כינור

neumi

New member
כינור

אני רוצה להתחיל ללמוד כינור. צריך לקנות? או שאפשר לבו לשיעור גם בלי לקנות כינור? ואיפה לומדים? תודה.

מרי לי

New member
היי NEUMI

אני חושבת שצריך לקנות כינור, כינור במיוחד זה כלי שיש לו יחסים עם המנגן עליו, כלומר אתה(?) חייב תהיות מחובר אליו ואם לא , לא יצא ממנו צליל נעים לרוב...

ThE uVa

New member
אני אומנם לא קשורה לפורום,

אבל נתקלתי בשאלה ו.. את יודעת.. בכל מקרה, אני התחלתי לא מזמן לנגן על כינור, והייתי ממליצה לך לחכות קצת לפני שאת קונה, אני התחלתי כשהמורה הביא כינור שיש לו לשיעורים, אחר כך הוא השאיל לי כינור שלו, ורק אז קניתי כינור. אפשר גם להשכיר כינור בחנויות מוזיקה, רק שבגלל שכינור זה לא כלי מאוד יקר ואחרי די מעט זמן ההשכרה עולה על המחיר של הכינור עצמו. [אבל בעיקרון נראה לי שעדיף לחכות קצת, כדי שתהי בטוחה שזה מה שאת רוצה ותוכלי לקנות כינור טוב.] ואיפה את גרה?

SHEX

New member
כינור זה לא כלי יקר?../images/Emo95.gif

איזה כינור מכרו לך? :X

itoosh2

New member
איך לא כלי יקר?

אני מכיר מישהו שהשכיר את הכינור שלו לשנתיים ב150,000 ש"ח... טוב, הוא פשוט כישרון אדיר ומאוד קטן ככה שהוא השכיר כינור יקר במתאים לגודל שלו ולא שווה לו לקנות אותו כי הוא יגדל...

Whorror

New member
הכנרית בלהקה שלי

קנתה את הכינור שלה מחו"ל ב-3,000 דולר.. לא יודעת איך אתם רואים את זה, אבל אני הייתי אומרת שזה מאוד יקר ><

BolraK

New member
150 אלף?????

זה כבר נראה לי ממש מטורף
ועוד זה רק השכרה! קשה לי להאמין שיש כלי שמצדיק מחיר כזה:-s

SHEX

New member
יש לי מה לחדש לך../images/Emo95.gif

כלי קשת עולים המון. גם הרבה יותר מזה...

BolraK

New member
ויש באמת הבדל משמעותי?

נגיד כינור שעולה 30 אלף וכינור שעולה 150 אלף..... זה עד כדי כך משמעותי או שזה סתם מתוך פלצנות?

SHEX

New member
בטח שיש הבדל../images/Emo95.gif

בדומה ליין, גם כינורות משביחים עם הזמן. בעבר היו מייצרים כינורות by hand, ולא כמו היום, במפעלים. כינור משובח בייצור של פעם שווה המון ויש לו גם איכות גבוהה בהרבה מזה שמייצרים היום בפס ייצור מעץ משובח פחות וכאלה... סטרדיווריוס מקורי מלפני כמה מאות שנים יכול לעלות גם כמה מאות אלפי שקלים...

ttg

New member
כינורות, מחירים והבדלים

כינור הוא כלי בטווח מחיר מאוד נרחב. ניתן לרכוש כינורות ב- 300 ש"ח וכמו שכתבו המחירים יכולים להגיע למאות אלפי דולרים. יש הבדלים משמעותיים. אבל, גם לנגן יש חלק מכריע ביותר בהפקת הצליל. (כמו בכל כלי). הסיבה שלא מומלץ לרכוש כינור ב- 300ש"ח אם לא חייבים הוא שבשפה עדינה - "מדובר בחתיכת עץ עם מיתרים וקשת". הכינורות הזולים מיוצרים ברמה ירודה בסין בד"כ. יוצא לי לעבוד עם הרבה קשתנים וכל אחד מהם אני מתחקר לגבי הכלי לדעת איפיונים. בד"כ דרך אגב - מי שנשמע טוב זה - א. בידיים ב. השילוב עם כלי טוב. ה"ממוצע" ששמעתי עליו הוא כינור צרפתי שממה שהבנתי/שמעתי נמצא באמצע לערך. יש גם בוני כינורות בארץ שגם זכו לשם ושווה לבדוק מולם ולהתייעץ. משהו נוסף שמתופפים, גיטריסטים ושאר האנשים לא היו מתנגדים - ספונסרים. בכלים קלאסיים במיוחד יש מנהג "להשאיל" כלי באמונה שאותה אדם מוכשר ויתרום וייתרם ע"י הכלי. היה אצלי כנר שקיבל כינור ב- 150,000 ש"ח מבונה כינורות כ-חסות מסויימת. אותו דבר לגבי סראדיווריוסים בעולם. בד"כ יש אנשים בעלי ממון רב שהם בעלי הכלי והם מספקים אותו לנגנים שהם רואים לנכון להשאיל להם את הכלי. כל הכלים כמעט משתבחים עם השנים. הסיבה נעוצה בשינויים בחומר שמגיב לרעידות/מתיחה/אוויר(קול) ו"מיטיב" עם הצלילים העיליים המאפיינים את הכלי והצליל שלו. הדבר לא בלעדי לכינור כמובן. הסטראדיווריוס נחשב לאגדה בזכות צליל "מושלם" שאין לכינורות אחרים. מדובר במשפחת בוני כינורות שיצרה כינור שעד היום לא הצליחו ליצור משהו ברמה שלו. יש הרבה תיאוריות סביב הנושא ועדיין איש לא הצליח ליצור או לחשב את הדרך בא הוא מגיע לצליל שהוא מגיע. מה שכן באוניברסיטה בזמנו הציגו ספקטורגרמה של כינור מול סטרדיוואריוס וראית בבירור איפיונים שאין לכינורות אחרים. יש תיאוריות שאומרות שגם העץ בתקופה הספציפית ההיא היה מושלם לאור מזג האוויר ומצב המים באירופה. אי אפשר לדעת.

למעלה