כיסא גלגלים

shvartz2

New member
כיסא גלגלים

היי לכולם, אני בת 63 מקבלת 100% נכות שירותים מיוחדים ויש לי גם 50% ניידות , לפני כשנה עברתי ניתוח אורטופדי בגב ומתניידת עם הליכון ו/או מקל לאחרונה יש קשיים בהתניידות ואחות מקופ"ח ביקרה אצלי בבית והמליצה על כיסא גלגלים היום קיבלתי אישור ממשרד הבריאות לכיסא גלגלים , איך אני ממשיכה מכאן האם האישור הזה משנה את אחוזי הניידות אשמח לקבל עזרה ותשובה תודה מראש לעונים.

יענקלה9

New member
כסא גלגלים

עם קבלת הזכאות ממשרד הבריאות קיבלת במצורף רשימת ספקים של כסא גלגלים. עליך לפנות לאחד מהם ולתאם קבלת כיסא. במידה וברשותך כלי רכב, עם קבלת הכסא גלגלים באפשרותך לבקש ועדה רפואית לקבלת מנוף או רובוט לצורך העלאת הכיסא לרכב. ביטוח לאומי מממן 95% מעלות המתקן. כמו כן עליך לברר עם ביטוח לאומי האם את זכאית לשנות גודל רכב שמאושר לך.

shvartz2

New member
כיסא גלגלים

היי יענקלה, האם אני צריכה לתאם טלפונית או לגשת באופן עצמאי לאחד הספקים ולהתרשם ולבדוק את הכיסא לפי הרשימה המצורפת ממשרד הבריאות. תודה מראש על התשובה.

לא יודע איזה ניתוח עברת ומה מגבלותייך בדיוק. אך הייתי ממליץ

ראשית כל לקחת כסא מיד שרה ולבדוק באם את מסוגלת להניע כסא גלגלים בכוחות עצמך. זה גם ייתן לך אינדיקציה עבור סוג כסא הגלגלים. המלצתי היא לקנות כסא כמה שיותר קל, כמובן בהתאמה ליכולות הכספיות, כסא גלגלים הוא כלי לשימוש לטווח ארוך כמו כן לרכוש כרית מתאימה ונוחהגם אם זה תלוי תוספת כספית מצידך. אם יש לך ברשימה את א.ש. מחולון אני ממליץ עליהם מאד.
לאחר רכישת הכסא צריך לוודא שרכבך מתאים לנסיעה עם כסא גלגלים, גודל תא המטען וכו, אם תא המטען מספיק ניתן לקנות מנוף המתחבר לתא המטען או רובוט המוציא את כסא הגלגלים מתא המטען ומביאו עד לצידו של מושב הנהג. אם את מתניידת ברכב קטן כגון קיא פיקנטו, סוזוקי סוויפט וכד' עלייך לבקש ממחלקת ניידות וועדת גודל רכב ולבקש רכב עם תא מטען גדול ולוודא שאת נכנסת ויוצאת ממנו ללא מאמצים גדולים, אם את גבוהה תבקשי רכב גבוה כגון ג'יפונים למינהם.

למעלה