כימיה עם הפסיכולוג?

dreadlox

New member
כימיה עם הפסיכולוג?

שלום, התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני מספר שבועות, אך אינני מרגיש "כימיה" עם הפסיכולוג. אני לא מרגיש שאני מקבל תשובות או שאני יוצא עם משהו לחשוב עליו. הוא גם מעורר בי איזשהו אנטגוניזם בגלל כביכול חוסר התועלת שלו לשפר את מצבי. האם זה נורמלי בהתחלה? האם אני סתם מצפה לאיזה טיפול אינסטנט? תודה, דרד

yaeltal

New member
dreadlox..

אם אתה סתם מצפה לאיזה טיפול אינסטנט- זה לא משהו שאני יכולה לדעת מהמידע שנתת, לא עולה מתוך הציפייה לקבל איזשהן תשובות או משהו לחשוב עליו.. זוהי ציפייה בהחלט סבירה לדעתי ואף רצויה ואולי גם לתקופת הפגישות הראשונות.. כימיה היא אלמנט הכרחי ומאוד חשוב לדעתי בטיפול כזה, ואם אתה מרגיש שהאדם שמולך רק מעורר אנטגוניזם, במידה שאתה לא מצליח לרסן ולהגיד לעצמך לתת לזה עוד זמן ואולי זה ישתנה- אז אולי כדאי לחשוב על לפנות למטפל אחר.. הכימיה אמנם גם נבנית עם הזמן ומתחזקת, אבל אם אחרי כמה שבועות (כלומר לא פגישה או שתיים, אלא אולי 4 או 5) אתה מרגיש שהיא לא קיימת בכלל- אז כדאי אולי להיפרד ולנסות אחד אחר.. ואולי גם תנסה להעלות את השאל הזו מול המטפל? לשאול מה הוא חושב כדאי לך לעשות? פסיכולוג טוב יעדיף להפנות אותך למטפל אחר אם אין כימיה, מתוך ידיעה שזה רכיב חשוב להצלחת הטיפול. לגבי חוסר התועלת לו בשיפור מצבך- נכון שבכמה פגישות ראשונות הוא עוד לא יכול לתת אזשהם פתרונות כי לוקח קצת זמן עד שהוא לומד ומכיר אותך ואת מצבך, אבל, אתה יכול פשוט לשאול אותו על התועלת שהוא חושב שתהיה בו.. זה לגיטימי מאוד, בדיוק כמו שתשאל רופא אם התרופה הזו תעזור לך.. אולי אתה יכול לנסות להסביר את מצבך באופן כללי ולשאול אם הוא חושב שיוכל לעזור לך לפתור את הבעיות שאתה סובל מהן, וא כן- באיזו דרך. גם לא כל הפסיכולוגים משתמשים באותה שיטת טיפול ונראה לי מאודלגיטימי פשוט לשאול איך הוא מתכוון לעזור לך לצאת מהמצב שאתה נמצא בו.. שוב כתבתי יותר מדיי.. לא יודעת למה אני לעולם לא מצליחה להיות לקונית.. מצטערת אם זה היה מייגע מדיי, ובהצלחה בהמשך ואשמח לשמוע עדכונים, יעל..

ברוך הבא. עוד משהו אחד

רציתי להוסיף עוד משהו מעבר לעצות הטובות שקיבלת, לפעמים חוסר כמיה זו דווקא הזדמנות לברר מה קורה כי אולי זה לא קורה לך רק מול הפסיכולוג הזה. טיפול פסיכולוגי, בניגוד לחיים, מספק לך את ההזדמנות להתעכב על הרגשות המתעוררים בחדר (כלפי הפסיכולוג) ולברר אותם באופן בו תוכל ללמוד משהו על עצמך. אם זה לא מתאפשר, פסיכולוגים הם סך הכל בני אדם ויש מצב בו אין כמיה בין שני בני אדם ומוצאים כמיה טובה יותר עם מישהו אחר. זה לא סוף העולם ולא אומר שהוא לא פסיכולוג טוב. הוא רק לא טוב עבורך. בהצלחה!

למעלה