כיסוי משפטי לנושא מכירה באינטרנט

אסתר884

New member
כיסוי משפטי לנושא מכירה באינטרנט

אני עתידה בזמן הקרוב להעלות אתר מכירה לתחום קוסמטיקה מקצועית. האם אני מכוסה משפטית בכך שאני מתנה בסוף התהליך של הרכישה ממש לפני הזנת פרטי הכרטיס.. את המשך הקניה בכך שהאדם מסמן במשבצת מיוחדת שהוא קרא את התקנון והבין אותו?

התקנון כמובן יהיה מנוסח בצורה שאינה משתמעת לשני פנים, שכל האחריות על השימוש היא על הלקוח בלבד. שאין מדובר בתחליף לרופא עור או כל רופא אחר או קוסמטיקאית או דרמטולוג וכו'.

אשמח לתשובתכם.

אישור תקנון

כן ולא.
במרבית המקרים נקיטת פעולה חד משמעית כזו תביא לקביעה שהתקנון היה חשוף בפניו וחל במקרה שלך אולם יתכנו מקרים בהם עדיף "לדחוף" את התקנון יותר כמו בפופ-אפ, בחובה לגלול, במתן יכולת להדפיס ובעוד דרכים.
בכל מקרה, נקראה לי שלא התייעצת עם עו"ד שמבין בתחום (כי אחרת לא היית צריכה לשאול בפורום) ולכן למרות מה שאת חושבת, אני מהמר שהתקנון שהעתקת מאחרים גם עלול לסבך אותך בתביעה על הפרת זכות יוצרים כי תקנון הוא יצירה מוגנת (אם לא העתקת אלא כתבת לבד התעלמי מהחלק האחרון) וגם סיכוי סביר להניח שמכסה רק חלק (קטן?) מהסיכונים בהפעלת אתר אינטרנט.

המלצתי - לכי להתייעץ עם מומחה בתחום

לדעתי, את חייבת יעוץ פרטני של עו"ד

אליה וקוץ בה. לא כל דבר שכותבים בצורה מפורשת, מחייב. כעיקרון, אדם (או ארגון) לא יכול להשתחרר מאחריות לנזקי גוף, להבדיל מנזקים אחרים. במקרה הזה, מדובר על סכנה של נזקי גוף. (זה נקבע בבית המשפט העליון לפני כמה עשרות שנים, בפסק דין ע"א 285/73. לגיל טרמפולין נגד נחמיאס.

למעלה