מרגרינה היא די זבלית וטיפ על מוצר
אנאבל יקירתי, אני מצרפת פה קצת מידע על מרגרינה... שמסתבר שהיא זבל א מ י ת י. לגבי הכינים, הם ממש לא זזו כשמילאתי את השיער שלו בשמן זית וטבעו בשקט בתוך צלוחית חומץ... וגם הביצים החליקו החוצה. האמת שזו פעם ראשונה שאני עושה טיפול, כי עד כה הוא לא נדבק, אך עדיין הוא מתגרד... קיבלתי טיפ, על מוצר לא רעיל שגם לא שורף בעיניים והוא ייצור מקומי של בית המרחת נאות שושנים בחולון. הטלפון שלהם הוא 03-5596662 וחופפים שלוש פעמים, מסרקים ונגמר, כך נאמר לי, לפחות... והנה מידע על מרגרינה: מרגרינה מול חמאה תרגום: ליאור יריב – דורמן מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין) תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא טעם שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים, כתחליף לחמאה. איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים. האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה? * לשתיהן אותה כמות קלוריות. * בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה. * אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד. * אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון. * לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה. *טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים. *החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה. וכעת .... למרגרינה: מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע). מורידה את ה- HDL (הכולסטרול הטוב). מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין. והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע? כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם? Margarine vs. Butter Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back. It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings. DO YOU KNOW the difference between margarine and butter? Read on to the end... gets very interesting! · Both have the same amount of calories. · Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams compared to 5 grams. · Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study. · Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods. · Butter has many nutritional benefits where margarine has a few only because they are added! · Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavors of other foods. · Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years. And now, for margarine... · Very high in trans fatty acids triple risk of coronary heart disease. Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol). · Lowers HDL cholesterol, (the good cholesterol) · Increases the risk of cancers by up to five fold, lowers quality of breast milk, decreases immune response & decreases insulin response. And here is the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING! Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC. This fact alone was enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance). You can try this yourself: Purchase a tub of margarine and leave it in your garage or shaded area - Within a couple of days you will note a couple of things: No flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something). It does not rot or smell differently because it has no nutritional value, nothing will grow on it - Even those teeny weensy microorganisms will not a find a home to grow. Why? Because it is nearly plastic! Would you melt your Tupperware and spread that on your toast?