כימוטרפיה וטיול בדמיון

תמר 26

New member
כימוטרפיה וטיול בדמיון ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

רציתי לספר, ולשמוע מאחרים פה על ההתמודדות עם הכימוטרפיה. איך אני בכלל הסכמתי לעניין, ואולי השיטה שלי תעזור למישהו פה (?) קודם כל הרעיון שרעל יכול לרפא משהו שחולה בגוף שלי לא הסתדר לי פיזית ונפשית. בדר"כ כשאני חולה בשפעת או דלקת גרון אני מתעלמת מהאנטיביוטיקה שמציעים לי שותה הרבה תה מרק וטיפות הומיאופתיות ואוכלת כל מיני עשבים. גם עכשיו הייתי מעדיפה שאם אני רק אגיד מספיק מנטרות, מספיק מחשבות חיוביות, מספיק רעיונות רוחניים אז הגידול יימס ויעלם, חשבתי אולי אם אני אחנוק אותו מאהבה הוא יוותר עלי ויעזוב אותי, אבל הבנתי שפשוט אין מספיק מחקר שנעשה על אכילת חסה ומחשבות חיוביות בהעלמת גידולים - (יש סיפורים כאלה, אבל זה עדיין לא הוכח) וכשמדובר בחיים שלי ובעיקר בחיים של כל הסובבים אותי (והקטנה שלי) אני לא יוצאת להרפתקה, למרות שהרבה מאוד עמד על הכף נגד. וגם הפחד מכל התופעות לא כ"כ שימחו אותי (נשירת השיער זה הדבר האחרון שמפריע לי). בזמנו עברנו שבוע של התלבטות קשה, הרבה מאוד באמת עמד על הכף. חברה זרקה לי רעיון וכך רעיון ועוד רעיון הצטרפו לתוכנית פעולה. הבנתי שאין לי ברירה, ושאני הולכת לעבור כימוטרפיה, אבל החלטתי שאני אעשה את זה עם דמיון מודרך. עד אותו יום ידעתי מעט מאוד על דמיון מודרך (וזה לא עכשיו אני מומחית לעניין). הייתי צריכה לחשוב על דימוי אחר במקום הרעל שיכנס לי לורידים וינקה את הבלגן שכמה תאים סוררים יצרו ,כי היה לי קשה המחשבה שהולכת להתחולל מלחמה בתוך הגוף שלי בין תאים בעיתיים לבין רעל. העדפתי לחשוב על משהו שקט רגוע ושלו. הדימוי שבחרתי היה פשוט דבש (זה עלה לי בראש תוך כדי היפנוזה בצורה אינטואיטיבית). דבש זה בריא מאוד וגם מתוק (ולי יש חולשה למתוק) וזה גם דביק, כך שכל פעם שהכניסו לי ABVD לגוף לא שמעתי את זה (ולא רציתי לדעת מה זה) מבחינתי זה היה פשוט דבש. שלחתי את זה בדמיון כמו בסרט לכל המקומות שהתגלו שם גידולים (אזור החזה וצוואר) ומכיון שזה דביק זה נדבק לכל אותם התאים הסוררים, אבל כמו שאמרנו דבש זה גם מתוק מ-א-ו-ד וכשאוכלים משהו מתוק מדי אז כידוע מקיאים. וכך בכל פעם שהקאתי אמרתי לעצמי שאני נפטרת מעוד כמה תאים סרטניים, חולים. (אני יודעת שבמציאות זה לא עובד ככה אבל שקט אל תגלו לאף אחד) את הדבש בחרתי סתם באינטואיציה רק אח"כ חשבתי על העניין של הדביק והמתוק. זה לא שהרגשתי נהדר, הרגשתי רע מאוד לא הבנתי מה בכלל נפל עלי. אמרתי לאביתר שאני לא יודעת מה עבר לי בראש כשחשבתי שאוכל לעמוד בזה. כמעט התחרטתי על הכל, איכשהו כשהגיע הזמן מצאתי את עצמי שוב בדרך לטיפול. (ומזל שאני שוכחת בין טיפול לטיפול). הבנתי שכשנמצאים במצב חדש ומפחיד זה קשה הרבה יותר ללמוד דברים חדשים כמו דמיון מודרך ומחשבות חיוביות, לשנות דפוסי חשיבה והרגלים ישנים, אבל עם הרבה סבלנות, ריכוז, הרפיה, ומוזיקה טובה לומדים לא להתייאש מהכישלונות לכאורה והנפילות במצב הרוח (והרי לא נכשלתי בעצם, פשוט הייתי המומה מעוצמת תופעות הלוואי שעברו עלי). וזהו אני ממשיכה לשחק בכאילו, אבל לדעתי זה כאילו חיובי לא?! מישהי הציעה לי שאחרי שאני שולחת את ה"דבש" לעשות את העבודה כדאי "שארד לטבול במעיין" דמיוני ו"לשטוף" את כל זה ממני ואולי זה יקצר את זמן האיכסה. פעם הבאה אנסה את זה (לא סופרת, אבל יש לי עוד די והותר טיפולים לנסות את זה). (אביתר טוען שמרוב שדמיינתי שדבש זורם לי בוורידים היתושים אוהבים אותי הרבה יותר עובדה אליו הם לא מגיעים, ועלי הם למדו להתיישב ממש בוורידים. הם גם אוהבים מתוק נכון? ) עכשיו אני צריכה ללמוד איך לא לחטוף כל פעם איזה זיהום אחרי כל טיפול ואיך להעלות את הספירות שלי כי למרות שאביתר מנסה לשכנע אותי בכל אישפוז שבסה"כ נסענו לנופש בבית מלון (ועוד בחינם) זה עדיין "חופשה" כפויה ביה"ח.
הרבה "חופשות" היו לי בינתיים, היה חוויה! אני צריכה לחשוב על דימוי מוצלח לזה, פשוט לא חשבתי שתהיה לי כזאת בעיה. אבל גם זה יבוא. והבת שלי (כמעט 4) יודעת להגיד שהצבא הלבן של אמא חלש. אין לי שום מושג מאיפה זה בא לה. (אביתר נשבע שזה לא ממנו). אבל לי צבא לבן מזכיר משום מה את האו"ם וזה לא עושה לי טוב. יש לי סבלנות אני כבר אחשוב על משהו מתאים יותר.

