כעבור שנה - נפלתי ארצה, החבלים התפוררו.

fire snake

New member
יש לדעתך איזשהו סיכוי שזה יותר מבדיון?

וכן - האם זה המקור לביטוי prison planet (יש אתר בשם זה), או שיש מקור קודם\אחר לרעיון?

למעלה