כיכר בעלת שני נתיבים

כיכר בעלת שני נתיבים

שלום,
רציתי לשאול האם כשבאים להיכנס לכיכר בעלת שני נתיבים ורוצים להמשיך ישר (לצאת ביציאה השנייה) דרך הנתיב הימני,
חייבים לחכות ששני הנתיבים ייתפנו? או שמספיק שהנתיב שלי יהיה פנוי ואז אהיה רשאית להיכנס לכיכר?

תודה לעוזרים.

בברכה, ארבל.

ravidmos1

New member
תשובה .

ברמה העקרונית חובה לבדוק את הנתיב שאליו את נתכננת להיכנס.
אך יש בעיה קלה בכיכר עם יותר מנתיב אחד והיא שמי שנמצא בנתיב הפנימי חותך את הנתיב החיצוני כאשר הוא יוצא מהכיכר .
ולכן יש חשיבות לגודל הכיכר ולבצע בדיקה של הנתיב הפנימי על מנת שרכב שירצה לצאת לא יחתוך אותנו.

tzvikas

New member
מעגל תנועה בעל יכול להיות מסובך...

לגבי כניסה למעגל תנועה: יש לתת זכות קדימה לרכב הנע במעגל התנועה וחוצה את מסלול נסיעתך

לגבי יציאה: צריך לראות לפי הסימונים לפני מעגל התנועה (תמרור שמורה כל נתיב לאן מוביל) או סימונים על הנתיבים עצמם
אם אין סימונים אז על פי חוק היציאה ממעגל התנועה תתבצע מהנתיב הימני ולכן לפני היציאה יש לעבור לנתיב הימני

be_roo

New member
ובודדים מעגלי התנעוה שנתקלתי שבהם סומנו

חצים, ובמקרים מוסיימים הם הוסרו אחרי שסומנו.

tzvikas

New member
מלמדים גם מלמדים

אם לא סומן אחרת, היציאה מהימני בלבד. תחשוב מה יקרה אם הימני משמש גם לנסיעה ישר ואתה בשמאלי רוצה לצאת. בזה מעגל תנועה לא שונה מצומת
אם מורה הנהיגה שלך לא לימד אותך כיצד נכנסים וכיצד יוצאים ממעגל תנועה אז או שאת/ה לא זוכר או שהוא התרשל

אמירה כללית כמו "בארץ לא טורחים ללמד עקרונות בסיסיים" היא לכל היותר הכללה

dor119

New member
מעגל תנועה בעל 2 נתיבי נסיעה .

התכוונתי לפתוח פוסט מיוחד על זה .
אתמול הייתי במקום שאני בוחן בו מעט מאד .
50-70 מ' מתחילת המבחן יש כביש שבו יש 3 מעגלים ברצף
ב 3 המעגלים האלה יש 2 נתיבים בכל אחד ובכניסה יש גם 2 נתיבים .
נכון שהנתיבים לא מסומנים אבל יש 2 נתיבים מספיק רחבים בכדי שלא יהיה
ספק שאלו 2 נתיבים .....
שימו לב טוב 12 תלמידים מתוך 14 שבחנתי אתמול לא שמרו על הנתיב
במעגל ... לטעמי זאת טעות הבנתית חמורה ולכן 12 התלמידים האלה נכשלו .
קשה קצת להאמין היו לי תלמידים בטסט מתקדם .... כל כך קרוב לרישוי
וטעות כל כך חמורה .... שימו לב יש 3 מעגלים ... אחד לא עשית טוב
אפשר לבלוע אבל לא להתייחס לעניין שמירה על הנתיב / הימין ב3 מעגלים ברצף
זה חוסר הבנה וכבר כתבתי מזמן כאן : כשאני מגלה חוסר הבנה במבחן
זה נכשל .

be_roo

New member
אם זה מה שמלמדים, זה בניגוד לשאר העולם

אם תסתכל בקישור שהוספתי, זו הדרך שבה כל העולם נוהג.
לא צריך לחשוב מה קורה במקרה שתארת, צריך להבין את השיטה ולראות שהיא עובדת מצויין באירופה שמלא הבמעגלים עוד לפני שבארץ ידעו מה זו מחוגה.

הסבר לי היכן התקנה הקובעת שיציאה ממעגל היא בנתיב הימני בלבד.

כשאני למדתי נהיגה לא היו אלפי מעגלי תנועה כמו היום, אבל היות ועניין הנהיגה קרוב לליבי, תמיד עקבתי אחרי הנושא. ותהיה בטוח שמעטים הדברים ששכחתי מאז.

אם בארץ החליטו להמציא שיטה חדשה, לא רשמית ושאינה מבוססת על שום תקנה, כדי להקל על תלמידים לחוצים, זה לא הופך את זה לנכון.

ואת ההתנשאות שלך שמור לתלמידי נהיגה שאולי נעלבים ממנה. לפחות תנסה לנהל דיון ענייני.

be_roo

New member
התחמקות עם התנשאות או עם חיוך היא עדיין

התחמקות.
אשמח אם תחזור עם תשובה עניינית, לפי איזו תקנה חובה לצאת ממעגל תנועה מהנתיב הימני בלבד?

שנה טובה גם לך.

זכות קדימה בכיכר דו נתיבית

ביררתי את הנושא עם המורה שלי לנהיגה שיש לו וותק של 50 שנה, הוא אמר שלפני שנכנסים לכיכר בעלת שני נתיבים חייבים לוודא ששני הנתיבים פנויים. זה כך מהסיבה שמי שרוצה לפנות שמאלה משתמש בנתיב הפנימי (השמאלי) וכשהוא בא לצאת מהכיכר הוא ״חותך״ את הנתיב הימני. לכן חייבים לתת זכות קדימה לשני הנתיבים ולא רק לנתיב שאליו משתלבים..

למעלה