tsy

New member
הי תמר

בזמן הטיפולים הכימותרפיים לא נקטתי דווקא בגישה של דמיון מודרך אני בן אדם יותר מדי רציונלי בשביל זה, ולא נוהגת לשחק בנדמה לי, אבל בהחלט כל הרעיון של הכנסת רעלים לגוף הוציא אותי מדעתי והיה מאוד קשה לי להבין איך משהו שכל כך הורס את כל הגוף יכול גם לעזור. קשה לי לדמיין את ה - ABVD כדבש אבל אם זה עוזר לך זה נפלא. אני פשוט השתדלתי להתרכז בכל הדברים הטובים שקורים לי בעקבות המחלה והייתי מאוד שלמה עם עצמי ואפילו הרגשתי די נבחרת (במובן החיובי). חשבתי על פסק הזמן שפתאום נפל בקצב החיים המטורף, הפסקתי לעבוד, התרכזתי (בימים הטובים) בקריאת ספרים, למדתי להכיר את ההורים הנפלאים שלי מחדש ואת אחותי. מאוד רזיתי כך שדאגתי כל פעם לרכוש בגדים חדשים, להתאפר ועד היום אף אחד לא יכול לשכנע אותי שלא נראתי נפלא עם הקרחת. למדתי לא לקבל את החיים כמובן מאליו, אלא להעריך כל רגע ורגע שמרגישים בהם טוב. הפסקתי לשתות דיאט קולה ולאכול מאכלים לא בריאים, אלא רק בריאים כי כל הזמן הטפתי לעצמי שאם אני מכניסה כאלו רעלים לגוף אז לפחות נאזן אותם עם כל מיני מוצרים טבעיים. גידלתי ציפורניים (החומר הכימי הספציפי הזה מחזק מאוד את הציפורניים)ושמחתי כל הזמן לקים שונים (ידים ורגליים), יחד עם זאת - לא דמיינתי את בית החולים כנופש, כי זה לא ועדיין כאב ועדיין הייתה לי בחילה אבל הייתי מאוד שלמה עם מה שנפל עליי וזה מה שעזר לי להתגבר. חוגגת החודש שלוש שנים לסיום הטיפולים וההקרנות (גם אצלי זה היה חזה וצוואר).

