תודה רבה לבטרם
שלום לכולם ותודה למשיבים עם האינפורמציה הרבה. לפני כמה דקות קיבלתי לתיבת הדואר את נוסח החוק ================================================== תקנות התעבורה [תיקון אחרון: 12/2/01] . . ======================================== 83א. הסעת ילד במושב הקדמי [תיקון: תשמ"ד(2), תשנ"א, תשנ"א(2)] (א) לא יסיע אדם במושב הקדמי של רכב מנועי ילד שטרם מלאו לו 14 שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו או למשקלו. (ב) לא יסיע אדם במושב האחורי של רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי, ששנת ייצורו 1983 או אחרי כן, ילד שטרם מלאו לו 4 שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו. (ג) בתקנה זו - "התקן ריסון" - התקן כאמור בחלק ג´ בתוספת השניה; "רכב מנועי" - למעט אוטובוס ואופנוע. ============================================= לנושא הסעת ילד מקדימה יש תשובה חלקית. החוק אינו מזכיר קיומה או אי קיומה של כרית אויר מול הנוסע. אני מבין שמותר להסיע ילד מתחת לגיל 14 במושב הקדמי ובלבד שיהיה ישוב על כיסא בטיחות שמתאים לגילו ומשקלו. אם אכן כך הדבר, קיבלתי תשובה חלקית לשאלתי הראשונה. העו"ד ששלח לי את נוסח החוק הוסיף הערה מאוד חשובה: "קח את הטקסט, אבל כדאי שתדע שבביהמ"ש לא מספיק לדעת את הטקסט, ואפילו לא די להבינו, כי השופט והתובע יכולים לסובב אותך סביב האצבע הקטנה, "להסביר" לך ש"אין לך הגנה", ולהוציא אותך עם הודאה בזנב מקופל בין הרגלים." הרכב שארכוש יהיה מסוג פרייבט והכיסא המיוחד יותקן מקדימה במקום כיסא הנוסע. אני זקוק לרשימת מתקינים מורשה (תופעת החפרים קיימת בתחום זה), לא ניתן לקבלה במל"ל גם לא במכון הרפואי לבטיחות בדרכים וגם לא במשרד התחבורה. האם יודעים אתם היכן ניתן למצוא רשימה מעודכנת? רצוי המלצות מנסיון אישי לגבי אצ"מ, הם מבצעים התקנות מעלונים ובמקרה זה מדובר בהתקן שאינם מתקינים. אשמח לקבל מידע וגם לשתף אתכם במהלך הדברים. תודה נמרוד