כינוס ידידות בפוזנאן

כינוס ידידות בפוזנאן

השבוע התקיים כינוס ידידות יהודים- נוצרים בפוזנאן ( פולין). לא הייתי שם, אבל יש לי חברים ברחבי פולין וגם שם. אחד החברים השתתף וצילם כמה תמונות ( במיוחד בשבילי, מייד תבינו למה ). בלינק המצורף יש קטע וידאו , אני חושבת שזו כתבה ששודרה בטלויזיה על חלק מהאירועים שהיו קשורים בשבוע הזה. הלינק לוידאו מתחת לתמונה של בית הכנסת. בתמונות המצורפות, הבישוף של פוזנאן, הרב של פולין ( Rabbi Schudric) ופרופסור סטאש'ק ( סטניסלב) קרייבסקי, ראש ארגון הידידות יהודים נוצרים בפולין. ( ובמקרה גם בן דוד שני שלי.) אני מקווה שזה מעניין מישהו.

תמונה אחרונה

ראש ארגון הידידות ( אני כמעט בטוחה שהוא עדיין מכהן בתפקיד, בכל מקרה היה בעבר) פרופ, סטאש'ק קרייבסקי.(מימין באפור).

תודה רבה ללי

צפיתי בוידיאו ועל אף העובדה שאינני יודעת פולנית (במשפחה שלנו בתוקף לא דיברו בפולנית), הצלחתי להבין את רוח הדברים, תערוכה מענינת, ואף החנוכיה המודגשת ברקע הדוברים - מיוחדת בעיניי. תודה רבה!

פולנית לא אצלנו גם.

גם אני לא יודעת מילה בפולנית. הסבתא היחידה שממש גדלתי לצידה הלכה בפולין רק לבית ספר יסודי ובבית הם דיברו אידיש ועברית והיא שכחה את כל הפולנית שלה. מילה אחת היא לא ידעה בבגרותה. ( עלתה לארץ הרבה לפני המלחמה).

לא משנה לדעת או לא פולנית העיקר

שלום לך לילי כן לא משנה לדעת אולא העיקר זה הדווח ,תמיד יהיה משהוא שאתרגם ,הגב מאוד התרשמתי מה וידאו . קבלי הטוב שבעולם סבא אריה

תודה

ממש לא חסר לי לדעת פולנית. מה שחסר זה האידיש, אבל אני יודעת שעוד אשלים את החסר. ההורים שלי אומנם מדברים, אבל זה לא מספיק בשביל ללמוד. כל דבר יגיע בזמן שלו. ( פולניה או לא?
)

יידיש../images/Emo62.gif

את מוזמנת בחום להצטרף ל- 570
הסטודנטים שלנו שלומדים השנה יידיש

למעלה