לילך32

New member
תחושות דומות

שלום לך תמר, לאחר מעקב פסיבי אחר ההודעות שלך ושל אביתר - קשה לי שלא להרגיש הזדהות כמעט מלאה. גם אני עוברת טיפולי כימו (סרטן שד), וגם לי יש ילדה (בת 3.5) . גם אני מנסה להתמודד עם המחלה, עם הכימו ובכלל עם התקופה האיומה הזו, ולשכנע את עצמי שעוד שנה בערך - הכל יהיה מאחורי. - האם יש דרך להעביר מסרים אישיים , שלא דרך הפורום ?

תמר 26

New member
הי שוב לtsy וללילך

כן כל אחד והדרך שלו, גם אני הפסקתי לאכול דברים לא בריאים. החלטתי לראות את המחלה כהזדמנות לבדוק מה צריך להשתנות מכל הבחינות כי הגוף שלי משדר לי שמשהו באורח החיים לא מתאים לו. ואני יודעת שדווקא עכשיו זו ההזדמנות לעשות את זה, אם עכשיו לא אז מתי? (תמיד ידעתי שאני אוכלת לא הכי בריא אבל לא היה לי כח לשנות). אצלי זה מעט קיצוני הפסקתי כמעט לחלוטין מוצרי חלב (חוץ מיוגורט - ודנונה ) , סוכר לבן, קמח לבן, צבע-מאכל, וכו' זה לא קל אבל אני מאמינה שלטווח הארוך זה מועיל לי. (אביתר אמר שכל הזמן הציעו פה גלידה אז חטאתי מידי פעם בפרוזן יוגורט החלטתי שזה לא נורא כ"כ). מסרים אישיים? נראה לי שיש דרך להעביר פה מסרים אישיים. אני לא בטוחה איך בדיוק עושים את זה ואני לא תמיד מצליחה להיכנס לזה. אביתר אומר שבזמן האחרון יש לו בעיה עם זה. הוא מנסה להיכנס ואז משהו מתנתק הוא חושב שזו תקלה במחשב שלנו. הוא ינסה לבדוק את זה אבל כרגע הוא עסוק עם מבחנים (יש לו מועדי ב' ולא נעים לי, זה בגללי שהוא לא ניגש לחלק ממועדי א' כי דווקא אז החלטתי לחלות - בסוף שנת הלימודים שלו, להוציא אותו משיווי משקל ולהתחיל כימו' עם תחילת המבחנים ). ומחר אחי מתחתן
ההכנות בעיצומן וכל השבוע יהיה פה בלגן בטירוף נראה לי שגם לי מותר לעזור ואהיה פה פחות. (איזה כיף שסוף סוף המשפחה שלי מתעסקת בעניינים משמחים יותר
). לילך, בינתיים עד שנחזור מכל הבלגן של החתונה, ברוכה הבאה ושיעבור לך בקלות ובמהירות תשאבי הרבה כח מכל מי שסביבך ונשיקות לילדה...
הילדה שלי מתרגלת ומבקשת לעשות דברים רק עם אבא: שהוא ישכיב אותה לישון ושהוא יתעורר אליה בלילה ושהוא יקח ויביא ויעשה ויתן. ואני מקנאה קצת אפילו…רק קצת - לא מדי אני שמחה שהוא מטפל בה יפה ואני מבינה שהיא נאחזת עכשיו בדמות היותר יציבה ביננו. אבל מה איתי???
ולtsy – איזה יופי שהכל מאחורייך תחגגי ... אוי לקח לי כ"כ הרבה זמן לכתוב את זה שממש התעייפתי
וזה סתם כי היה חמוד

לילך32

New member
דאגות...

