כימיה- מקצוע הולך ונעלם?

פולספגן

New member
ממש לא

בעקבות הנובל של עדה יונת, היתה נהירה ללימודי כימיה ואין שום קשר בין הלימודים בתיכון ללימודים אוניברסיטאיים. אגב, המעבדה שכולבטק השתמשו בכדי לבדוק את הכלים של נאופלם ואחרים היא מרמת חובב שמוזכרת בכתבה.

magal101

New member
לדעתי הכוונה יותר ממורים בבית ספר...

בטח שהמקצוע לא נעלם מהאוניברסיטאות, אבל הוא נעלם מבתי הספר כי אין מורים לכימיה- ולא לשכוח כימיה זה הבסיס של החיים שלנו.

פולספגן

New member
ברור שבכתבה הם התייחסו ל"מורים בבית ספר..."

אך אפשר להבין בין השורות מסגנון כתיבתם שהם משליכים את זה גם על האוניברסיטאות, כאשר זה בדיוק הפוך. אני זוכרת כשאני הייתי תלמידה בכיתה ט' למדנו כימיה ומחזור מתחתיי כבר הפסיקו ללמוד כימיה והתחילו ללמד במקום ביולוגיה. אגב, בתי ספר עיוניים לימדו גם כימיה וגם ביולוגיה עד כיתה י' ואז בכיתה יא' היו מגמות.

Gidi Shemer

New member
אני דווקא מאד שמח שהשעור האחרון

שהיה לי בכימיה ובביולוגיה במסגרת בית הספר היה בכיתה ט'. זה רק גרם לי לאהוב מאד כימיה וביולוגיה כשהתחלתי ללמוד אותם בתואר ראשון.....

פולספגן

New member
לרוב, אתה לומד משהו אחר מאשר למדת בתיכון

במקרה שלי, אפילו בתואר הראשון, כי עשיתי אותו בזמן תיכון.

magal101

New member
אבל אין ספק שמקצועות נעלמים ומקצועות אחרים ..

נוצרים, כמו תהליך אבולוציוני שמשקף את התרבות שלנו- מעניין מה יהיו המקצועות עוד 200 שנה....

לא "מקצוע" אלא "נושא". שני דברים שונים לגמרי.

מבחינת מקצוע, כוחות השוק יווסתו את הדרישה. אם יהיה מקום לכימאים במו"פ, ויהיה מי שישלם - אז יהיו גם הסטודנטים שיריחו את ההזדמנות וילמדו את המקצוע. הבעיה המוצגת בכתבה איננה שיהיה מחסור בכימאים בשוק, או שיש איזושהי בעיה באוניברסיטה, אלא בעיה של ידיעת עקרונות הכימיה לאנשים שאינם כימאים. הבעיה היא שאנשים שילכו אחר-כך להיות נגרים ונפחים ומנהלי מדיה, לא יבינו את העקרונות הבסיסיים של התחום. ולזה יש השפעה חמורה. כשאנשים לא מבינים שיכול להיות הבדל מאסיבי בין פלואור לפלואוריד, כשהם לא מבינים מה זו אנטרופיה, כש כשהם לא מתמצאים ברמה הבסיסית של החומר שממנו עשוי העולם - אז אפשר למכור להם כל שטות שהיא, והם עשויים להאמין. קינן לא מודאג ממחסור העתידי בכימאים או בפרופסורים לכימיה - כאלה יש מספיק, ויש גם תחרות על כל מקום עבודה. הוא מודאג מהמחסור ב מורים לכימיה בתיכון, ומכך שאזרחי העתיד לא יידעו מהחיים שלהם. ולדעתי הוא צודק.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל

למעלה