שלום תמר, קודם כל - תהני בחתונה ושיהיה כיף. מזל טוב. רציתי לשתף אותך בהרגשותי , ולשאול מה את מרגישה בעניין : בין כל הקשיים , הקושי העיקרי, לפחות אצלי, הוא נושא ההריון. מאז המחלה, נאמר לי חגיגית ע"י הרופא, שיש להמתין לפחות שנתיים לפני כניסה להריון . ושלפני תום תקופה זו - אין על מה לדבר על הנושא בכלל . בשבילי זה היה כמו מכת מוות בפני עצמה!! כאילו מישהו הכה בי עם פטיש ! בדיוק עכשיו , כשתכננו עוד ילד, כשהחברות שלי כבר עם 2 ילדים, בדיוק כשכולן מסביב כבר עם בטן ,ובדיוק כשהילדה מדברת על תינוק בבטן ועל "האח הקטן של ..." , בקיצור , בדיוק כשעכשיו זה הזמן האידיאלי, ובהתחשב בכך שהשעון הביולוגי הרי לא מחכה לנו . זה הורס אותי יום יום שעה שעה , והאמת , מבחינתי, זה החלק הכי קשה להתמודדות עם המחלה. אז ספרי לי, האם עלייך להתמודד גם כן עם נושא כאוב זה ? ואם כן , איך את עושה זאת ? אולי יש לך עצות טובות גם בתחום הזה .

מזי א

New member
הריון

שלום לילך ראיתי את הודעתך והחלטתי להגיב, מקוה שאין לך התנגדות. גם לי אמרו שיש להמתין , שנתיים מסיום הטיפולים, ואז נראה אם יאשרו את האפשרות , להכנס להריון. אני עברתי ניתוח כריתת שד, חודש לאחר שהתחתנתי, אז תתארי לעצמך באיזה מצב אנחנו גם נמצאים. אבל , אני מצאתי שהאופטימיות, הכי טובה, כל חודש שעובר, מקצר את זמן ההמתנה. בקשר לבתך הקטנה, במידה ואתם אוהבים בעלי חיים, יש אפשרות להביא הביתה איזה כלבלב חמוד, לא שזה תחליף, חס וחלילה, אבל יכול להעסיק אותה וגם אותך קצת. אבל את מה זה צודקת בקשר לנשים בהריון, אני ממש רואה כל אישה שניה או שלישית, שנמצאת באיזה שהוא שלב הריוני. אבל את יודעת מה יגידו אנשי הפסיכולוגיה, שכאשר אדם לא יכול לקבל משהו, נראה לו שיש את אותו הדבר, בקלות לאחרים, אבל בסך הכול , אין יותר הריונות מהרגיל, פשוט אנחנו יותר רגישות כל טוב לך והרבה בריאות מזל

כולנו באותה סירה ....

גם אני שרדנית סרטן השד. סיימתי הקרנות לפני מספר חודשים וגם לי נאמר להמתין שנתיים עד הריון . אני בת 30 ואין לי ילדים. בעלי ואני מתים לילד והיינו בדיוק בשלב של נסיון להכנס להריון (הריון שני, ראשון הסתיים בהפלה טבעית לאחר כשבועיים ) ואז בדיוק גילו את המחלה אצלי. רוב החברים שלנו אם לא כולם - נמצאים כרגע בהריון או שבדיוק בחודשים האחרונים הביאו ילד ראשון לעולם. בהתחלה זה כאב מאד. אחר כך החלטנו שבשנתיים הקרובות אנחנו משקיעים בעצמנו , וביתרון של להיות זוג צעיר ללא ילדים . אני מתחילה ללמוד סוף סוף, בעלי מתקדם בעבודה, אנחנו חוסכים כסף לקנות בית, יוצאים הרבה לטיולים ומפנקים את עצמנו כי אחר כך סדר העדיפויות ישתנה. אני לא אגיד לך שזה לא כאב נורא. וכל פעם שמישהי פה מבשרת שהיא בהריון הלב שלי נקרע ונחבט לו בין פירגון לקינאה. אבל למדתי להשלים עם זה, פחות או יותר, ולהגיד לעצמי שהיום יולדים מאוחר, ומתחילים את כל העסק גם אחרי גיל שלושים, וכל מה שחשוב לי הוא להיות בריאה, הריון יגיע גם אם אצטרך קצת לחכות לו. הכי חשוב שלילד שיוולד תהיה אמא בריאה, קיבלתי מתנה ואני צריכה להעריך אותה מאד מאד כי יכל להיות גרוע יותר. מצבי לא רע בכלל למען האמת, ושישאר כך.... אני יודעת שכל דבר שקורה הוא לטובה וכנראה שהיה צריך להיות "עיכוב" מסוים עד שאביא ילד לעולם. כשאביא אותו - אהיה מוכנה ומזומנה לו. --------------------------------------------------------------

anati4

New member
הי בנות באותו נושא...

אני לא רוצה להישמע כמו devil's advocate גם אני למרות היותי לא נשואה -חשבתי בשלב זה על הבאת ילד לעולם ודמיינתי את עצמי עושה את זה עם בן זוג פוטנציאלי שמצוי בחיי או באמצעות בנק הזרע ואז נפלה המחלה... עכשיו אחרי ששמעתי דיעות רופאים שונות וברובן כאלה שמציגות סכנה במצב הריון אחרי סרטן שד בשל הפעילות ההורמונלית הכרוכה בזה...משהו בפנים אצלי החליט שאולי עדיף לי בעצם לאמץ וזהו. אולי לא לחכות שנתיים (כמו שאמרו) עם זולדקס ורק אז לנסות להרות אלא פשוט להפוך לאמא קודם ולאמץ . הסכנה שיש בהריון עתידי לגבי חזרת המחלה...מפחידה אותי מאד וגורמת למחשבות על אימוץ ולא על כניסה להריון. אשמח לשמוע את דעתכן. והרי- לאמץ אין מגבלה ואפשר לעשות את זה כבר בעוד מספר חודשים ואז אין סכנה גופנית וגם...יש ילד.

האמת אף אף פעם לא חשבתי לעומק על

אימוץ. זו בהחלט אפשרות. אני חושבת שהיות והרופאים המומחים אמרו לי שבעוד שנתיים זה יהיה בסדר להכנס להריון - אני אקח את הסיכון. כן חשוב לי שזה יהיה ילד שלי, שיתפתח ברחם שלי, שיהיה פרי האהבה שלי ושל בעלי. אבל אימוץ בהחלט יכול לבוא בחשבון גם מבחינתי, במידה וחלילה יחולו אי אילו עיכובים. אני ממש לא פוסלת את הרעיון אבל מבחינתי זה רק אם לא תהיה לי ברירה אלא.

תמר 26

New member
אוי נושא כ"כ רגיש ../images/Emo4.gif ...

אני רואה שלא כ"כ התחברתם לכל מה שכתבתי על הדמיון...ושאין כאן מי שהתנסה בכך. (לא נורא זה מאוד אינדיווידואלי). לילך, אני רואה שהיתה כאן כבר התייחסות לשאלתך. אצלי המצב והניסיון קצת אחרת אבל לא אוכל לפרט פה, אשתדל לשלוח מסר אישי. רק אומר שאני מסכימה עם הגישה של מזי ושל לולו להתמקד בקיים בעכשיו ובאפשרי. גם הגישה של לאמץ היא אמנם לא שגרתית אבל יכולה להיות פתרון מצוין למצב בו לא רוצים לחכות. רעיון
: אולי כדאי לחשוב על ההריון הבא כהריון שיארך שנתיים + 9 חודשים במקום רק 9 חודשים ולכן כל יום שבו את עושה מה שהומלץ לך ע"י הרופאים וחושבת מחשבות חיוביות (ולא הרסניות ועצובות) מקרבות אותך לילד הבא. שמעתי פעם על ילדה מאומצת שאמרה ההבדל ביני לבין ילד לא מאומץ הוא שאני גדלתי בלב של אמא במקום ברחם, ועל אותו המשקל הילדים שלכן יוכלו להגיד ההריון שלי ארך 2.9 (לדוג')

למעלה